hvg.hu Tech

Ez lesz az új Uber? Elindult a Fuvar.hu, ami bárkinek jól jöhet, aki elküldene egy csomagot

Fuvar.hu néven indított online piacteret egy magyar startup. A szolgáltatás szinte mindenkinek érdekes lehet: segítségével magánszemélyek, illetve kis- és középvállalkozások is kereshetnek partnert áruszállítási feladatokra. A némiképp az uberezéshez hasonló megoldás jelentős spórolási lehetőséget jelent, hiszen a fuvarcégeknek minden megbízásra licitálniuk kell.

HVG Extra Business Business magazin

Sikeres vállalkozást vezetni a világot járva? A digitális nomádok megpróbálják!

Budapesten találkoztak egymással a világ digitális nomádjai és persze azok, akik szerettek volna inspirációt szerezni, tanácsokat kapni, hogyan alakítható ki ez a sokak által vágyott életforma: járni a világot éveken át, egyetlen laptopról megteremtve az ehhez szükséges egzisztenciát. Kun Estelával, a Freedom Summit ötletgazdájával beszélgettünk a konferencia egyik szünetében.

HVG Vállalkozás

Miért alkalmaznak nagymamákat a német startupok?

Munkaköri leírásában szerepel, hogy főz a fiatalokra, lelki támaszt nyújt nekik, jó kedvre deríti őket, és egy dolgos élet tapasztalatai alapján tanácsokat ad nekik, hogyan viselkedjenek az új munkahelyükön. Aki ebben egy bölcs, vidám, rugalmas nagymama teendőire ismer, az nem téved.

Pistyur Veronika Vállalkozás

Az áldozatparadigma

A munkatársak kiválasztása döntő egy cég sorsa szempontjából. Pistyur Veronika startupszakértő írása arról, miért ajánlja a főnököknek, hogy maguknál okosabb embereket vegyenek fel.

HVG Extra Business Business magazin

Ön is utálja a munkáját? Foglalkozzon valódi problémákkal!

Kultúránkban szinte rögeszmévé vált az innováció, így hajlamosak vagyunk pusztán önmagáért értéket tulajdonítani neki. Úgy véljük, az új ötlet mindenképpen jó is. Pedig jobban tennénk, ha felhagynánk ezzel a gondolkodással, és feltennénk a kérdést: „Miért is van rá szükségünk?” Emily Heyward írása.

hvg.hu Tech

10 magyar is van az 500 ígéretes kezdő vállalkozás között

Tavaly három-, idén már négyezer induló fázisban lévő cég nevezett a világ minden pontjáról a Pioneers Festivalra. A bécsi startupdzsemborin összesen 500-an kaphatnak bemutatkozási lehetőséget, tíz vállalkozás közülük magyar.

hvg.hu Vállalkozás

Startupos vállalkozóként bukott? Tíz tipp, hogy ez többé ne forduljon elő

Kovács Péter 36 éves, 1991-ben hagyta el Magyarországot és szüleivel Kanadában telepedtek le. Montrealban szerzett közgazdász diplomát. Már 13 éves korában elkezdett vállalkozni, első startupját egyetemistaként alapította, 2009 óta a Szilícium-völgyben építi használtautó-kereskedők értékesítési tevékenységét támogató cégét. Több mint 5 ezer ügyfele van, 25 főt foglalkoztat, informatikai fejlesztőinek egy részét külföldről. A hvg.hu-nak 10 pontban foglalta össze, hogy tapasztalatai szerint mi kell a sikerhez.

1 2 3 4 5 6 7
47

A címlapról ajánljuk
10 izgalmas sorozat az otthonülős őszi napokra

10 izgalmas sorozat az otthonülős őszi napokra

David Fincher nagy visszatérését is láthatjuk a következő néhány hónapban, de ajánlunk többek közt egy sci-fi-komédiát és egy vérbeli westernt is. Tovább dübörög a tévés aranykorszak!