MTI Világ

EU-ellenes lett a holland szélsőjobb

Az iszlámellenesség helyett az Európai Unió-ellenesség határozza meg a Geert Wilders vezette holland szélsőjobboldali Szabadságpárt (PVV) kedden nyilvánosságra hozott választási programját, amely az EU és az euró elhagyására szólít fel.

Kósa András Világ

„Az ország megítélése is javulhat” – a főszervező a melegolimpiáról

Mintegy kétezer külföldi sportoló érkezett már Budapestre, rendben folyik a melegolimpiának is nevezett EuroGames – mondta el a hvg.hu-nak a játékok magyar főszervezője. László Gábor szerint maximálisan ügyelnek a biztonságra, de eddig úgy tűnik, nem kell atrocitástól tartaniuk a résztvevőknek.

Világ

Le Pen: se Sarkozy, se Hollande

Sem Nicolas Sarkozy konzervatív államfőt, sem szocialista kihívóját, Francois Hollande-ot nem támogatja a francia elnökválasztás május 6-i második fordulójában a szélsőjobboldali Marine Le Pen.

MTI Világ

Botrányt okozott egy szélsőjobbos képviselő a belga parlamentben

Egy szélsőjobboldali belga képviselő csütörtöki sajtókonferenciáján bemutatta a hírhedt Marc Dutroux két kislány áldozatának boncolási fényképét. Ezzel akarta bizonyítani, hogy szerinte a brutális gyilkosnak tettestársai voltak, akiket nem állítottak bíróság elé - adta hírül a De Standaard belga napilap internetes kiadása. Laurent Louis tette általános felháborodást váltott ki képviselőtársai körében, és amikor a parlamentben szólásra emelkedett, a szélsőjobboldaliak kivételével mindenki elhagyta a termet.

MTI Világ

Nem találkozhat testvérpártjaival a Jobbik Zágrábban

A rendőrség megtiltotta szélsőjobboldali Horvát Tiszta Jogpárt (HCSP) és európai testvérszervezeteinek a hét végére Zágráb központjába meghirdetett találkozóját - erősítette meg Zoran Milanovic horvát miniszterelnök csütörtökön a kormány ülésén.

MTI Világ

A horvát elnök nem akar szélsőjobbosokat látni Zágrábban

A horvát elnök nem támogatja azt a tervezett horvátországi találkozót, amelyen a szélsőjobboldali Horvát Tiszta Jogpárt európai testvérpártjai vennének részt - közölte kedden a HINA horvát hírügynökség. A szélsőjobboldali pártok pénteken Zágrábban tanácskoznak, majd a tervek szerint szombaton csatlakoznak a párt "A tábornokokért" címmel meghirdetett tiltakozó felvonulásához.

Kósa András Itthon

"Mielőtt a szélsőjobbnak lesz kétharmada" - interjú az európai szélsőségekről

Kibeszéletlen problémák a bevándorlásról, a romák helyzetéről, a politikai elitek szűklátókörűsége – ezek mindenhol hozzájárultak az elmúlt években Európában a szélsőséges mozgalmak megerősödéséhez – mondta az európai szélsőjobbról átfogó jelentést készített Athena Intézet vezetője, Domina Kristóf a hvg.hu-nak.

hvg.hu Itthon

Benyomultak a szélsőjobbos tüntetők a Bank Centerbe

A Magyar Nemzeti Bankkal szemben lévő Bank Center épületébe mintegy 50-100 tüntető nyomult be, hogy átadják petíciójukat az IMF magyarországi képviselőjének, ám nem jártak sikerrel - jelentette a hvg.hu tudósítója.

Juhász Atila, Krekó Péter, Molnár Csaba HVG Hetilap

Jobbos extremitásból nincs hiány Magyarországon

A szélsőjobb továbbra is elsősorban a kelet-európai demokráciákra jelenthet veszélyt; Magyarországon különösen erős a politikai intézményekbe vetett bizalom hektikussága – derül ki a Political Capital szélsőjobboldali eszmék iránti társadalmi keresletet mérő indexe, a Derex friss adataiból.

MTI Világ

Brigitte Bardot a szélsőjobb mellett kampányol

Az egykori legendás francia filmcsillag, Brigitte Bardot felszólította a francia polgármestereket, hogy a küszöbönálló elnökválasztás kapcsán támogassák a szélsőjobboldali Marine Le Pen jelöltségét.

MTI Világ

Veszélyben a szélsőjobboldali Le Pen jelöltsége

A francia alkotmánytanács elutasította kedden Marine Le Pen szélsőjobboldali politikus azon kérését, hogy névtelenül is lehessen támogatni egy jelöltet a francia elnökválasztáson. A döntéssel akár veszélybe is kerülhet a Nemzeti Front elnökének jelöltsége.

MTI Világ

Neonácik támogatásával vádolnak 15 nőt Csehországban

A neonáci Resistance Women Unity mozgalom támogatásával és népszerűsítésével vádolt meg hétfőn 15 nőt a cseh rendőrség. A nők ellen büntetőeljárás indult - közölte Pavel Hanták, a cseh rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának szóvivője.

MTI Világ

Szélsőjobboldali bálozók ellen tüntettek Bécsben

Tüntetések kísérték egy részben szélsőjobboldalinak tartott diákegyletekből álló szervezet péntek esti bálját Bécsben. A tiltakozók szerint a holokauszt áldozatainak kigúnyolásával ér fel, hogy január 27-én, az auschwitzi haláltábor felszabadításának évfordulóján tartják a rendezvényt.

1
6 7 8 9 10 11 12

A címlapról ajánljuk