Bejelentkezés  

Az Ab szerint nem minden rágalmazás, ami sértő

Az Ab szerint nem minden rágalmazás, ami sértő

A bíróságoknak a jövőben jobban oda kell figyelniük arra, hogy rágalmazás vádjával indult ügyekben elkülönítsék a véleményeket és a valódi tényállításokat, miután az Alkotmánybíróság megsemmisített egy politikai publicisztika ügyében született, elmarasztaló ítéletet.

Ab-döntés után: hogy lesznek ezután elfogultak a helyi lapok?

Ab-döntés után: hogy lesznek ezután elfogultak a helyi lapok?

Az összes önkormányzati újság szerkesztésére hatással lehet az Alkotmánybíróság friss döntése, ami helyben hagyta a Zuglói Lapok ügyében korábban született bírói döntést. A testület elvi jelentőségű határozata szerint a közpénzből fenntartott lapokkal szemben, különösen választási kampányban igenis elvárható a kiegyensúlyozott tájékoztatás.

Orbánnak kínos ügyről hallgatott inkább az MTI

Orbánnak kínos ügyről hallgatott inkább az MTI

Szombaton jár le a nyomozás határideje abban az illegális fakitermelési és falopási ügyben, melyben Orbán Viktor veje is érintett lehet. A DK szerint a rendőrség el akarja tussolni az ügyet. A párt szóvivője azt mondta a hvg.hu-nak, az MTI munkatársa jelen volt ugyan sajtótájékoztatójukon, de közölték velük, hogy akkor sem tudósítanak róla.

Nem tetszik az EBESZ-nek, hogy orosz tévéket tiltottak be Ukrajnában

Aggodalmának adott hangot az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet illetékese kedden amiatt, hogy Ukrajnában a hatóságok egyes orosz tévécsatornák adásának blokkolására szólították fel a szolgáltatókat.

MTI

Nem engedték be Orbán fórumára a hvg.hu munkatársát

Nem engedték be Orbán fórumára a hvg.hu munkatársát

Csütörtök délelőtt a széles nyilvánosság kizárása mellett került sor Ózdon Orbán Viktor látogatására. A miniszterelnök egy tervezett beruházás időkapszuláját helyezte el az ipari parkban, ám ott is csak meghívottak lehettek jelen. A hvg.hu és a városi Ózdonlájk hírportál tudósítóját a rendezők nem engedték be az eseményre.

Indoklás nélkül cserélték Kreml-barátra az ellenzéki rádió vezetőjét

Jurij Fedutonov több mint 20 éve állt a népszerű, ellenzéki véleményeknek is helyet adó rádió élén. Helyére egy másik, Kreml-barát rádió elnökét ültetik. A rádió többségi tulajdonosa a Gazprom, egy ellenzéki újságíró erős politikai nyomásgyakorlást sejt a döntés mögött.

MTI

Magyarország tovább csúszik lefelé a sajtószabadság-listán

Magyarország tovább csúszik lefelé a sajtószabadság-listán

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet a legfrissebb jelentése szerint Magyarországon 2013-ban romlott a sajtószabadság helyzete. Ismét, hiszen 2012-ben még a 40. helyre rangsoroltak bennünket, mára viszont a 64. lett Magyarország.

MTI

Ukrajnai beszámoló miatt utasítottak ki Putyinék egy újságírót

"Közölték velem, hogy a biztonsági hivatalok szempontjából oroszországi jelenlétem nemkívánatos. Ezen kívül más magyarázatot nem adtak"b - mondta David Satter amerikai újságíró.

MTI

„Mennyivel is lesz több a kenyér, ha kevesebb a sajtószabadság?”

„Mennyivel is lesz több a kenyér, ha kevesebb a sajtószabadság?”

„A sajtószabadság szépségeit ecsetelni annak, akinek megszűnt minden materiális biztonsága – ezt a szerepet doktriner liberálisként sem szívesen vállalnám. Azt viszont igen, hogy megkérdezem a szabadság ellenségeit: mennyivel is lesz több a kenyér, ha kevesebb a sajtószabadság? Mindenfajta bal- és jobboldali antiliberális gondolkodás közös motívuma, hogy a biztonságért cserébe le kell mondani a szabadságról. Álságos dolog ez, de bejött.” – mondja a HVG-nek adott interjúban Ludassy Mária filozófiatörténész.

HVG

Idén kevésbé volt veszélyes a világ az újságíróknak

Világszerte 71 tudósítót öltek meg, és a sajtó 826 munkatársát börtönözték be 2013-ban: ez a szám jelentős csökkenés a tavalyi adatokhoz képest - közölte szerdán a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű nemzetközi jogvédő szervezet.

MTI

Egy újságíró vitte el a Bloomberg kínai öncenzúrás balhéját

Felfüggesztették állásából a többszörös díjnyertes hongkongi tudósítót, Michael Forsythe-ot. Cikke miatt korábban öncenzúrával vádolták meg a Bloomberg hírügynsökéget.

MTI

MÚOSZ: a sajtószabadság elleni támadás a Btk. módosítása

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöksége a tényfeltáró újságírás, így a magyar sajtószabadság elleni támadásnak tekinti a büntető törvénykönyvnek (Btk.) a bajai videóügy kapcsán kezdeményezett módosítását. Az újságíró-szervezet az erről szóló közleményét csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

MTI

Mong: Resztliszabadság Magyarországon

Mong: Resztliszabadság Magyarországon

Valaki magyarázza el, miért elég nagyon-nagyon sok magyarnak az a szabadság, amely marad, és nagy kegyesen kiutalnak neki?

Freedom House: Magyarország rontott, de szabad az internet

A "szabad" országok kategóriájába sorolta Magyarországot az internet szabadságának állapotát vizsgálva a Freedom House (FH) a pénteken közzétett Freedom on the Net 2013 című jelentése. A vizsgált hatvan ország között Magyarország a 8. helyen áll, összesített pontszámát némileg rontotta a szervezet.

MTI

Ideológiai oktatásra kötelezik az újságírókat Kínában

Több százezer médiában dolgozót köteleznek a következő hónapokban marxista ideológiai képzésen való részvételre Kínában - értesült a South China Morning Post hongkongi napilap.

MTI

Fizetnie kell egy hírportálnak a Lázár Jánost gyalázó kommentekért

A Délmagyar.hu szegei hírportál ötszázezer forintot fizet annak a családnak, amely a Lázár János balesetében meghalt nőt gyászolja. A két fél peren kívüli egyezséget kötött, amelyet a Győri Törvényszék jóvá hagyott.

MTI-OS

Újabb helyről szóltak be Magyarországnak

Magyarországot bírálta az Európai Kiadók Tanácsának (European Publishers Council, EPC) vezérigazgatója a sajtószabadság pénteki világnapja alkalmából közzétett nyilatkozatában.

MTI

Új ellenségei vannak a sajtószabadságnak

Számos országban - többek között Szíriában és Kínában - már több oldalról törnek a sajtó szabadságára - derül ki a Riporterek Határok Nélkül legfrissebb jelentéséből.

MTI

Navracsics: európai kampánytémává válhat Magyarország

Hosszú, több mint egyéves vitafolyam egyik főszereplőjévé válhat Magyarország Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint, aki úgy látja, bő egy évvel az EP-választások és öt hónappal a németországi voksolás előtt az európai baloldal minden eszközt felhasznál majd, hogy Magyarországon keresztül bírálja az európai jobboldalt.

MTI

És még ki nem náci?

És még ki nem náci?

Nem szabad sértegetni senkit (a bajnaista zsidókat, a cigányokat meg a komcsikat kivéve).

1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X