hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or - Lyon előtt 13 nappal

Széll Tamás séf és a magyar csapat január 24-én, a világdöntő első napján foglalja el a Bocuse d’Or versenykonyháját, ahol 5 óra 35 perc áll a rendelkezésükre, hogy bebizonyítsák, a magyar gasztronómia nemcsak Európa, de a világ élvonalába is tartozik.

hvg.hu Élet+Stílus

Vomberg Frigyes: 40 évesen a szakács mehet a kukásautóra

A Bocuse d’Or magyar csapatában a coach feladatát ellátó szakács szerint nem fenntartható a szakácspálya. A gasztroforradalomnak a beszállítók között kellene folytatódnia, de vélhetően a szakoktatás területén lenne a legtöbb feladat – derül ki a Chef&Pincér című szaklap interjújából.

T.S. Élet+Stílus

A világ 100 legjobb séfje - tarolnak a franciák

Több mint félezer Michelin csillagos séf javaslata alapján állt össze a Le Chef szaklap harmadszor közreadott világranglistája. A legelőkelőbb helyezéseket a francia szakácsok foglalják el, és uralják is a százas listát.

T.S. Élet+Stílus

Baszkföldi kulináris világatlasz magyarokkal

Az idén hazánk is felkerült arra a világtérképre, amelyet a San Sebastian-i Gastronomika kongresszus és kiállítás rendezői rajzolnak meg évről évre. A nagyszabású rendezvény hat díszvendége közül az egyik Magyarország volt.

SzJ Élet+Stílus

Nobu San: “Elég, ha mindig az adott pillanatban a legjobb vagy” - interjú

A főzés szeretete, végtelen lelkesedés, alázat, szenvedély és egy kiváló csapat - ez a kulcsa egy sikeres gasztronómiai birodalom felépítésének – vallja Nobu Matsuhisa mester, a NOBU étteremlánc névadója és társtulajdonosa, aki a napokban Budapesten járt, s interjút adott a hvg.hu-nak a Hospice Alapítványt támogató jótékonysági vacsoraesten.

T.S. Élet+Stílus

Fakanál helyett 3D-s nyomtató

Úgy tűnik, megállíthatatlan az élet különböző szféráiban a háromdimenziós printelés térhódítása. A művészet, az orvostudomány és az építőipar után a gasztronómiában is megkezdte előretörését: Londonban nemrég egy komplett 3D-s ételsort mutattak be.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Magyar szakács a San Pellegrino Young Chef 2016 döntőjében

A magyar gasztronómia ázsióját növeli egy újabb európai siker: Sándor Rodrigo a budapesti Costes Downtownból a világ legjobb fiatal séfjeivel mérheti össze tudását az október 13-15. között Milánóban megrendezendő nemzetközi szakácsversenyen.

T.S. Élet+Stílus

Titokzatos krumpliarcok – recept

Trendi a fekete. Nem a kifutón, hanem a konyhában. A két Michelin-csillagos spanyol séf, Dani García is meglepte a vendégeit. Ennél sötétebb már aligha lehetne a tányérja. Megnéztük, mit főzött ki.

T.S. Élet+Stílus

Egy igazi bajnoka már van az EB-nek

Miközben a kontinens már teljes futball-lázban ég, csak kevesen tudják, az Európa Bajnokság főséfje birtokolja a világon a legtöbb Michelin-csillagot. Ha valaki, ő igazi bajnok, aki most egy luxusbeszállítóval együtt gondoskodik a labdazsonglőrőkről és a VIP-vendégekről.

T.S. Élet+Stílus

Kannabisz a konyhában

Alapállásból közellenség, miközben gyógyszer is lehet, újabban pedig tabukat döntöget a konyhában. A kannabisz felhasználásáról már szakácskönyv is született, és egyre több séf vesz fel a menüjébe kenderkivonatokkal készülő fogásokat – az USA-ban.

Hercsel Adél Élet+Stílus

A kecsegén túl

A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.

hvg.hu Élet+Stílus

Mesteri tányérok otthon – 5 tipp

Biztos, hogy a csúnya süti is lehet finom, de az igazi gasztronómiai élmény nem az ízekkel, hanem a látvánnyal kezdődik. S nem csak az étteremben, hanem otthon is. Legalábbis gasztronautáknál.

hvg.hu Gasztro

Bisztronómia a fedélzeten

Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett.

hvg.hu Gasztro

Top éttermek kulisszatitkai

Kitől jönnek a bárányok az Onyx, a zöldek a Babel konyhájára, honnan rendeli a buborék zsázsát a Borkonyha, milyen a Salon saját algás sajtja? S egyáltalán, honnan és milyen alapanyagok kerülnek a csúcséttermek konyháira?

T.S. Gasztro

Utolsó vacsorából húsvéti menü

Jézus séfjei - apokrif módon így is nevezik azokat a spanyol szakácsokat, akik minden évben megkísérlik rekonstruálni, és a kornak megfelelően újragondolni a Názáreti Jézus utolsó vacsoráját. Ilyen újrakomponált ételsorral várja a húsvéti ünnepek alatt vendégeit az idei évtől a második Michelin-csillaggal is büszkélkedhető madridi Coque étterem.

hvg.hu Gasztro

Menü modellekkel

A közelmúltban különleges vacsora színhelye volt a Boscolo Budapest Hotel Salon étterme. Egy 3 Michelin-csillagos séf, a német származású Thomas Bühner érkezett vendégségbe Wolf András és Fekete Antonió konyhájába, hogy együtt készítsenek gourmet menüt egy rendhagyó bemutatóra.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk