Hyundai

10 lépéses arcápolási rítus: így hódítja meg Dél-Korea a szépségipart

Hosszadalmas, bonyolult, de roppant érdekes is: így lehetne leírni a dél-koreai szépségápolási szokásokat. De miért tűnik mindez számunkra megszállottságnak? És hogyan lett a több százéves történelmi hagyományokból építkező szépségkultuszból az állam által komolyan támogatott iparág, ami lassan az egész világot bekebelezi? Cikkünkből kiderül.

hvg.hu Plázs

Kate Winslet kiborult a retusálás és a szépségipar hazugságai miatt

Új mozgalom és divatirányzat van születőben, egyenesen Hollywoodból? Lassan véget ér a szépség és a fiatalság hamis kultusza, ami tönkreteszi a nők önbecsülését? Le a hazug bálványokkal? – A napokban a Disney 19 éves sztárja emelte fel a szavát a durva retusálás miatt, most pedig az Oscar-díjas angol színésznő, Kate Winslet tiltotta meg, hogy utólag manipulálják a képeit.

hvg.hu Plázs

Nagyon fura dolgokat tartanak a nők a hűtőben

Egy európai kutatás szerint már nemcsak sajtokat, zöldségeket, felvágottakat tartanak a nők a hűtőszekrényben, egyre többen hűtik a szemceruzájukat, körömlakkjukat, sőt, a cipőjüket is.

MTI Vállalkozás

Szeretik a Burberryt a kínaiak

Bevételeiknek körülbelül egynegyedét kínai vásárlóknak köszönhetik a brit Burberry divatmárka tulajdonosai, és ez további fejlesztésekre indítja őket a világ luxuspiacából mind nagyobb szeletet hasító Kínában.

hvg.hu Vállalkozás

Még idén újabb üzletet nyit a The Body Shop

A Magyarországon néhány napja megjelent The Body Shop kozmetikumok bevezetését a Morpho Communications kommunikálja. A márka a meglévő egy üzlete mellé még ebben az évben nyit egy további boltot.

hvg.hu Vállalkozás

Fodrászcéget alapítani nagyon menő

Divat lett fodrászattal és szépségápolással tevékenykedő céget alapítani, legalább is évek óta nem működött ennyi társaság a piacon. Idén még a tavalyi csúcsnál is többen vághatnak a szépségüzletbe.

hvg.hu Plázs

Hány állat szenvedett az arckrémünkért?

Közel egy éve csak olyan kozmetikai termékeket lehet a magyar és az európai uniós országok drogériáinak polcain találni, amelyeket nem vetettek alá állatkísérleteknek, ennek ellenére az állatvédők szerint maradt elég ártatlan élőlény a laboratóriumokban. Április 24. a kísérleti állatok védelmének világnapja.


A címlapról ajánljuk