hvg.hu Én és a Cégem

Itthonról is hordják a szennyest az állami pénzmosodába

Az év első felében megugrott az adóparadicsomokból hazautalt jövedelmek aránya. Úgy tűnik azonban, hogy itthon is virágzik a Stabilitás megtakarítási számlák (SMSZ) forgalma, a hazai szürke gazdaságból is milliárdok áramlanak az állami pénzmosodába – írja a szerdai Magyar Nemzet.

MTI Gazdaság

"Itt nemzeti pénzmosoda nyílik"

Az LMP szerint a Fidesz tálcán kínál adóamnesztiát a bűnözőknek a Stabilitás Megtakarítási Számla konstrukciójával. Az SMSZ bármelyik banknál nyitható, azon legalább 5 millió forintot kell elhelyezni forintalapú állampapírban, és egy személynek akár több számlája is lehet.

hvg.hu Gazdaság

"Cinikus" a kormány adóamnesztia-javaslata

Érthetetlen az a törvényjavaslat, mellyel a kormány Stabilitás Megtakarítási Számla nyitását teszi lehetővé, a tervezett adóamnesztia hatásossága kérdéses, emellett figyelmen kívül hagyhatják a nemzetközi és uniós közösségi jogban rögzített pénzmosásellenes szabályokat. Deák Dániel nemzetközi és összehasonlító adójoggal foglalkozó egyetemi tanár szerint olyan törvénybe akarják beültetni az adóamnesztiát, mely ráadásul tiltja azt. A kormány a módosítással pedig a következő kormányok kezét is megkötné, mivel sarkalatos törvényről van szó.

Nagy Gergő Gazdaság

"Csúnya kiskapukat nyithat ez meg"

Súlyos kérdőjeleket vet fel a kormány új terve, melynek hivatalos célja az, hogy a devizaadósságot egy speciális befektetési formával csökkentse. A Stabilitás Megtakarítási Számla és a hozzá kapcsolódó állampapír-vásárlási program akár folyamatos pénzmosodává is válhat a külföldön bejegyzett offshore hátterű cégeknek. Ugyanakkor a mégoly kedvező kondíciók dacára korántsem biztos, hogy sokan csatlakoznak az ajánlathoz. A változó jogszabályi környezet Magyarországon ugyanis elég riasztó.

hvg.hu Gazdaság

Piszkos vagyona van? Hozza az állami pénzmosodába

A letelepedési kötvény után speciális megtakarítási számlával is igyekezhet pénzt szerezni a kormány. A Stabilitás Megtakarítási Számla ugyanakkor rendkívül jó üzlet lehet azoknak, akik külföldről hoznák haza pénzüket. Az adóamnesztián túlmutató megoldáshoz a pénzmosás elleni nemzetközi szervezeteknek is lehet néhány szavuk. Mindeközben ha emiatt bírságot kellene fizetnünk, arra hozzájárulást vethetne ki a kormány.

MTI Gazdaság

Jön a kötvényszámla: lakossági forintokból faragnák le a devizaadósságot

A kizárólag természetes személyek által, legalább 5 millió forint elhelyezésével megnyitható Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) bevezetésével az államadósság devizaszerkezetét kívánja javítani az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága a parlamenthez benyújtott módosító javaslata szerint. Ha a befizetés és az összeg felvétele között legalább 5 év telt el, a kifizetés után nem keletkezik adófizetési kötelezettség.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával