Az osztrák belügy óva int a menekültek szállításától

Az osztrák belügyminisztérium pénteken arra figyelmeztetett, hogy büntethető az, aki részt vesz a menekültek Budapestről Ausztriába szállításában. A rendőrség eltanácsolt mindenkit az akcióban való részvételtől, mivel az büntethető. A Budapest-Bécs konvoj – vonatpótló a menekülteknek nevű akciót a Facebookon hirdették meg az osztrák média csütörtöki beszámolója szerint.

MTI

Kiderült, miért küldünk kevesebb gázt Ukrajnába

Kiderült, miért küldünk kevesebb gázt Ukrajnába

Február eleje óta drasztikusan visszaesett a Magyarországon keresztül Ukrajnába szállított gáz mennyisége. Az FGSZ Zrt. a hvg.hu kérdésére azt írta, hogy a szállított mennyiségek csökkenésének oka a rendszerhasználói igények csökkenése. Vagyis az ukránoknak úgy fest, kevesebb gázra van szükségük.

hvg.hu

Amatőr és bosszantó hibák keserítik a cégek életét

Amatőr és bosszantó hibák keserítik a cégek életét

Mi történik, ha úton van a szállítmány, és bedől a forint? Hogyan lehetne rávenni egy külföldi üzleti partnert arra, hogy a magyar adóhatóság kedvéért pluszmunkát végezzen? Elindult az EKAER, vagyis az elektronikus menetlevél-rendszer, a cégek pedig tele vannak kérdésekkel. Nem csoda, hiszen gyakorlatilag élesben tesztelik rajtuk a szoftver béta verzióját. Matematika, logika nélkül.

Újraindulhat az elsorvadt Ro-La program

Előrehaladott tárgyalások folynak a Ro-La – vasúti kamionszállítás – felélesztése érdekében, amely azután szűnt meg, hogy a magyar és az osztrák állam is megszüntette állami támogatását 2011-2012-ben.

MTI

Páratartalmat, fényviszonyokat is mér a FedEx új csomagkövetője

A FedEx expressz szállító vállalat hat európai országban, köztük Magyarországon is bevezeti SenseAware szolgáltatását, amely lehetővé teszi az időérzékeny és nagy értékű szállítmányok pontos nyomonkövetését.

MTI

Vége a külföldiek trükközésének a fuvarozásban

Vége a külföldiek trükközésének a fuvarozásban

A hazai fuvarozók fellélegezhetnek.

hvg.hu

Milliárdos energetikai beruházás az ukrán határnál

A cseppfolyós PB gáz (LPG) szállításának kapacitásnövelését eredményezi az Alveare Zrt. induló 1 milliárdos projektje.

hvg.hu

Elhunyt Soros György bátyja

Elhunyt Soros Pál magyar származású üzletember, tengeri szállítási feltaláló és befektető, Soros György üzletember bátyja - közölte New Yorkban az elhalálozott Péter nevű fia.

MTI

Jöhetnek az áramvonalasabb kamionok

Biztonságosabbá és környezetkímélőbbé tenné a kamionokat az Európai Bizottság azzal, hogy engedélyezik a lekerekített vezetőfülkéket valamint a teherautó hátuljára szerelt légterelőket – közölte hétfőn Siim Kallas, a brüsszeli testület közlekedésért felelős tagja.

MTI

Így csalhatják újabban az áfát

Így csalhatják újabban az áfát

Új trend van kialakulóban a magyarországi áfacsalások körében. Míg az utóbbi években zömmel a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékeket "utaztattak" fiktív számlákkal "élelmes" magyar vállalkozók, mára más területekre is beszivárgott az áfacsalás. Betonvas, térháló, és zártszelvény utazik Szlovákiába, ahol sokszor le sem pakolják a fuvart, máris fordul vissza a kamion. Állítólag napi 15 kamion is megjárja az utat.

Így gyilkol a rosszul rögzített karácsonyfa - videó

Így gyilkol a rosszul rögzített karácsonyfa - videó

A német autóklub nem rest bármilyen tesztet végrehajtani.

hvg.hu

Apad a Duna, leállíthatják a kereskedelmi hajókat

Apad a Duna, leállíthatják a kereskedelmi hajókat

A Duna még hajózható, de a tartós szárazság miatt rohamosan romlik a helyzet, és ha így megy tovább, szeptember közepére leállnak a teherszállító hajók a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke szerint. A vízi járművek már csak könnyítésekkel járnak, hogy kisebb legyen a merülésük, ez azonban plusz költséget jelent az áru átrakása miatt.

MTI

Dollármilliárdokat költenek hajókra a görögök

Dollármilliárdokat költenek hajókra a görögök

Egy meg nem nevezett görögországi vállalat tíz óriási konténerszállító hajóra adott megrendelést a koreai Hyundai Heavy Industriesnek, a világ legnagyobb hajógyártójának. Az 1,2 milliárd dollár értékű ügylet az iparág idei legnagyobb megrendelése, de így is csak enyhíteni tadja az év eleji veszteségeket.

hvg.hu

Újra átengedik Pakisztánon az amerikai szállítmányokat

Pakisztán újra engedélyezi, hogy a területén keresztül szállítsanak utánpótlást az Afganisztánban harcoló nemzetközi erőknek, miután az amerikai külügyminiszter bocsánatot kért pakisztáni katonák megöléséért.

MTI

Nem szállít SZ-300-as rakétákat Moszkva Szíriának

Oroszországban felső utasításra leállították az SZ-300-as légvédelmi rakétarendszer szállítását Szíriának - tudta meg védelmi minisztériumi forrásból a Vedomosztyi című orosz lap. Az újság szerint azért dönthettek így, hogy ne nehezítsék tovább a kapcsolatot a nyugati partnerekkel.

MTI

Osztalékra is futja a Maspednek

Osztalékra is futja a Maspednek

Negyedik éve reorganizál a Masped, eddig sikeresen. A társaság tavalyi gazdálkodása alapján 5 százalékos osztalékot fizet.

hvg.hu

A logisztikában mintha nem lenne válság

A nemzetközi logisztikai szolgáltató, a Dachser 2011-ben kétszámjegyű növekedést ért el, a konszern árbevételét pedig 13 százalékkal, 4,3 milliárd euróra növelte.

hvg.hu

A Huawei a DHL-lel szállíttat

A Huawei a DHL-lel szállíttat

A globális együttműködés Magyarországon is meghozta a gyümölcsét: a logisztikai szolgáltatók közül a Huawei hazánkban is a DHL-t választotta partnerének.

hvg.hu

Európai logisztikai bázis lesz Kecskemét

Kecskeméten 2,1 milliárd forintos beruházással új logisztikai központot épít a svájci tulajdonú Phoenix Mecano csoport, mely a németországi európai logisztikai bázis szerepét veszi át – mondta a Világgazdaságnak Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója.

hvg.hu

Márciusban érkezik az iPad 3

Márciusban érkezik az iPad 3

Több forrás szerint is megkezdődött az iPad 3 gyártása, várhatóan márciusban már a boltokban lesz az Apple új generációs táblagépe. Az eszközt a Foxconn gyártja és valószínűleg LTE-technológiával érkezik.

hvg.hu
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X