hvg.hu Gasztro

Tökéletes almáspite - recept

Nyuszi mindjárt betoppan, és gyanítjuk, hogy édesszájú. A répatorta helyett, mellett biztos örül egy mutatós gyümölcsös pitének, amibe belebújtatunk pár almát.

T.S. Gasztro

Így készül a Krisztuskalács - recept

Nálunk is egyre népszerűbb karácsonyi ünnepi sütemény a német/szász gasztronómia kultúrkörből ismert Christstollen, egyszerűbben Stollen, vagyis a Krisztuskalács. Többféle változata van, a legismertebb az eredetvédett drezdai, amelyből óriási méretűt sütöttek a napokban Szászország fővárosának pékei. Mi azért a receptet nem rekordméretű mennyiségre adjuk meg.

Molnár Csaba Gazdaság

Sopronban épült meg a csokifüggők Mekkája

Egy szerelem hozta Magyarországra az egyik legmenőbb osztrák cukrászdinasztiát, amely amellett, hogy behozta a csokoládé készítését a magyar cukrászdába, egyedülálló kóstoló show-kat is tart rendszeresen soproni látványcukrászatában. Nemrég pedig aranyérmet nyert a világ egyik legjelentősebb csokoládéversenyén. Megnéztük, videóval is körbejártunk, hogyan készül a Harrer csokiműhely világbajnok csokoládéja. "Sose leszünk ebből gazdagok, de tök jó így élni" – mondja a cukrászat magyar társtulajdonosa.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes almáspite kalap nélkül - recept

Mitikus gyümölcs az alma, ez igazán köztudott. Az almával kezdődött minden. Alma már akkor is volt, amikor az úr lelke lebegett vala a vízek fölött, s az sem kizárt, hogy az apokalipszisban is lesz némi része.

hvg.hu Gasztro

Megint segít a süti

Ha szeptember, akkor itt az őszi Segítsüti ideje. Szeptember 21-24. között 30 csodálatos süteményre lehet majd licitálni.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

A Balaton legjobb fagyija és Picasso sütije

Pezsgős marcipán szamócával, ez maga volt a fagylaltkehelyben megtestesült Balatoni Randevú - tavaly nyáron. Most újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. Május 1-jén indul a hideg nyalat szezon, és egyúttal a tíznapos Nyított Balaton nevű akció, amelynek keretében még az is kiderülhet, mi lehet Picasso kedvenc süteménye.

hvg.hu Gasztro

Tökéletes olasz házi kuglóf - recept

Bár még két hét, azért lassan kezdünk a húsvétra koncentrálni. Legalábbis, ami a bevásárolnivalókat, az ünnepi menük összeállítását illeti. Az utóbbiból talán nem csinálunk olyan nagy gondot, mint karácsonykor, a lényeg, hogy meglegyen a sonka. S persze kellene valami sütemény. Esetleg kuglóf, olasz módra?

Marton Levente Gasztro

Tökéletes zserbó másként – recept

Tudjuk, hogy a zserbó szent és sérthetetlen karácsonyi sütemény, de frivol módon kicsit eljátszottunk vele, és farsangosítottuk. Már lehet sejteni, hogy kis sütimaskarázás és némi alkohol szóba jön.

hvg.hu Gasztro

Európai édes élet

Állítólag Európa a legédesszájúbb kontinens. Mindenfelé igen emblematikus süteményekkel büszkélkednek a népek. Lássuk, hogy egy összeállítás szerint, mi is kerül feltétlenül a desszertes tányérokra.

hvg.hu Gasztro

Töltött káposzta és bejgli helyett - recept

A töltött káposzta, a halászlé és a bejgli legalább olyan elmaradhatatlan kelléke az ünnepnek, mint a karácsonyfa, a csillagszórók és az utolsó pillanatban beszerzett ajándékok. Most még van időnk, hogy a bevásárló listánkra pár új fogás hozzávalóit is feljegyezzük.

-gy- Gasztro

Ujjgyakorlat: túrógombóc – recept

Első kézből kaptunk egy tuti túrógombóc receptet, némi extrával. Meg egy jó tanácsot: „sütni jó, süteményt enni pedig nem bűn". Igaz, hogy a gombócot nem sütjük, de enni szeretünk.

hvg.hu Gasztro

Tortamesék az ország legnagyobb desszertasztalán

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen, amit az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál keretein belül hirdettek meg a szervezők profi és hobbi cukrászok számára. A fesztivált november 8-9. között rendezik meg, mindkét napon kora délelőttől késő estig igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum aulája, ahol számos hazai cukrászat és cukrász mutatja be termékeit, kreatív alkotásait.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes szilvás süti és likőr - recept

Még pár hétig kapható friss, hamvas szilva, ami nemcsak gombócba való, meg télire üvegbe zárva, de isteni sütemény, mi több, kontyalávaló is készülhet belőle. Úgy, hogy mehetünk is a piacra bevásárolni.

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk