Klopfstein-László Kornél Világ

Nem a válság szülte az újnácikat

Bár a történelmi példák ezt diktálnák, egy ország gazdasági helyzetének nincs sok köze a különféle szélsőjobboldali pártok támogatottsághoz – állítja az elmúlt húsz év statisztikáit összegezve egy napokban megjelent kutatás.

MTI Világ

Kiterjedt neonáci börtönhálózatot lepleztek le Németországban

A szerveződés irányítói azt tervezték, hogy létrehoznak egy egyesületet, amelynek tagjai az elítéltek boldogulását segítik, a közhasznú egyesületi forma leple alatt pedig országos hálózatot alakítanak ki a börtönbe került neonácik összefogása céljából.

MTI Világ

Egyre több a szélsőjobboldali bűncselekmény Németországban

Németországban tavaly tovább emelkedett a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények száma, a muzulmán vallási indíttatású bűncselekmények között pedig megjelent egy új forma, az úgynevezett célzott merénylet - mondta a német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

MTI Itthon

Kumin: a kormánynak semmilyen közös vonása nincs a Jobbikkal

A választóknak megígért átfogó átalakítási tervek jelentős része mára teljesült - mondta kedden Londonban Kumin Ferenc. A nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a londoni magyar nagykövetségen brit és magyar újságíróknak tartott előadást Magyarország helyzetéről. Kumin Ferenc hangsúlyozta azt is, hogy a kormányt semmilyen közös vonás nem fűzi a Jobbikhoz.

sabater Nyüzsi

Röhögd ki a Jobbikot!

Novák Előd kolosszális önégetésének van még egy további pozitív hozadéka azon túl, hogy érdek nélkül tetszik, mégpedig az, hogy bemutatta, miként kell bánni a szélsőjobbal. Ha lerántjuk róluk a darutollas föveget, a választók számára is láthatóvá válik az alatta bujkáló habzó szájú bohóc.

MTI Világ

Minden hatodik ember szélsőjobbos a volt NDK-ban

A keleti tartományok lakosságában 15,8 százalék a szélsőjobboldali beállítottságúak aránya, ami több mint a duplája a 2006-ban mért 6,6 százaléknak - derül ki egy, a Német Szociáldemokrata Párthoz közel álló alapítvány felméréséből. Németország nyugati tartományaiban viszont csökkent a szélsőséges jobboldali eszmékben hívők száma.

Csehszlovák Kém Vélemény

Így gondozd lengyeledet!

A hírek szerint Orbán Viktor Békemenete is képviseltette magát Varsóban, a lengyel függetlenség napján felvonuló nacionalista, szélsőjobboldali menetben, de hozzájuk csatlakoztak a jobbikosok is, akik ha már ott jártak, törtek-zúztak egy kicsit

Zubor Zalán Itthon

"Tanuljunk a szélsőjobbtól” – stratégiák a radikalizmus ellen

„Puha populizmussal”, nyilvános vitával és a szélsőséges propaganda nevetségessé tételével is lehet harcolni a szélsőjobboldal ellen, bár nincs minden országban alkalmazható sikerrecept – állítják a Friedrich Ebert Alapítvány konferenciáján részt vevő elemzők. A rendezvényt felvezető Krekó Péter szerint a szélsőséges jelenségek betiltása nem jelent megoldást, ahogy a máig szinte zavartalanul működő Magyar Gárda esete is mutatja.

MTI Világ

Kézbesítenie kell a német postának a szélsőjobbos kiadványokat

A német posta nem tagadhatja meg szélsőjobboldali kiadványok kézbesítését, ha a tartalmuk nem törvénysértő - így döntött csütörtökön a német legfelső bíróság a sajtószabadságra és a posta politikai semlegesség iránti kötelezettségére hivatkozva.

1
5 6 7 8 9 10 11

A címlapról ajánljuk