hvg.hu Plázs

Itt az eredmény: így alszanak önök

Mint néhány napja írtuk, a magyar felnőttek fele, a gyerekek ötöde kialvatlan. Megkérdeztük olvasóinkat az alvási zavaraikról, szokásaikról, a több mint ötezer válasz alapján meglepő eredmények születtek.

hvg.hu Plázs

Így birkózhatunk meg a karácsonyi stresszel

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense szerint a lehető legjobb, amit tehetünk, hogy megállunk egy pillanatra pillanatra és magunkra figyelünk. Osszuk el a feladatokat, gondoljuk át, hogy mi az, amibe érdemes energiát fektetni. Mérlegeljük, hogy mik a reális elvárások, mi az, amivel valóban örömet tud szerezni másoknak. Az sem árt, ha sétálunk a szabadban, kirándulunk, ezzel is oldhatjuk a karácsonyi stresszt.

hvg.hu Plázs

Negyedóra alatt tesztelheti, mennyire stresszes

Országos stresszfelmérést indított a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete. A válaszadók a kitöltést követően azonnali visszajelzést kapnak saját eredményeikről.

hvg.hu Karrier

Íme, ezek a legstresszesebb szakmák

Szinte mindenki azt gondolja, stresszes a munkahelye, de az extrém rövidségű határidők, vagy amikor valaki más élete a kezünkben van, még inkább feszültebbé teszik a dolgozókat. A Business Insider összeállítása.

MTI Karrier

A rövidebb munkaidő árthat az egészségnek

A rövidebb munkaidő árthat az egészségnek és még a belső feszültségszintet is emelheti - állítják dél-koreai kutatók a The Daily Telegraph című brit lap jelentése szerint.

MTI Plázs

Jobban tűrik a stresszt a sokat mozgó gyerekek

A testmozgás kulcsszerepet játszhat a gyermekeknél abban, hogy megbirkózzanak a stresszes szituációkkal – derült ki egy új tanulmányból, amely elsőként mutatott ki kapcsolatot a fizikai aktivitás és a stresszhelyzetekre adott hormonális válaszreakció között gyermekeknél.

hvg.hu Karrier

Íme a legstresszesebb szakmák

A Wisconsin Egyetem kutatói mintegy 200 szakmát elemeztek 2012-ben, hogy megtudják, melyik munkakörökben a legstresszesebbek a dolgozók - számolt be a Daily Mail.

MTI Plázs

Ez áll a stresszkezelés mögött

Egy baktériummodellen vizsgálódva állították össze amerikai kutatók azt a bonyolult génhálózatot, amely meghatározza, hogy milyen választ ad az élő szervezet a stresszhatásra, és ez milyen mutációkat eredményez.

1
4 5 6 7 8
13

A címlapról ajánljuk