MTI Itthon

A végéhez közeledik a romagyilkosok pere

Befejeződött kedden a bizonyítási eljárás a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperében - közölte az elsőrendű vádlott védője szerdán. Bérdi Zsolt elmondta, a per pénteken folytatódik az ügyészi perbeszéddel.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: május elején kezdődhetnek a perbeszédek

Legkorábban május elején megkezdődhetnek a perbeszédek a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperében - közölte Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője csütörtökön. A büntetőperben szerdán tartották a 150. tárgyalási napot - mondta Koszta János.

MTI Itthon

Kizárták a romagyilkosok perében az egyik védőt

Jogerősen kizárták a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperéből Varga Zoltánt, a harmadrendű vádlott helyettes kirendelt védőjét, ezért tárgyalási napokat kell megismételni.

MTI Kult

Charlotte Gainsbourg lobbizik a Csak a szél Oscar-jelöléséért

Az Oscar-kampányban Anton Corbijn holland és Francois Ozon francia rendező is intellektuális támogatóként állt a romagyilkosságokkal foglalkozó alkotás mellé, amely idén számos más elismerés mellett elnyerte a Berlinale Ezüst Medve-díját.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: a többiek szerint Csontos hazudik

Iratismertetéssel folytatódott a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi pere. Csontos István negyedrendű vádlott rendőrségi vallomása szerint nem tudta, hogy társai gyilkosságra készültek, és ezért kérték meg, hogy vigye el őket Tiszalökre meg Kislétára - ahol egy-egy embert öltek meg.

hvg.hu Itthon

Romagyilkosságok: kiakadt a bíró a rendőrök hanyagságán

Kiakadt Miszori László, a romagyilkosságok ügyét tárgyaló tanácsvezető bíró a letartóztatáskor végzett rendőrségi akció, valamint a helyszíni szemle dokumentációján. A bíró szerint a jegyzőkönyv ugyanis nem ér semmit.

Daróczi Ágnes Vélemény

Élet a gyilkosságok után

Civil szervezetek, magánemberek igyekeztek új életet teremteni a romák elleni terrorsorozatot elszenvedő családoknak. Megpróbálták tenni, amit kellett, tették, amit lehetett. Daróczi Ágnes írása.

hvg.hu Itthon

Snétberger: az emberek itthon csak suttognak

A Snétberger Zenei Tehetség Központ egy éve indult el, hogy a fiatal, tehetséges, hátrányos helyzetű, roma fiatalokat felkarolja. Évente 60 gyerek tanulhat zenélni a felsőörsi központban, közülük csak páran tudnak valóban kitörni a mélyszegénységből. Interjú Snétberger Ferenc Liszt-díjas gitárművésszel, az intézmény alapítójával, az elmúlt egy évről.

hvg.hu Bűnügy

Hibák bonyolítják a romagyilkosságok újrainduló tárgyalását

Végzetes hibát elkövető nemzetbiztonsági szolgálatok, szabálytalanul DNS-mintát vevő rendőrség – a romagyilkosságok ügyében már több lehetséges hibára is fény derült az eddig megtartott tárgyalások után. A bíróság keddtől ismét tárgyalja a hat áldozat elleni gyilkosságsorozat vádlottainak ügyét.

1 2 3 4 5 6 7
20

A címlapról ajánljuk