MTI Világ

A zsidókat utálja, a fiúkat szereti: utolérte végzete a német neonácit

Vezetési és pénzügyi válságba került a német szélsőjobboldali Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD), a berlini központban dolgozók többségének felmondtak, mert nincs pénz a bérekre, a párt váratlanul lemondott elnökével szemben pedig felmerült a gyanú, hogy szexuálisan zaklatott egy fiatalembert - írta kedden a Der Tagesspiegel.

hvg.hu Itthon

Ásotthalmon épül fel a „párhuzamos ország”?

A melegekkel és bármely kisebbséggel szemben zsigeri gyűlöletét büszkén hirdető, korábban közadakozásból „párhuzamos országot” építeni akaró, a Jobbik radikális szárnyától is jobbra álló mozgalmat szervező, mégis a párt támogatásával megválasztott polgármestere lesz mostantól Ásotthalomnak. Toroczkai László múltja nem csak kacskaringós, de olyan részletek is vannak benne, amikre ma már valószínűleg ő sem büszke.

MTI Tech

"Náci Shazam" segít a német rendőrségnek a náci dalok felkutatására

A német rendőrség a legújabb technológiával szerelkezett fel a szélsőségek elleni küzdelem sikere érdekében: Szászországban nemrég bemutatták a "Náci Shazamnak" becézett zenefelismerő programot, amely néhány másodperc után képes azonosítani a neonáci dallamokat.

MTI Világ

Szélsőjobbosok fütyülték ki a francia államfőt

Hetven embert előállítottak hétfőn Párizsban az I. világháború harcait lezáró fegyverszünet állami megemlékezésének helyszínénél, miután a szélsőjobboldali tüntetők kifütyülték Francois Hollande államfőt és az ökoadó bevezetése ellen tiltakoztak.

MTI Világ

Összekapott a francia szélsőjobb az igazságügyi miniszterrel

Becsületsértéssel vádolta meg Franciaország igazságügyi miniszterét a Nemzeti Front szélsőjobboldali párt, mert a politikus a párt eszméit "gyilkosnak" minősítette. Christine Taubira azután bírálta a pártot, hogy annak egyik tagja "majomszármazásúnak" ábrázolta őt.

MTI Világ

Tüntetések és összecsapások Görögországban

Görögországban több ezer közalkalmazott folytatta szerdán az előző nap megkezdett sztrájkot, miközben százak, köztük diákok vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a jobboldali szélsőségesség ellen egy múlt héten történt gyilkosság nyomán, összecsapások is voltak a tüntetők és a rendőrök között.

MTI Világ

Szélsőjobbos késelt meg egy szélsőbalos görög rappert

Halálra késelt egy 34 éves szélsőbaloldali rappert az Arany Hajnal nevű görög neonáci párt egyik tagja szerdára virradóra Athén közelében. A gyanúsított beismerte tettét, őrizetbe vették, és a gyilkos fegyvert is megtalálták nála. Az antifasiszta rapper, Pavlosz Früsszasz a kórházban halt bele sebeibe.

MTI Világ

Szélsőjobbos bombagyárosok buktak le Németországban

Egy működőképes robbanószerkezetet és több távirányítású repülőmodellt is lefoglaltak egy szélsőjobboldali csoport ügyében tartott németországi razzián. A hatóságok feltételezése szerint a pokolgépet repülőmodellel próbálták volna célba juttatni.

hvg.hu Kult

Miért ezt a nemzetet gyalázzák mindig, és miért nem bírja Gundel Takács a kamerát?

A buzizásban és az előadásra igyekvők, valamint a riporterek inzultálásában kimerült a Papp László Sportarénánál tartott péntek esti szélsőjobbos tüntetés, ott volt ugyanis az Alföldi Róbert által rendezett István, a király fővárosi bemutatója. Az is kiderült, hogy nem csak a tüntetők, de a tévés Gundel Takács Gábor sem bírja a kamerát.

Kósa András Itthon

"A Fidesz legnagyobb ellenfele saját maga"

Rendszerszintű kockázatot jelent Magyarországon a közbizalom egyre süllyedő szintje, amihez nagyban hozzájárul, hogy a két politikai oldal is egyre vadabb összeesküvés-elméleteket gyárt a másikról – mondta a hvg.hu-nak Krekó Péter, a Political Capital igazgatója, annak kapcsán, hogy egy nemrég készített felmérésből kiderült, a magyarok 42 százaléka úgy gondolja, „háttérhatalmak” irányítanak Magyarországon.

nyüzs Nyüzsi

HaHa: rajtad röhögünk, nem veled

Ha olvasóink közül valaki ismeri Soros Györgyöt, kérjük, jelezzék neki, mi lett a kis barátaiból. Ami a HaHával történt, az – a Bajnai-párt, meg az ahhoz kapcsolódó chávezista PM-esek szánalmas vergődésével együtt – arra mutat, hogy az ellenzéki szervezetek egyre rövidebb felezési idővel, egyre nagyobb önmegsemmisülési potenciállal rendelkeznek, felvetve annak a gyanúját, hogy ezt az egészet Habony Árpád távvezérli egy budai zebráról.

hvg.hu Itthon

Életfogytiglan a romák gyilkosainak – összefoglaló a tárgyalásról

Három embert tényleges életfogytiglanra, a sofőrként és segédként a gyilkosságsorozatban részt vevő Csontos Istvánt 13 évre ítélték első fokon a romák ellen elkövetett, hat halálos áldozattal járó bűnügyben. Az ítélethirdetést óriási érdeklődés követte, Csontos ítélete hallatán azonban többen elégedetlenkedtek. A maga módján reagált a politika is.

Pappa - Kósa András Itthon

"Nem nézek híreket": Ön emlékszik még a romák elleni sorozatgyilkosságra?

Majdnem négy évvel a négy vádlott elfogása után kedden hirdet első fokon ítéletet a bíróság a romagyilkosságok ügyében. A 2008 júliusa és 2009 augusztusa között hat ember halálát követelő gyilkosságsorozat megrázta a magyar társadalmat. Arra voltunk kíváncsiak, most mire emlékezünk még Magyarország egyik legsúlyosabb gyilkosságsorozatáról.

Kovács István, Miskolc Itthon

Gyerektáboron buktak ki a szélsőjobbos trollok

Kétszáznál több halmozottan hátrányos helyzetű gyermek tölti különféle foglalkozásokkal a mindennapjait a nyári szünetben az Ózddal szomszédos Farkaslyukon. Több közösségi oldal és hírportál olyan képeket közölt a tanulókról, ahol fegyverekkel – géppisztollyal, szamurájkarddal, nuncsakuval – gyakorolnak. Gábor Dezső projektmenedzser szerint az ősi magyar íjászatot és dárdavetést ugyanúgy tanulják a gyerekek, mint a ma divatos fegyverek megismerését, de a program nem csak erről szól.

MTI Világ

Újabb szélsőjobbos szervezeteket oszlattak fel Franciaországban

Újabb két szélsőjobboldali csoportot oszlatott fel elnöki rendelettel szerdán a francia kormány – közölte a kormányülés után Manuel Valls belügyminiszter. A L'Oeuvre francaise (Francia mű) és a Jeunesses nationalistes (Nacionalista fiatalok) nevű szervezeteket is gyűlöletkeltéssel és erőszakra uszítással vádolja a kormány.

1
4 5 6 7 8
12

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával