hvg.hu Itthon

34 évet szabtak ki a miskolci romákra

A bíróság a családjukat védő romákat magyarok elleni erőszak miatt ismét súlyos börtönbüntetésre ítélte - számolt be a Magyar Helsinki Bizottság jogvédő szervezet az ismételt eljárásban hozott, nem jogerős első fokú ítéletről.

MTI Bűnügy

Romagyilkosságok: nyomszakértőket kérdeztek a bíróságon

Igazságügyi nyomszakértők meghallgatásával folytatták a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperét szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken. A bíróság négy nyomszakértőt hallgatott meg, és egyebek mellett a támadások helyszínén rögzített cipő- és keréknyomokról kérdezték őket.

LNT Kult

A félelem megeszi – Fliegauf filmje

A Csak a szél igenis a cigánygyilkosságokról szól. Nem mutatja meg, kik tették és miért, de azt megmutatja, milyen mély sebet ejtettek – nem csak az áldozatokon.

MTI Bűnügy

Rendkívüli biztonsági intézkedések a romagyilkosságok perén

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett, zárt tárgyalás keretében debreceni helyszíni szemlével, a négy vádlott egykori munkahelyén folytatódott a romák elleni támadássorozat ügyében, a Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőper hétfőn.

Bűnügy

Romagyilkosságok: újra elutasították a bíró kizárását

Ismét elutasították a romák elleni támadássorozat ügyében eljáró bírói tanács elnöke, Miszori László ellen benyújtott kizárási kérelmet. A Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőper keddi tárgyalásán Miszori László emlékeztetett, hogy legutóbb Kiss Árpád, az ügy elsőrendű vádlottja kérte a kizárását.

MTI Bűnügy

"Három csattanást hallottam" - a kislétai támadást túlélő lány beszélt a bíróságon

Nem tudta felidézni a történteket a kislétai támadást túlélő lány, csak arra emlékszik, hogy három csattanást hallott, és meleget érzett a sérülései helyén; a tinédzser erről múlt év novemberében a Kislétán tartott helyszíni meghallgatásán beszélt, tanúvallomását akkor kamerával rögzítettek, és a büntetőper pénteki tárgyalásán vetítették le.

hvg.hu Itthon

Külföldi segítség is kellett a romagyilkosságok megállításához

Három nappal a romagyilkosságok vádlottjainak elfogása előtt még úgy nyilatkozott a köztévében a Nemzeti Nyomozó Iroda akkori vezetője, hogy a nyomozás akár nagyon hosszú is lehet. Mint egy munkában részt vevő rendőr a hvg.hu-nak most elmondta, a rendőrök sokáig a sötétben tapogatóztak, míg aztán külföldi társaik segítségével azonosították be a vádlottakat.

MTI / hvg.hu Kult

A Balog-államtitkárság magyarázkodik a Berlinalén osztogatott brosúra miatt

A Magyarországon elkövetett romagyilkosságok hátteréről akart információt nyújtani a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amikor a filmkészítők tudta nélkül szórólapokat osztott szét a berlini filmfesztiválon szereplő Csak a szél című Fliegauf Bence-film bemutatóját követően. A filmet Ezüst Medve-díjjal tüntette ki a zsűri, ám a KIM akcióját a helyszíni beszámolók szerint értetlenség övezte. A tárca ezt így értékeli: "Megértjük azok csalódottságát, akik azt várták, hogy a Fliegauf-film kapcsán újra lerasszistázzák majd Magyarországot".

MTI Világ

Kétszázan emlékeztek a romagyilkosságokra Kanadában

A szervezők szerint mintegy kétszázan vettek részt szerda este azon a gyertyagyújtáson, amelyet Torontóban a 2008-2009-ben elkövetett magyarországi romagyilkosságok emlékére rendeztek, a rendezvény egyben tiltakozás is volt a kanadai menekültügyi politika várható szigorítása ellen.

MTI Itthon

A Perényi-1 pultosa és ruhatárosa is beszélt

Folytatódott a romák elleni támadássorozathoz használt fegyverek megtalálásával kapcsolatos bizonyítási eljárás szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken; a bíróság tanúként hallgatta meg a vádlottak két egykori munkatársát, a debreceni Perényi-1 szórakozóhely pultosát és ruhatárosát.

MTI Bűnügy

Romagyilkosságok: a fegyverek megtalálásáról beszéltek a tanúk

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperének keddi tárgyalásán a támadássorozatnál használt fegyverek megtalálásának körülményeiről hallgatott meg tanúkat a Budapest Környéki Törvényszék. Az eljáró bíró közölte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla elutasította az első- és másodrendű vádlott által korábban benyújtott kizárási kérelmet.

Roma Sajtóközpont Itthon

Külföldön is megemlékeznek csütörtökön a romagyilkosságokról

Az ország százötven településén és egy tucat külföldi nagyvárosban szervez csütörtökön megemlékezést az Ide tartozunk! roma civil hálózat a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságok áldozatainak emlékére. A 2008-ban és 2009-ben elkövetett fegyveres, Molotov-koktélos támadásoknak hat halálos áldozata volt.

MTI Itthon

Még idén ítélet születhet a romagyilkosságok ügyében

A Budapest Környéki Törvényszék arra törekszik, hogy még idén ítélet szülessen a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi ügyében. A bíróságnak a büntetőperben további 45 tanút és 30 szakértőt kell meghallgatnia - mondta Kende Katalin, a törvényszék sajtószóvivője pénteken.

MTI Itthon

Rosszul lett a tárgyaláson a romagyilkosságok elsőrendű vádlottja

Kiss Árpád elsőrendű vádlott rosszulléte miatt elhalasztotta a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperének szerdai tárgyalását a Budapest Környéki Törvényszék. A vád szerint a férfiak 2008-ban és 2009-ben kilenc településen támadtak romákra.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: ma újabb tanúkat hallgatnak meg

Ma folytatódik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol a legutóbbi, december 9-i tárgyaláson tanúmeghallgatást tartottak. A bíróság tájékoztatása szerint ezúttal is tanúkat hallgatnak meg.

1
4 5 6 7 8
20

A címlapról ajánljuk