Csanádi Márton Nagyítás

Lázár 100 árnyalata

Hiszi vagy sem, de több mint két éve, 2015 márciusában tartotta első Kormányinfóját Lázár János, hogy elmagyarázza a sajtónak és nem utolsó sorban a választóknak: mit, miért tesz a kormány. Azóta 99 többórás sajtótájékoztató ment le, most csütörtökön értünk a századik alkalomig. A jeles esemény alkalmából galériánk segítségével felidéztük a kormány második legerősebb emberének tartott Lázár legjobb arcait.

hvg.hu Itthon

CEU-sajtótájékoztató: "Mindenki velünk van, a kormány egyedül van"

Indulatos a CEU-elleni törvény után az egyetemen tartott sajtóesemény - ilyen kérdések hangzottak el: "milyen kormány az, amely arra kényszeríti a polgárait, hogy vegyék ki gyerekeiket az iskolából?"A CEU rektora szerint a törvény betarthatatlan, és Áder Jánoshoz fordul, hogy alkotmányossági kontrollra küldje a törvényt az aláírása előtt. Az egyetem vezetőségének tagja arról beszél, példa nélküli, hogy egy EU-s tagállam megtámad egy amerikai intézményt. A CEU Budapesten akar maradni. Az amerikaiak állítólag felveszik a kapcsolatot Orbánnal, hogy megoldják a helyzetet.

hvg.hu Itthon

"Következő kérdés?" - újságírókkal viccelődött Lázár

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki kormányinfóján megint megcsillogtatta sajátos humorát, amikor a sajtó megrökönyödésére egy laza félmondattal lesöpörte a neki nem tetsző újságírói kérdést.

hvg.hu Itthon

Kósa megint sértődött tanár bácsit játszott – videó

Azt szerettük volna megtudni a Fidesz frakcióvezetőjétől, hogy az a több mint háromezer, zömében ázsiai, akinek letelepedési kötvényt adott el a kormány, nem veszélyezteti-e Magyarország etnikai és vallási összetételét – ahogy ezt az ide telepítendő menekültekről állítják a kormánypártok, akik ellen még népszavazást is kezdeményeztek. Kósa Lajos parlamenti sajtótájékoztatóján nem akart válaszolni a hvg.hu kérdésére, és a folyosón sem jártunk sikerrel.

hvg.hu Itthon

Lázár: Akár le is bonthatják a Déli pályudvart

A negyvenkettedik Kormányinfót tartja meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő. Mi másról szólhatna az esemény, mint a szerdán elrendelt országos migrációs válsághelyzetről. Ezen kívül beszélt arról, hogy háromezer közszolgát képeznének ki EU-s pályázatértékelőnek, arról is, hogy Trócsányi egyik ügyvédje beül a kormányülésekre, és arról is, hogy a kormány szívesen lebontaná a Déli pályaudvart.

hvg.hu Itthon

Lázár még nem találkozott Kubatovval

Görögország bevándorlókat akar Magyarországra kényszeríteni, ezt Lázár János mondta mai sajtótájékoztatóján. Folyamatosan bővülő cikkünk a kormányinfóról.

hvg.hu Itthon

Orbán: Kvótanépszavazást kezdeményez a kormány

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" – rendkívüli sajtótájékoztatóan jelentette be szerdán Orbán Viktor, hogy a kormány népszavazást kezdeményez, és ezt a kérdést teszi fel. Egyben közölte, ha a Parlamentben döntenie kell, akkor nemet fog mondani a kvótára.

hvg.hu Kult

Filmes tananyag lesz a Saul fia

Mielőtt még Amerikába utazott volna az Oscar-kampány finisére a Saul fia stábjának néhány tagja, sajtótájékoztatón árulták el, hogyan ünnepelték meg a nagy bejelentést, és hogy mit gondolnak a kommentben gyalázkodókról.

1 2 3

A címlapról ajánljuk