Németh András Világ

Sovány vigasz Clintonnak, hogy számokban jobb volt Trumpnál

Hillary Clintonra a legújabb adatok szerint 65,8 millió amerikai szavazott, s ezzel a női elnökjelölt megelőzött minden korábbi fehér férfi indulót. Az egyetlen elnökjelölt, akire ennél is többen szavaztak, az Barack Obama volt, aki 2008-ban 69,3 millió szavazatot gyűjtött.

hvg.hu Itthon

Gyanús: már-már eltűntek a diszlexiás gyerekek Magyarországról

2013-tól 2015-ig hirtelen óriásit esett a diszlexiával nyilván tartott gyerekek száma. A szakember szerint a KSH adatai nem a valós előfordulást, hanem csak a diagnosztizált eseteket jelzik, pedig pontos adatokra lenne szükség ahhoz, hogy valódi segítséget kaphassanak az érintettek.

hvg.hu Itthon

Rengeteg magyar strapálja le magát nyugdíjas korára

Nemzetközi összehasonlításban is magas a megváltozott munkaképességűek aránya - ők olyan krónikus betegek, akik betegségük miatt már nem tudnak úgy dolgozni, mint az egészségesek. A KSH adatai szerint 2015-ben 700 ezer olyan magyar volt, aki gyakorlatilag elhasználta magát még a nyugdíjas kora előtt.

HVG Itthon

A Magyarország-krimi számokban II.: Itt élünk, így félünk

Az erőszakos bűncselekményeknél a megyei jogú városok közül tavaly Miskolc és Salgótarján volt a legveszélyesebb - no meg persze ott a legbűnösebb város: Budapest. Sorozatunk második részéből megtudja, hol volt a legtöbb garázdaság, testi sértés és rablás.

HVG Itthon

A Magyarország-krimi számokban I.: Nagytotál

Most induló, három részes sorozatunkban bemutatjuk, mit mondanak a 2015-ös rendőrségi és ügyészségi statisztikák bűnelkövetőkről, "bűnös városokról", közhelyekről és valóságról, nyomozási hatékonyságról.

hvg.hu Élet+Stílus

Mi magyarok is lehetünk valamiben a legjobbak: a pornóban

Szinte minden napra jut egy lista és egy statisztika, ami megmutatja, hogy mi magyarok aktuálisan miben kullogunk a világ országai közt az utolsó helyek egyikén. Ám reményre még mindig van ok: egy friss kimutatás szerint a mi pornósztárjaink a legjobbak a világon.

1 2 3 4 5 6 7
18
A címlapról ajánljuk