hvg.hu Vállalkozás

Nagy átverés készül, kitört a nagy francia camembert-forradalom

Szabadság, egyenlőség, camembert - ez a jelszava a legújabb francia lázadásnak. Harminc, egyenként több Michelin csillaggal rendelkező séf írta alá azt a felhívást, amely eredetileg a Libération című napilapban jelent meg, de az egész francia sajtó átvette. Mert itt komoly nemzeti ügyről van szó.

Tóth Sándor Élet+Stílus

A Horváth séfje lefőzte Európát

Két Michelin-csillag mellé most az Év legjobb európai séfje díjat is besöpörte az osztrák Sebastian Frank, aki a Madrid Fusion bemutató programjába magyar bártendert hívott maga mellé a színpadra.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Mesélnek a séfek tetkói

Manapság feltűnően sok a tetovált szakács külföldön és itthon is. A konyha mestereinek védjegyeivé vált kivarrásokról nemrégiben könyv is megjelent, ami villámgyorsan a népszerűségi listák élére tört, és dizájndíjat kapott.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Tévedésből kapott Michelin-csillagot egy étterem

Ha már az Oscar-díj kiosztón lehet nagyot tévedni, akkor a gasztronómia világában is előfordulhat óriási baki. Esetünkben nem a cukrot keverték össze a sóval a konyhán, hanem mértékadó minősítők két éttermet egymással.

Molnár Andor Élet+Stílus

Csirke trikolórban - recept

Ha létezik borok királya, meg királynők bora, akkor miért ne létezhetne a „baromfik királynője” is - gondolhatta Brillat-Savarin, amikor ezzel a jelzővel illette a bresse-i csirkéket.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Vacsora északi fényben

"Egy olyan estét szeretnénk most, amit sosem fogtok elfelejteni" - ígérte a svéd, aki kiugrott messzeföldön híres nordic konyhájából és a budapesti Belvárosban landolt.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or - a világ élvonalában a magyar csapat

A Bocuse d’Or nemzetközi séfverseny lyoni döntőjének első versenynapján került a zsűri elé a magyar csapat tálon felszolgált húsétele és a tányéron prezentált vegán fogás. A Széll Tamás vezette csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania, bizakodva várják szerdai eredményhirdetést.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or kisokos

A világ gasztronautái a konyhaboxokon innen s túl ezekben az órákban Lyonban gyülekeznek. A 30. Bocuse d'Or első napján, kedden a 12-es versenyállásban Széll Tamás séf és Szabó Kevin commis. Eredményhirdetés szerdán este 6 óra körül várható.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Ossobuco zenei aláfestéssel - recept

A nálunk is igen népszerű, legközelebb júniusban újra Budapesten fellépő holland hegedűművész, André Rieu amellett, hogy a hangszere virtuóza, az asztali örömöket sem veti meg. Zenekarának külön séfje van, aki gondoskodik arról, hogy a gyakori turnék során is a legjobb ellátást kapja a mester és zenészei. Kedvence az olasz ossobuco.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or - Lyon előtt 13 nappal

Széll Tamás séf és a magyar csapat január 24-én, a világdöntő első napján foglalja el a Bocuse d’Or versenykonyháját, ahol 5 óra 35 perc áll a rendelkezésükre, hogy bebizonyítsák, a magyar gasztronómia nemcsak Európa, de a világ élvonalába is tartozik.

hvg.hu Élet+Stílus

Vomberg Frigyes: 40 évesen a szakács mehet a kukásautóra

A Bocuse d’Or magyar csapatában a coach feladatát ellátó szakács szerint nem fenntartható a szakácspálya. A gasztroforradalomnak a beszállítók között kellene folytatódnia, de vélhetően a szakoktatás területén lenne a legtöbb feladat – derül ki a Chef&Pincér című szaklap interjújából.

T.S. Élet+Stílus

A világ 100 legjobb séfje - tarolnak a franciák

Több mint félezer Michelin csillagos séf javaslata alapján állt össze a Le Chef szaklap harmadszor közreadott világranglistája. A legelőkelőbb helyezéseket a francia szakácsok foglalják el, és uralják is a százas listát.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk