MTI Élet+Stílus

Bácsik rabolhatták ki Kim Kardashiant Párizsban

Három embert, köztük egy sofőrt szabadon engedett szerdán a francia rendőrség, 14-et viszont továbbra is őrizetben tart azok közül, akiket a hét elején állítottak elő Kim Kardashian tavalyi párizsi kirablása miatt.

hvg.hu/MTI Világ

Berlini támadás: azonosították a halott lengyel sofőrt

Ariel Zurawski a rendőrségi fénykép alapján azonosította unokatestvérét, akit holtan találtak a hétfő esti merénylet után a kamion vezetőfülkéjében. A lengyel állampolgárságú férfit valószínűleg lelőtték, de a sofőr meggyilkolásának körülményei még tisztázatlanok.

hvg.hu Gazdaság

Ugyanaz a kamion, ugyanaz a meló, csak a bér más nyugaton

A fizetések mellett nagyon felértékelődött, hogy milyen vasat raknak a szállítmányozó cégek a sofőrök alá. A Scania új, királykategóriás kamionja leginkább olyan, mint egy guruló mini hotelszoba, miközben technológiai szempontból is ultramodern.

hvg.hu Világ

Egy válófélben lévő depressziós, erőszakos sofőr volt a nizzai mészáros

Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek hívják azt a 31 éves férfit, aki legalább 84 ember gázolt halálra egy teherautóval csütörtök este Nizzában. Hivatásos sofőrként dolgozott, erőszakos cselekmények miatt ismert volt a hatóságok előtt, de azt nem tudni, radikalizálódott-e. Tunéziai állampolgár volt, franciaországi tartózkodási engedéllyel. Úgy tudni, válófélben volt a feleségével, ami megviselte, és anyagi gondjai voltak.

hvg.hu Plázs

„Beszállás csak nőknek”: jön a női Uber

A kizárólag nőknek szóló szolgáltatás alapítói a nők elleni erőszakot fékeznék meg, és hisznek abban, hogy a férfi utasok diszkriminálásával pont az esélyegyenlőséget fogják megteremteni.

MTI Bűnügy

Nem bírtak a rendőrök a menekülő sofőrrel, most 3 évet kapott

A férfi tavaly januárban meg akarta állítani két rendőr Zalaegerszegen, de figyelmeztető lövésekkel sem tudták. Az egyik rendőr a kocsija kilincsébe kapaszkodott, úgy vonszolta pár métert. A sofőrt kedden jogerősen elítélték a Zalaegerszegi Törvényszéken.

MTI Gazdaság

Megbénították Riót az Uber ellen tiltakozó taxisok

Az Uber ellen tüntettek taxisok Rio de Janeiróban pénteken. Az akció megbénította a brazil metropoliszt: dolgozóik ezrei nem tudtak eljutni munkahelyükre, és a nemzetközi repülőtér megközelítése is nehézkes volt.

hvg.hu Itthon

Magyar kamionos vs. migránsok - ki a vétkes és ki az áldozat?

Nagy vihart kavart a magyar kamionos videója, amit Calais-nál készített és amin egyfajta háború bontakozik ki a menekültek és a sofőrök között. A Magyar Helsinki Bizottság szerint akár gyűlölet-bűncselekmény is lehet a magyar sofőr tette, ha azért akart elütni valakit, mert menekült. A fuvarozók szerint egy konkrét támadás elhárításához szükséges és arányos mértékben a gépkocsivezető akár erőszakot is alkalmazhat.

MTI / hvg.hu Közlekedés

Rutintalan sofőrök, tolvajok, dugó: óvatosságra int a rendőrség halottak napján

A szokottnál is figyelmesebben kell vezetni a hétvégi ünnepen, különösen a temetők környékén. A parkolásra ugyancsak oda kell figyelni, hogy ne akadályozzák egymást a járművek. A sírkertekben tolvajok zsebelhetik ki a látogatókat, nem árt az óvatosság. A rendőrök és a polgárőrök elmondták jótanácsaikat halottak napjára és mindenszentekre.

hvg.hu Gazdaság

Tolonganak a fiatalok az ingyenes sofőrképzésért, de még lehet jelentkezni

Körübelül hatezer sofőr hiányzik a magyar fuvarozói ágazatból, ezért a Magánvállakozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és a Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ingyenes sofőrképzést hirdetett. Az állam által finanszírozott ingyenes képzésre az első napokban már több mint húszezer fiatal jelentkezett.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk