MTI Világ

Újabb szélsőjobbos szervezeteket oszlattak fel Franciaországban

Újabb két szélsőjobboldali csoportot oszlatott fel elnöki rendelettel szerdán a francia kormány – közölte a kormányülés után Manuel Valls belügyminiszter. A L'Oeuvre francaise (Francia mű) és a Jeunesses nationalistes (Nacionalista fiatalok) nevű szervezeteket is gyűlöletkeltéssel és erőszakra uszítással vádolja a kormány.

MTI Világ

Így lépne fel Bush államtitkára a Jobbik ellen

A gyűlölködő szélsőjobb politikai erők európai térnyerése, a neofasiszták elleni küzdelemben kiemelt felelősségük van a kontinens vezetőinek – nyilatkozta Nicholas Burns volt amerikai külügyi államtitkár a Boston Globe című amerikai napilapnak.

sabater Nyüzsi

Kiabálásért börtönt?!

Gyorsított eljárásban, három év letöltendőre, illetve két-két év felfüggesztettre ítéltek három fiatalt, amiért hangosan, náci jelmondatokkal szidalmazták és mocskolták a Zsidó Világkongresszusról a Kempinski Hotelbe hazaérkezőket. Aki ezzel az ítélettel egyetért, nincs magánál. Akkor sem, ha a letöltendő börtönbüntetést kapott fiatalember korábban már rendelkezett felfüggesztett börtönbüntetéssel.

Tokfalvi Elek Nyüzsi

Orbán és a zsidók: pancser a díszvacsorán

Ilyen pofonsorozatot magyar politikus, nem hogy aktív miniszterelnök, nem kapott még három röpke nap alatt. És olyan biztos a pozíciója, mint egyetlen más demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnöknek sem.

Klopfstein-László Kornél Világ

Nem a válság szülte az újnácikat

Bár a történelmi példák ezt diktálnák, egy ország gazdasági helyzetének nincs sok köze a különféle szélsőjobboldali pártok támogatottsághoz – állítja az elmúlt húsz év statisztikáit összegezve egy napokban megjelent kutatás.

MTI Világ

Kiterjedt neonáci börtönhálózatot lepleztek le Németországban

A szerveződés irányítói azt tervezték, hogy létrehoznak egy egyesületet, amelynek tagjai az elítéltek boldogulását segítik, a közhasznú egyesületi forma leple alatt pedig országos hálózatot alakítanak ki a börtönbe került neonácik összefogása céljából.

MTI Világ

Egyre több a szélsőjobboldali bűncselekmény Németországban

Németországban tavaly tovább emelkedett a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények száma, a muzulmán vallási indíttatású bűncselekmények között pedig megjelent egy új forma, az úgynevezett célzott merénylet - mondta a német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

MTI Itthon

Kumin: a kormánynak semmilyen közös vonása nincs a Jobbikkal

A választóknak megígért átfogó átalakítási tervek jelentős része mára teljesült - mondta kedden Londonban Kumin Ferenc. A nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a londoni magyar nagykövetségen brit és magyar újságíróknak tartott előadást Magyarország helyzetéről. Kumin Ferenc hangsúlyozta azt is, hogy a kormányt semmilyen közös vonás nem fűzi a Jobbikhoz.

sabater Nyüzsi

Röhögd ki a Jobbikot!

Novák Előd kolosszális önégetésének van még egy további pozitív hozadéka azon túl, hogy érdek nélkül tetszik, mégpedig az, hogy bemutatta, miként kell bánni a szélsőjobbal. Ha lerántjuk róluk a darutollas föveget, a választók számára is láthatóvá válik az alatta bujkáló habzó szájú bohóc.

MTI Világ

Minden hatodik ember szélsőjobbos a volt NDK-ban

A keleti tartományok lakosságában 15,8 százalék a szélsőjobboldali beállítottságúak aránya, ami több mint a duplája a 2006-ban mért 6,6 százaléknak - derül ki egy, a Német Szociáldemokrata Párthoz közel álló alapítvány felméréséből. Németország nyugati tartományaiban viszont csökkent a szélsőséges jobboldali eszmékben hívők száma.

1
5 6 7 8 9
12

A címlapról ajánljuk