Tóth Sándor Élet+Stílus

Adventi naptár sajtmániásoknak

A sajtnak is vannak Gombóc Artúrjai, akiknek jöhet kerek, szögletes, lapos, magas, kemény, lágy, krémes, szagos, akár rémesen büdös. Az utóbbi talán nincs a legújabb őrületben: különleges sajtválogatást tartalmaz egy gasztrobologger adventi naptára.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Tradíció és innováció egy sajtboltban

A portéka szagát nem érezhették, és kóstolót sem kaphattak azok a vevők, akik az elmúlt napokban a világ első stream sajtboltjában vásárolhattak. Egyébként közvetlenül bekukkanthattak a pultba, válogathattak a polcokról, beszélgethettek az eladókkal és a helybeli vevőkkel. S nem kellett kivárniuk a heti piacot sem az egyik legrégibb holland sajtvárosban.

SzJ Élet+Stílus

Gasztroturista – a bor fővárosában

“Vive la France!” – a bor francia fővárosában minden az élet szeretetéről szól. Gyönyörű épületek, könnyed francia elegancia, nagypolgári, de mégis bohém hangulat. Vörösbor, sajt, osztriga és libamáj végtelen mennyiségben, az isteni francia desszertekről nem beszélve. S ha nem lenne elég, van még mit felfedezni a borvidéken, a mi kedvencünk a festői kisváros, Saint-Émilion lett. Gasztroturista Bordeaux-ban járt.

hvg.hu Élet+Stílus

Páholyban a magyar sajtok

Ilyen is van: Guilde Internationale des Fromagers, vagyis Sajtmesterek Nemzetközi Céhe. Hol másutt is, mint a sajtok hazájában, Franciaországban. Mostantól magyar taggal.

MTI Vállalkozás

181 embert vesz fel a debreceni tejporbirodalom

Tizenkétmilliárd forintos beruházással 181 új munkahelyet hoz létre Debrecenben az Alföld Tej Kft., a munkahelyteremtést 120 millió forinttal támogatja az önkormányzat - közölte Papp László polgármester.

T.S. Élet+Stílus

A világ legjobb sajtjai

A spanyolországi gasztrofellegvárban, San Sebastianban rendezett 29. Sajt-világversenyen 31 ország 3021 sajtja vizsgázott egy 266 fős nemzetközi szakzsűri előtt. Végül 16 került a világranglistára, a legek legje nagy meglepetésre egy norvég kézműves manufaktúra terméke lett.

hvg.hu Élet+Stílus

A magyarok kedvence a hazai és az olasz

Meglepő eredménnyel zárult a IV. Nemzetek Sajtversenye. Egyszerre két győztes gurult a dobogó legfelső fokára: a magyar és az olasz sajt holtversenyben lekörözte a franciát, a spanyolt, a svájcit.

MTI / hvg.hu Vállalkozás

Elbukott 22 külföldi tej a Nébih ellenőrzésén

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tejpiaci ellenőrzésén megvizsgált 48 UHT tejből 22 külföldi terméket kell kivonni a forgalomból, mert zsírtartalmuk alacsonyabb volt a jelölésen szereplőnél – közölte a Nébih szerdán. Szlovák, cseh és lengyel termékekről van szó.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk