hvg.hu Itthon

A videó, ami miatt kitiltották a hvg.hu riporterét a parlamentből

Rövid, de velős riportunkban Kövér László házelnök rezzenéstelen arccal tűri az MNB-alapítványokkal kapcsolatos folyosói újságírói kérdéseket. Hétfőn a parlamentben forgató munkatársunkat a kérdésözön után kitiltották a parlamentből, és úgy tudjuk, más videós stábok ellen is hasonló szankciókat vetett be a szigorú házelnök.

hvg.hu Itthon

Még lentebb csúszott Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet felmérése szerint 2015-höz képest is romlott Magyarországon a sajtószabadság helyzete: két helyet rontottunk, a 67. helyen vagyunk most a 180-as listán, ahol Szerbia, Románia és Lengyelország is megelőz bennünket.

hvg.hu/muosz.hu Kult

Szabad sajtó Európában

Egy botanikus és egy pap nevéhez kötődik annak a dokumentumnak az elfogadása, amelynek alapján 250 évvel ezelőtt megjelent a világ első sajtótörvénye.

MTI / hvg.hu Világ

Merkelék kiadják az igazságszolgáltatásnak az Erdogant sértegető német tévést

A német kormány a török kormány kérésére felhatalmazza az igazságszolgáltatást a török államfőt sértegető német televíziós műsorvezető elleni eljárás megkezdésére, ugyanakkor kezdeményezi az ezt lehetővé tévő, a XIX. századból származó jogszabály megsemmisítését – jelentette be a német kancellár pénteken Berlinben. A kormánykoalícióban vegyesen fogadták Merkel döntését, az ellenzékben pedig volt, aki a németországi sajtószabadság megszűnését emlegette. A téma rendkívül érzékeny, egyebek mellett azért, mert alapvető kérdéseket vethet fel a sajtószabadsággal kapcsolatban.

Szegő Iván Miklós Itthon

Nem nálunk foglalták törvénybe 250 éve a sajtószabadságot

A világ első sajtószabadságról szóló jogszabálya 1766-ban Svédországban született, de a 250 éves évfordulót Finnországgal együtt ünneplik idén. A budapesti finn nagykövetség szemináriumán nemcsak olyan északiakról esett szó, akik megelőzték a klasszikus angol liberálisokat, hanem a legaktuálisabb problémákról: bevándorlásról, illetve a kormányzati adatokhoz való hozzáférésről.

hvg.hu Világ

Videó – Az isztambuli zavargás minden mozzanata

A török bíróság döntését követően hatósági intézkedés alá akarta vonni a kormány a Zaman napilap szerkesztőségét, ahol nem sokkal az ítélet után nyilatkozott a főszerkesztő, valamint több száz tüntető sereglett össze, hogy megvédje a lapot a rendőrségtől.

hvg.hu Világ

Bombát robbantott, de most visszakozik a német újságírónő

A WDR munkatársa azt állította, hogy több német közszolgálati rádiónak is kiadták az utasítást, hogy a menekültügyben a kormány álláspontját támogatva számoljanak be a hírekről. Claudia Zimmermann már azt mondja: hülyeségeket beszélt, mert nyomás volt rajta az élő adás miatt.

hvg.hu Világ

Német újságíró: "Arra utasítottak, hogy kormánypártian tudósítsunk"

A WDR egyik újságírója egy holland rádiónak adott interjújában azt állította, hogy több német közszolgálati rádiónak is kiadták az utasítást, hogy a menekültügyben a kormány álláspontját támogatva számoljanak be a hírekről. A WDR vezetése kiakadt, azonnali vizsgálatot indítottak a nyilatkozat miatt.

hvg.hu/MTI Világ

A lengyel kormány a közmédiát is átszabná, tiltakozik a nemzetközi szakma

Közös nyilatkozatban tiltakozott a lengyel médiatörvény tervezett módosítása ellen szerdán az Európai Újságíró Szövetség, az Európai Újságírók Szövetsége, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége , valamint a Riporterek Határok Nélkül, mert a siettetett törvény szerintük felszámolná a független közszolgálati médiát.

hvg.hu Itthon

A Fidesz szavazási kudarcra készül

Annak ellenére, hogy megmenekülne a sajtó a szerkesztőségekbe ültethető nemzetbiztonsági ügynököktől, a kormánypárt arra készül, hogy mégis leszavazzák a javaslatát. A törvénnyel a távközlési cégekhez és postai szolgáltatókhoz ültetné be a kormány a fedett ügynökeit, de a törvényalkotási javaslat egy tudatosnak tűnő hibát ültetne a szövegbe.

hvg.hu Itthon

Visszavonták a sajtókémtörvényt

A kormánypárt benyújtotta a sajtókémtörvény tervezetének módosítását, mely eredeti formájában az online tartalomszolgáltatókhoz is beültetett volna egy-egy titkosszolgálati ügynököt. Az önkormányzatokat azonban továbbra is titkosszolgálattal figyeltetnék meg.

hvg.hu Itthon

Az EBESZ aggódik az újságírók elleni magyar rendőri fellépés miatt

Dunya Mijatovics, az EBESZ sajtószabadságért felelős képviselője kritikát fogalmazott meg az elmúlt hét újságírókkal szembeni rendőri fellépések miatt, szerinte véget kell vetni az újságírók veszélyeztetésének és munkájuk akadályozásának. Szijjártó Péter külügyminiszter visszautasította a vádakat, "alaptalan rágalmaknak" nevezve azokat.

Világ

Újságírókat ítéltek börtönre Egyiptomban

Három év börtönbüntetésre ítélték másodfokon az al-Dzsazíra Egyiptomban perbe fogott újságíróit, az al-Dzsazíra azonnal botrányosnak és visszataszítónak minősítette a szombaton kihirdetett ítéletet,

Dercsényi Dávid Világ

"A kormány nagyon fél tőlünk" - Betapasztott szájak Spanyolországban

Elképesztő megfélemlítő és a szabad sajtó munkáját ellehetetlenítő törvények léptek hatályba Spanyolországban júliusban. A tiltakozások számos formája innentől büntethető lesz - a kormány ugyanis a médiát és a közvéleményt okolja a népszerűségének apadása miatt. Még véletlenül sem a kormányzati korrupciót, amiről a sajtó igyekszik beszámolni, amíg teheti.

1 2 3 4 5 6 7
12
A címlapról ajánljuk
Teszteltük a 83x-os zoomolásra képes fényképezőgépet

Teszteltük a 83x-os zoomolásra képes fényképezőgépet

A megapixelek mellett a távoli témákat közelebb hozó zoomolási képesség terén küzdenek egymással a fotógépgyártók – ez a két olyan terület, amit a könnyű számszerűsítés miatt viszonylag egyszerű marketingelni. A zoomháborúban nemrég feltűnt egy ígéretes versenyző: teszten a Nikon ultrazoom-bajnoka.