hvg.hu Gazdaság

Magyarországon minden negyedik ember penészes lakásban él

Az európai átlag 16 százalék, a magyar arány az ötödik legmagasabb a kontinensen. Az elmúlt húsz év energiahatékonysági felújításai a vizesedés problémájával nem kellő mértékben foglalkoztak – állapította meg egy német kutatóintézet.

Németh András Világ

Sovány vigasz Clintonnak, hogy számokban jobb volt Trumpnál

Hillary Clintonra a legújabb adatok szerint 65,8 millió amerikai szavazott, s ezzel a női elnökjelölt megelőzött minden korábbi fehér férfi indulót. Az egyetlen elnökjelölt, akire ennél is többen szavaztak, az Barack Obama volt, aki 2008-ban 69,3 millió szavazatot gyűjtött.

hvg.hu Itthon

Gyanús: már-már eltűntek a diszlexiás gyerekek Magyarországról

2013-tól 2015-ig hirtelen óriásit esett a diszlexiával nyilván tartott gyerekek száma. A szakember szerint a KSH adatai nem a valós előfordulást, hanem csak a diagnosztizált eseteket jelzik, pedig pontos adatokra lenne szükség ahhoz, hogy valódi segítséget kaphassanak az érintettek.

hvg.hu Itthon

Rengeteg magyar strapálja le magát nyugdíjas korára

Nemzetközi összehasonlításban is magas a megváltozott munkaképességűek aránya - ők olyan krónikus betegek, akik betegségük miatt már nem tudnak úgy dolgozni, mint az egészségesek. A KSH adatai szerint 2015-ben 700 ezer olyan magyar volt, aki gyakorlatilag elhasználta magát még a nyugdíjas kora előtt.

HVG Itthon

A Magyarország-krimi számokban II.: Itt élünk, így félünk

Az erőszakos bűncselekményeknél a megyei jogú városok közül tavaly Miskolc és Salgótarján volt a legveszélyesebb - no meg persze ott a legbűnösebb város: Budapest. Sorozatunk második részéből megtudja, hol volt a legtöbb garázdaság, testi sértés és rablás.

HVG Itthon

A Magyarország-krimi számokban I.: Nagytotál

Most induló, három részes sorozatunkban bemutatjuk, mit mondanak a 2015-ös rendőrségi és ügyészségi statisztikák bűnelkövetőkről, "bűnös városokról", közhelyekről és valóságról, nyomozási hatékonyságról.

1 2 3 4 5 6 7
18
A címlapról ajánljuk