MTI Itthon

Még idén ítélet születhet a romagyilkosságok ügyében

A Budapest Környéki Törvényszék arra törekszik, hogy még idén ítélet szülessen a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi ügyében. A bíróságnak a büntetőperben további 45 tanút és 30 szakértőt kell meghallgatnia - mondta Kende Katalin, a törvényszék sajtószóvivője pénteken.

MTI Itthon

Rosszul lett a tárgyaláson a romagyilkosságok elsőrendű vádlottja

Kiss Árpád elsőrendű vádlott rosszulléte miatt elhalasztotta a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperének szerdai tárgyalását a Budapest Környéki Törvényszék. A vád szerint a férfiak 2008-ban és 2009-ben kilenc településen támadtak romákra.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: ma újabb tanúkat hallgatnak meg

Ma folytatódik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol a legutóbbi, december 9-i tárgyaláson tanúmeghallgatást tartottak. A bíróság tájékoztatása szerint ezúttal is tanúkat hallgatnak meg.

MTI Bűnügy

Romagyilkosságok: náci jelképeket tetováltattak magukra a vádlottak

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere kedden a Pest Megyei Bíróságon. A bíróság a tárgyaláson meghallgatott két tetoválót is, akik Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottnak 2001 és 2005 között tetoválásokat készítettek Hajdúszoboszlón.

MTI Itthon

Ellopták a Millenáris Parkból a Guruló emlékművet

Ellopták a romagyilkosságok áldozatainak emléket állító úgynevezett Guruló emlékművet szerda hajnalban a budapesti Millenáris Parkból – közölte a mű megvalósításában részt vevő Arc Kft. egyik ügyvezető igazgatója.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: "sejteni lehetett, hogy felgyújtották a házat"

A két és fél évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság bizonyítási eljárásával folytatódott kedden a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon; a támadás után kiérkező tűzoltó szolgálatvezető parancsnok szerint a helyszínen sejteni lehetett, hogy felgyújtották a házat.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: a szülők mást mondtak, mint az orvosszakértői jelentés

A Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi szülei a romák elleni támadássorozat ügyének pénteki tárgyalásán azt állították, hogy még élt a fiuk, amikor a mentők kiérkeztek a helyszínre, míg az orvosszakértői jelentés szerint a 27 éves férfi és 5 éves kisfia halála perceken belül bekövetkezett.

1
5 6 7 8 9
20

A címlapról ajánljuk