hvg.hu Élet+Stílus

Páholyban a magyar sajtok

Ilyen is van: Guilde Internationale des Fromagers, vagyis Sajtmesterek Nemzetközi Céhe. Hol másutt is, mint a sajtok hazájában, Franciaországban. Mostantól magyar taggal.

MTI Vállalkozás

181 embert vesz fel a debreceni tejporbirodalom

Tizenkétmilliárd forintos beruházással 181 új munkahelyet hoz létre Debrecenben az Alföld Tej Kft., a munkahelyteremtést 120 millió forinttal támogatja az önkormányzat - közölte Papp László polgármester.

T.S. Élet+Stílus

A világ legjobb sajtjai

A spanyolországi gasztrofellegvárban, San Sebastianban rendezett 29. Sajt-világversenyen 31 ország 3021 sajtja vizsgázott egy 266 fős nemzetközi szakzsűri előtt. Végül 16 került a világranglistára, a legek legje nagy meglepetésre egy norvég kézműves manufaktúra terméke lett.

hvg.hu Élet+Stílus

A magyarok kedvence a hazai és az olasz

Meglepő eredménnyel zárult a IV. Nemzetek Sajtversenye. Egyszerre két győztes gurult a dobogó legfelső fokára: a magyar és az olasz sajt holtversenyben lekörözte a franciát, a spanyolt, a svájcit.

MTI / hvg.hu Vállalkozás

Elbukott 22 külföldi tej a Nébih ellenőrzésén

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tejpiaci ellenőrzésén megvizsgált 48 UHT tejből 22 külföldi terméket kell kivonni a forgalomból, mert zsírtartalmuk alacsonyabb volt a jelölésen szereplőnél – közölte a Nébih szerdán. Szlovák, cseh és lengyel termékekről van szó.

MTI Gazdaság

Sajtriadó: több mint húsz tonna tejterméket hívtak vissza

A román állategészségügyi hatóság elrendelte 20 tonna Arges megyei Bradet tejtermék visszavonását a román juhsajtra kiadott európai riasztás miatt. A cég spanyol és olasz piacon lévő másfél tonnányi tejtermékét ugyancsak visszahívták az üzletekből. Az olasz hatóságok szerint egy Firenzében dolgozó román vendégmunkás kislánya romániai juhsajttól kapott E.coli baktériumfertőzést, ezért volt szükség a visszavonásra.

Haulitus Anikó Gasztro

Karácsonyozik a rántott sajt - recept

Az utolsó pillanatban kiderült, hogy az egyik vendég vega? Ne essünk pánikba, mert rántott sajtot biztos eszik. Ennek is meg lehet adni a módját. S ha ráadásul még nem antialkoholista, akkor a körettel is okozhatunk kellemes ünnepi meglepetést.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk