MTI Vállalkozás

Elképesztően népszerű az Oktoberfest

Az esős, hideg időjárás ellenére a tavalyinál nagyobb sikerrel nyitott a müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztiválra szombaton és vasárnap hatszázezernél is többen látogattak el, százezerrel többen, mint tavaly.

MTI Gasztro

Folyni fog a sör a Bálnában péntektől vasárnapig

Harmincöt sörfőzde kínálatából 196 féle üveges, 55 fajta csapolt sört és negyven, Magyarországon eddig nem kóstolt főzetet ihatnak a VI. Belga Sörfesztivál vendégei péntektől vasárnapig a Bálna Budapestben.

Kovács Gábor Gasztro

Folyékony kenyeret a népnek – sörben úszik Budapest

Minden héten sörfesztivál – ez a magyar főváros júniusi ajánlata. Utánajárhatnánk, hogy van-e Európában még egy város ahol ennyi sörfesztivál jut egy lakosra, de minek. A gyakorlat bebizonyította, hogy mi magyarok szeretünk ázsiai körülmények között szórakozni, műanyag pohárból sört inni, modern budikban dolgunkat végezni, és ami különösen vonzóvá teszi mindezt, hogy a cucc még drága is.

MTI Gasztro

Magyarországon is lesz Oktoberfest

Magyarországon első alkalommal tartják meg október 11-től, jövő péntektől az Oktoberfest sörfesztivált. Az ingyenesen látogatható sörünnepen több mint száz féle hazai és külföldi sör, valamint gasztronómiai standok várják az érdeklődőket a fővárosi Kopaszi-gáton.

MTI Kult

Jön a Boney M a szomszédba

Ötnapos vigadalom lesz Belgrádban sörrel és zenével augusztus 14. és 18. között, szerdától vasárnapig a Sörfesztiválon, amelynek díszvendége a Boney M zenekar.

V.Gy. Gasztro

Négy hét sör, mámor, Budapest

Egy hónap, négy fesztivál és körülbelül 250-féle sör. Tömören így foglalhatjuk össze a júniust a budapesti aszfalton. Itt az ideje, hogy megvonjuk a fesztiválok mérlegét.

hvg.hu Gasztro

Száznegyven féle sör a Vajdahunyad várban

2013 júniusát akár át is lehetne keresztelni a kalendáriumokban a sör havává. Minden hétvégéjére jut egy sörfesztivál, a hónap második felében pedig már folyamatosan fesztiválozhatunk a hétköznapokon is. Szezonnyitás május 31-től június 2-ig a Belga Sörfesztivállal a városligeti Vajdahunyad várban.

Kovács István Itthon

Hajdú Péter a precedens? Einstandtól félnek a fesztiválszervezők

Csak látszólag ért véget a 13. Miskolci Kocsonyafesztivál, mert az elmúlt hetekben is ettől volt hangos a miskolci sajtó és a politika. Rózsa Edit alapító-tulajdonos attól fél, hogy az önkormányzattal közösen alapított cégen keresztül – a sörfesztiválhoz hasonlóan – magánvállalkozóhoz kerülhet az ország egyik legnagyobb szabadtéri fesztiváljának lebonyolítási joga. A miskolci sörfesztivál egyik rendezője, a tévés Hajdú Péternek viszont egyelőre esze ágában sincs átvenni a szervezést, a fideszes városvezetés pedig szocialisták játszmáját sejteti a háttérben és átvenné az irányítást.

Vétek György Gasztro

Győzött a buli a Sörfesztiválon

Nagyobb területet, körülbelül kétszer annyiféle sört, professzionálisabb szervezést és egy nappal meghosszabbított nyitva tartást ígértek az idei, történetében második Budavári Sörfesztiválra a szervezők. Ha szigorúan a száraz tényeknél maradunk, az ígéreteket be is váltották. Az örömünk azonban mégsem felhőtlen. Ott jártunk.

hvg.hu Gasztro

Belga sörök – melyik lesz a nyár kedvence?

Harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Belga Sörök Fesztiválját. Június 1. és 3. között több mint 100 féle üveges és közel 35 féle csapolt belga sör kóstolható a Vajdahunyad várában.

Vétek György Gasztro

77 őszi sör pár bosszantó aprósággal

Napsütésben kezdődött és napsütésben fejeződött be az őszi Főzdefeszt. Közben volt némi eső, viharos szél, hetvenhétféle sör, néhány izgalmas sörkorcsolya, s egy bejelentés: elképzelhető, hogy legalizálják az otthoni sörfőzést, és csökkentik a kisüzemi sörök adóterhelését.

1 2

A címlapról ajánljuk