Pistyur Veronika Vállalkozás

Az áldozatparadigma

A munkatársak kiválasztása döntő egy cég sorsa szempontjából. Pistyur Veronika startupszakértő írása arról, miért ajánlja a főnököknek, hogy maguknál okosabb embereket vegyenek fel.

HVG Extra Business Business magazin

Ön is utálja a munkáját? Foglalkozzon valódi problémákkal!

Kultúránkban szinte rögeszmévé vált az innováció, így hajlamosak vagyunk pusztán önmagáért értéket tulajdonítani neki. Úgy véljük, az új ötlet mindenképpen jó is. Pedig jobban tennénk, ha felhagynánk ezzel a gondolkodással, és feltennénk a kérdést: „Miért is van rá szükségünk?” Emily Heyward írása.

hvg.hu Tech

10 magyar is van az 500 ígéretes kezdő vállalkozás között

Tavaly három-, idén már négyezer induló fázisban lévő cég nevezett a világ minden pontjáról a Pioneers Festivalra. A bécsi startupdzsemborin összesen 500-an kaphatnak bemutatkozási lehetőséget, tíz vállalkozás közülük magyar.

hvg.hu Vállalkozás

Startupos vállalkozóként bukott? Tíz tipp, hogy ez többé ne forduljon elő

Kovács Péter 36 éves, 1991-ben hagyta el Magyarországot és szüleivel Kanadában telepedtek le. Montrealban szerzett közgazdász diplomát. Már 13 éves korában elkezdett vállalkozni, első startupját egyetemistaként alapította, 2009 óta a Szilícium-völgyben építi használtautó-kereskedők értékesítési tevékenységét támogató cégét. Több mint 5 ezer ügyfele van, 25 főt foglalkoztat, informatikai fejlesztőinek egy részét külföldről. A hvg.hu-nak 10 pontban foglalta össze, hogy tapasztalatai szerint mi kell a sikerhez.

hvg.hu Tech

Van egy oldal, ahol 200+ étterembe foglalhat asztalt

A Foursquare-en és a TripAdvisoron megszokott, részletes információkon és értékelési lehetőségeken túl online asztalfoglalási lehetőséget is kínál több mint 200 hazai étteremhez az Etterem.hu nevű magyar gyűjtőoldal.

hvg.hu Vállalkozás

Ha startup- nem is, fintech-főváros még lehet Budapest

A fintech az új startup, már ami a nemzetközi hájpot és az irdatlan mennyiségű befektetést jelenti. Az elmúlt 2 évben csak Európában 13 milliárd dollárt fektettek be fintech cégekbe. A FinTechShow-n az a 15 magyar cég mutatkozik be, amelyek hozzájárulhatnak, hogy Magyarország komoly tényező lehessen a területen.

1 2 3 4 5 6 7
46
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával