hvg.hu Világ

Magyarokat terrorizálnak a brit szélsőjobbosok – fotó

A nyugat-angliai Telfordben élő Horváth családot rendszeresen zaklatják a szélsőjobbosok. A család 11 éves gyermekét bántalmazták, az ajtóra a Brit Néppárt rasszista matricáját ragasztották - derül ki a Shropshire Star című helyi lap tudósításából.

hvg.hu Napi merítés

Erősödő szélsőjobb Franciaországban

Egy múlt kedden megjelent közvélemény-kutatás szerint ha ma tartanák a jövőre esedékes francia elnökválasztást, az első fordulót a szélsőjobbos Marine Le Pen nyerné - olvasható a Mistinguett blogon.

MTI Világ

"A populizmus nem szolgál mást, mint az apátia meglovagolását"

A szélsőjobboldali attitűd Európában a politikai paletta közepe felé "kúszik", a demokrácia védelme érdekében meg kell akadályozni a szélsőség térnyerését - mondta Gert Weisskirchen, a Potsdami Alkalmazott Tudományok Egyetemének (UMC) professzora a budapesti Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott szerdai előadásában.

Lukács Andrea Shake

Mi van a ruha alatt? Pőre indulatok.

Hogyan fejezheti ki nemtetszését és különvéleményét az ember? Öltöztethet az elégedetlenség? F. Dózsa Katalin művészettörténész segítségével utánajártunk, hogy a viseletek történetében az indulat miként teremtett divatot.

Papp László Tamás Vélemény

Új-jobbos ellenkultúra 2010-ben

Melyek a ’68-ban indult újbalos, és a ma csúcson lévő szélsőjobb ellenkultúra közti hasonlóságok és különbségek? Például negyven éve a Mao-és Castro-rezsim rémtetteinek tagadása volt divatban, ma a náciké. Van ennek zenei dimenziója is: akkor a nemzetközi rock volt a trendi, ma a nemzeti. Nem árt összevetni a mai szélsőjobbos fiatalok ideológiai vargabetűit, a hidegháborús világ hajdani tévelygőinek cselekedeteivel.

Sebők János Vélemény

Anális szex, mint humorforrás, avagy meddig marad képviselő Zagyva és Vona?

Zagyva György Gyula jobbikos képviselő a jelen lévő újságírók elmondása szerint karikásostorral a kezében, gyalázkodó szövegek kíséretében, anális szex-szel fenyegette meg a Hetek újságíróit a Magyar Szigeten. Vona Gábor ezen jókat derült és még rátett egy lapáttal. Nem egyszerűen rossz viccről van szó, hanem egy riasztó folyamatról. Meg kellene fékezni - véli Sebők János.

MTI Világ

A Le Soir a magyar romaellenes támadásokról

A magyarországi romaellenes támadásokról közölt cikket a Le Soir című, francia nyelvű belga lap hétvégi számában. Az események kontextusát tárgyalva a cikk kiemeli azt is, hogy Vona Gábor, a Jobbik vezetője "a romakérdés megoldásáról" beszél.

MTI Világ

Francia hetilap Morvai Krisztináról és a szélsőjobbról

Morvai Krisztina "obszcenitásairól" nem lenne érdemes beszélni, ha vezetésével a szélsőjobboldali Jobbik nem szerzett volna három képviselői helyet az Európai Parlamentben: az eredmény azonban nem váltott ki heves érzelmeket Magyarországon, ahol a cigányok kirekesztése széles körben elfogadott - írta csütörtökön megjelent számában a Le Nouvel Observateur című francia hetilap.

hvg.hu Itthon

Varró: "mint kés a vajon, úgy megy át a Jobbik a médián"

A sajtó és a politológusok egy része minden kritika nélkül veszi át a Jobbik öndefinícióját és szövegeit. Erről beszélt a hazai szélsőjobb tevékenységével rendszeresen foglalkozó újságíró, Varró Szilvia, a Magyar Narancs munkatársa csütörtök reggel az egyik kereskedelmi rádióban.

MTI Itthon

Lendvai: a luftballon most elszabadult

A baloldali politikusoknak újra kell értelmezniük egész szerepüket, magatartásukat ahhoz, hogy képesek legyenek a politika megroggyant hitelének, morális tisztaságának helyreállítására - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a Népszabadságnak adott interjúban.

Itthon

Itt a Jobbik. Ébredjetek, magyarok!

„Nem történt semmi különös az EP-választáson. Ahogy ez másutt is lenni szokott, alacsony részvétel mellett a tét nélküli választáson a kormánypárt(ok) rosszul szerepelt(ek), az ellenzék meg győzött; jól ment a kispártoknak és az extrémistáknak.” Na, ezt nehogy elhiggyük. Fontos és jelentős kihatású dolgok történtek tegnap.

MTI Világ

Szélsőjobb-ellenes intézkedéscsomag Csehországban

Egy vasárnapi cigányellenes merénylet után intézkedéscsomagot készít elő a cseh kormány a jobboldali szélsőségesek ellen. A csomagot várhatóan két hét múlva, a még hivatalban lévő kabinet utolsó ülésén fogadják el - közölte Mirek Topolánek ügyvezető cseh miniszterelnök.

1
6 7 8 9 10 11 12

A címlapról ajánljuk