hvg.hu Gazdaság

6 milliárdból épülhet új sportcsarnok Felcsúton

A Felcsúti Útánpótlás Neveléséért Alapítvány egy új sportkomplexum építésére eddig csak 1,7 milliárdnyi tao-pénzt kapott az MLSZ-től, de ez csak az első ütem, a sportcsarnok összesen mintegy 6 milliárdból épülne meg. Az új komplexum így a felcsúti stadionnál is drágább lesz.

hvg.hu Itthon

Elmaradt az alapkőletétel, mert nem ért rá senki, pedig urnát is vettek

Még nem tudja Csanádpalota polgármestere, mit csinálnak az új sportcsarnok alapkőletételéhez vásárolt urnával. Az ünnepséget kétszer is lefújták, mert senki sem ért rá a minisztériumból, az alapozással viszont jól haladnak, így alapkőletétel biztosan nem lesz – írja a Délmagyarország.

hvg.hu Itthon

Verekedésbe torkollt a focigála

Minden kisvárosban legyen egy sportcsarnok, és abban legyen alkoholt árusító büfé – akkor sok hasonló eset történik majd, mint vasárnap Abonyban, ahol a versenybizottság tagjait három garázda üldözte be az öltözőbe. Gyorsított eljárásban pénzbüntetésre ítélték őket.

hvg.hu Itthon

Sportcsarnokra is költ a kormány a gyermekétkezetési pénzekből

3,6 milliárd forint maradt felhasználatlanul a gyermekétkeztetési és gyermekjóléti támogatási keretből, amire az önkormányzatok pályázhatnak, hogy a rászoruló gyermekeket etethessék. A pénzt a kormány átcsoportosítja: sportcsarnoképítésre és az alcsútdobozi önkormányzat működtetésére is jut belőle.

hvg.hu Itthon

Sportcsarnok is épülhet Felcsúton

1,359 milliárd forint tao-pénzben részesülhet az új felcsúti beruházás, egy kézilabda-mérkőzésekre is alkalmas sportcsarnok - döntött a Magyar Labdarúgó-szövetség. A projektre még a kormánynak is rá kell bólintania, ők egyelőre a Puskás akadémiának dobták vissza a labdát, az akadémia viszont nem nyilatkozott. Idén is Orbán Viktor szülőfalujának juthat a legnagyobb falat a tao-pénzekből, a második legtöbb tao-pénz pedig Kisvárdára, Seszták miniszter szülővárosába áramlik.

hvg.hu/MTI Itthon

Mocsai előállt a terveivel

A Testnevelési Egyetem rektora szerint nem volt szó arról, hogy az októberben leégett sportcsarnok helyére épülhetne az új budapesti kórház és az sem került szóba, hogy az egyetem épületeket adna át a Sportkórháznak.

hvg.hu Itthon

Terjeszkedhet a TF, jól jött a sportcsarnok leégése is

Bizonyos szempontból jól jött a Testnevelési Egyetemnek a sportcsarnok októberi leégése, ugyanis ez megnyitotta a lehetőségét egy átfogó beruházásnak. A Csörsz utca végénél épülne fel az új csarnok, a régi helyét parkosítanák, és kialakítanának egy egységes kampuszt, némileg elvéve a helyet a Sportkórháztól, ehhez állami támogatás és engedély kell, ami lehet csak idő kérdése.

1 2 3
A címlapról ajánljuk