MTI Shake

Fogyj le, kapsz szenet!

Több tonna szenet ajánlott fel a lefogyni kész túlsúlyosoknak a szibériai Kemerovo terület kormányzója. Aman Tulejev ismert szénbánya-tulajdonos is. Azt mondta, hogy egy dubaji kezdeményezéstől vette az ötletet, bár ott a hatóságok aranyat terveztek felajánlani a fogyni hajlandóknak.

MTI Gazdaság

Nem kap több orosz antracitot Ukrajna

Oroszország pénteken leállította az antracitexportot Ukrajnába - jelentette be az ukrán energiaügyi miniszter hétfőn. Jurij Prodan szerint "egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Oroszország nem küld a szénfajtából, és ennek nem gazdasági okai vannak”. Az ukránok pontosan fizetnek – tette hozzá.

MTI Itthon

Pintér kiosztotta a tüzelőtámogatásokat

Összesen 2068 önkormányzat kap szociális tűzifa-, illetve kőszéntámogatást a belügyminiszter döntése alapján. Pintér Sándor hárommilliárd forintot osztott fel a települések között. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerint a támogatott önkormányzatok összesen 36 ezer 65 mázsa barnakőszenet és 157 ezer 323 köbméter tűzifát vásárolhatnak.

MTI Gazdaság

Újraindítaná a szénbányászatot a kormány

A kormány támogatja a szénkitermelés bővítését, a magyarországi szénbányászat újraindítását – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Budapesten, a Magyar Bányászati Szövetség Szent Borbála-napi országos központi ünnepségén szerdán.

hvg.hu Itthon

Átlátszó: nem volt sikeres a kormány szociális tüzifatámogatása

A tűzifa (és a szén) ára nem csökkent, hanem közel 5 százalékkal nőtt tavaly március óta, márpedig a legszegényebb falun élők jellemzően fával fűtenek. Elvileg rajtuk segített a kormány egymilliárdos szociális tüzelővásárlási támogatása. Az Átlátszó arról írt, mire elég ez a pénz és miért nem pályázott ezernél több kistelepülés az ingyen téli tüzelőre.

1 2

A címlapról ajánljuk