hvg.hu Itthon

Feljelenti a Fideszt az MSZP

Jogi úton vesz elégtételt az MSZP a Fidesz egyik kijelentése miatt, amely a romagyilkosságokkal kapcsolatos – közölte a szocialista párt.

hvg.hu Itthon

Népszabaság: titkos jelentés a romagyilkosságok elkövetőiről

A hat emberéletet követelő, romák elleni gyilkosságsorozat első fokon ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt vádlottjai nemcsak 2008-ban, hanem 2009 kora tavaszán, Budapesten is megpróbáltak fegyvereket szerezni – írta a Népszabadság hétfői számában. Ennek a részleteit a Nemzetbiztonsági bizottság egy titkosított jelentése tárhatná fel.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: feloldották a KBH-jelentés titkosítását

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) feloldotta a romagyilkosságokkal összefüggésben a korábbi Katonai Biztonsági Hivatalnál (KBH) végzett belső vizsgálatról szóló összegző jelentés titkosítását - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán. A vizsgálati jelentésből kiderül: a KBH korábbi vezetője a nyomozóhatóságok előtt is többször tagadta Cs. István és a hivatal kapcsolatát.

hvg.hu Itthon

Katonai szálon indítottak nyomozást a romagyilkosságok ügyében

A Központi Nyomozó Főügyészség katonai büntetőeljárásra tartozó nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen múlt pénteken a romagyilkosságokkal kapcsolatban, miután teljes körű iratvizsgálatot folytatottak az ügyben – közölték pénteken, részleteket azonban nem árultak el.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: átejtették a honvédelmi tárcát is

A Honvédelmi Minisztérium (HM) szerint a romagyilkosságok ügyében súlyosan mulasztások voltak a Katonai Biztonsági Hivatalnál (KBH). A titkosszolgálati vezetők a KBH titkos kapcsolatát a negyedrendű vádlottal a honvédelmi tárca, a nyomozó hatóság és a parlament nemzetbiztonsági albizottsága előtt is eltitkolták - közölte a tárca.

MTI Itthon

Meghallgatást akar a Jobbik a romagyilkosságok ügyében

A Jobbik kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága őszi első ülésére idézze be és hallgassa meg H. Ernőt, Csontos Istvánnak, a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjának korábbi tartótisztjét – aki jelenleg is a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat állományában dolgozik – és Kovácsics Ferenc altábornagyot, a Katonai Biztonsági Hivatal volt vezetőjét.

MTI Itthon

Economist: Magyarországnak "csupán a szája jár" az aktivisták szerint

A kelet-európai romák nagy része a települések peremén él olyan viskókban, amelyekben sem áram, sem folyóvíz nincs; életkörülményeik inkább emlékeztetnek a fejlődő országokra, semmint modern európai demokráciákra – írta a londoni Economist a romagyilkosok perében született budapesti ítélettel kapcsolatban.

MTI Itthon

Beperli az államot a romagyilkosságok sértettjeinek képviselője

Beperli az államot Helmeczy László, a romagyilkosságok sértettjeinek egyik képviselője, mert szerinte több bűncselekményt is megelőzhettek volna, ha a katonai és nemzetbiztonsági szolgálatok valamint a rendőrség együttműködése megfelelő. Helmeczy erről a Budapest Környéki Törvényszéken kedden az elsőfokú ítélet kihirdetése után beszélt.

hvg.hu Nagyítás

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható.

MTI Itthon

"Habzó szájjal cigányoznak" – Orbán és Áder szavára vár az MSZP

Az MSZP elvárja, hogy a kormányfő és az államfő szólaljon meg, és ítélje el, bélyegezze meg mindazokat, akik a romák elleni gyilkosságok elkövetőihez hasonlóan gondolkodnak. A Demokratikus Koalíció is reagált a romagyilkosságok ügyében hozott ítéletre: szerintük a legszigorúbban kell büntetni az etnikai alapú bűntetteket. Az LMP szerint kevés azt mondani, hogy ez nem ismétlődhet meg, az Együtt-PM pedig felszólítja a kormányzatot, hogy fordítson nagyobb figyelmet a romák integrációjára és a társadalmi együttélés erősítésére.

1 2 3 4 5 6 7
20

A címlapról ajánljuk