Bodnár Zsolt Kult

60 éves az ember, aki nélkül vakító fehérség uralná a mozikat

Spike Lee nélkül feleannyit sem tudnánk a fekete Amerikáról, ráadásul a 60 éves rendezőnek tényleg a vérében van a filmezés. Készített már életrajzi mozit polgárjogi ikonról, hangulatjelentést a 9/11 utáni New Yorkról, rendhagyó túszdrámát sztárokkal és musicalt az amerikai fegyverkérdésről. Portrénkban végigmegyünk Lee – botrányoktól sem mentes – karrierjének legfontosabb állomásain.

MTI Világ

Spike Lee tiszteletbeli Oscar-díjat kap

Még nem készül az Oscar-beszédre, de igyekszik majd "pozitívan" fogalmazni - ígérte Spike Lee filmrendező, akit életművéért novemberben tiszteletbeli Oscar-díjjal jutalmaz az amerikai filmakadémia.

MTI Kult

300 ezer dollárt kapott Spike Lee

Spike Lee amerikai filmrendező, producer kapja a némafilm két sztárjáról, Dorothy és Lillian Gish-ről elnevezett, 300 ezer dollárral (65 millió forinttal) járó művészeti díjat.

Gát Anna Kult

Válasszon: túsz vagy túsztartó akar lenni

Hamarosan a magyar mozikban is látható lesz Ben Affleck rendezésében és főszereplésével, Az Argo-akció, amelyet a kritikusok minden idők legjobb túszdráma-filmjének tartanak. Nézzük meg együtt, kiért izgultunk és kit gyűlöltünk a mozikban az elmúlt években.

MTI Shake

Michael Jacksonról dokumentumfilm készül

Soha nem látott felvételekkel tűzdelt dokumentumfilmet forgat Spike Lee a három éve elhunyt Michael Jacksonról, a Bad című munkát a tervek szerint még idén bemutatják.


A címlapról ajánljuk