hvg.hu Tech

10 magyar is van az 500 ígéretes kezdő vállalkozás között

Tavaly három-, idén már négyezer induló fázisban lévő cég nevezett a világ minden pontjáról a Pioneers Festivalra. A bécsi startupdzsemborin összesen 500-an kaphatnak bemutatkozási lehetőséget, tíz vállalkozás közülük magyar.

hvg.hu Vállalkozás

Startupos vállalkozóként bukott? Tíz tipp, hogy ez többé ne forduljon elő

Kovács Péter 36 éves, 1991-ben hagyta el Magyarországot és szüleivel Kanadában telepedtek le. Montrealban szerzett közgazdász diplomát. Már 13 éves korában elkezdett vállalkozni, első startupját egyetemistaként alapította, 2009 óta a Szilícium-völgyben építi használtautó-kereskedők értékesítési tevékenységét támogató cégét. Több mint 5 ezer ügyfele van, 25 főt foglalkoztat, informatikai fejlesztőinek egy részét külföldről. A hvg.hu-nak 10 pontban foglalta össze, hogy tapasztalatai szerint mi kell a sikerhez.

hvg.hu Tech

Van egy oldal, ahol 200+ étterembe foglalhat asztalt

A Foursquare-en és a TripAdvisoron megszokott, részletes információkon és értékelési lehetőségeken túl online asztalfoglalási lehetőséget is kínál több mint 200 hazai étteremhez az Etterem.hu nevű magyar gyűjtőoldal.

hvg.hu Vállalkozás

Ha startup- nem is, fintech-főváros még lehet Budapest

A fintech az új startup, már ami a nemzetközi hájpot és az irdatlan mennyiségű befektetést jelenti. Az elmúlt 2 évben csak Európában 13 milliárd dollárt fektettek be fintech cégekbe. A FinTechShow-n az a 15 magyar cég mutatkozik be, amelyek hozzájárulhatnak, hogy Magyarország komoly tényező lehessen a területen.

hvg.hu Vállalkozás

Emlékszik a magyar kaja-Uberre? Most zárták be

Az alapító hosszas blogbejegyzésben meséli el a Yummber tündöklésének és bukásának történetét, a személyes hibáktól a NAV-os vegzálásokig. A leghasznosabb tanulságokat kigyűjtöttük az írásból.

hvg.hu Vállalkozás

Segít a határátlépőkön a Loffice

Vienna WOW néven üzletfejlesztési programot indít az osztrák piacra lépő magyar vállalkozóknak a bécsi és budapesti szcénában is aktív Loffice. Félévente lesz konzultációs nap, az elsőre közel a jelentkezési határidő.

1 2 3 4 5 6 7
46
A címlapról ajánljuk