hvg.hu Itthon

A Tocsik-ügyet emlegetik a józsefvárosi önkormányzat sikerdíja miatt

Több százmillió forint sikerdíjat fizet saját cégének a józsefvárosi önkormányzat. A társaság szerint ez nem sok, főként akkor, ha a közüzemi számlák utáni bevételt is ide számítják. Kocsis Máté polgármester úgy véli, hogy az ellenzék „csak a mikrót nézi, nem a makrót” – írja a Népszabadság. A nyolcadik kerületi önkormányzat szerint a Népszabadság szerzője hazudik, és elvárják tőle, hogy kérjen bocsánatot.

hvg.hu Gazdaság

Meghalt Tocsik Márta

Három hete meghalt Tocsik Márta ügyvéd, aki 804 millió forintos állami sikerdíjával szerzett hírnevet a kilencvenes években – adta hírül a Hír24.hu. 2002-ben hűtlen kezelésért 4 év börtönre és 640 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.

MTI Itthon

Volt államtitkárok ellen nyomoz a Legfőbb Ügyészség

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a Legfőbb Ügyészség (LÜ) a korábbi külügyi államtitkár és szakállamtitkár által aláírt sikerdíjas szerződés miatt

MTI Itthon

Májusban folytatódik az utolsó Tocsik-sikerdíjper

A vélhetően utolsó Tocsik-sikerdíjpert tárgyalja a Fővárosi Bíróság; a per - amely a szerdai tárgyalási nap után májusban folytatódik - az egykori Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. és a Tocsik Márta ügyvéd közötti elszámolást zárja le.


A címlapról ajánljuk