hvg.hu Kult

Cserhalmi továbbra sem tud játszani

A Nemzeti Színház új Az ember tragédiája feldolgozásában ő lett volna Lucifer, de végül fiatal színészek osztják majd meg egymás között a szerepet.

Csányi Nikolett Kult

Meggyűlt a bajuk az állambiztonsággal, de az állambiztonságnak is velük - videó

Idén lett 40 éves a vajdasági Tanyaszínház. Az 1978-ban alapított mozgalom olyan helyekre viszi el nyaranta a színházat, ahova amúgy az csak ritkán vagy soha nem ér el. Korábban csacsifogattal, ma már traktorral járják a tanyavilágot. A társulat minden évben kicsit más, de színészeik az Újvidéki Művészeti Akadémia jelenlegi és volt színésznövendékei közül kerülnek ki. Kavillóról a Tanyaszínház Központjából Bácsfeketehegyre a turné első állomására kísértük a társulatot. Videó.

hvg.hu Kult

Alföldi: Én maradok, amíg tudok tovább dolgozni

Egy francia lapnak nyilatkozott a színész-rendező, aki arról beszélt, hogy van ugyan nyomás és központosítás a hatalom részéről, de még mindig van közönsége annak a színháznak, amit ő csinált, és van szolidaritás azok között, akik nem értenek egyet Orbánnal.

hvg.hu Itthon

Létszámstopot vezetett be a minisztérium a mentőknél

Az Átlátszó szerint június 21-től létszámstopot vezetett be az Emmi a tárcához tartozó számos közintézménynél, köztük a mentőknél, múzeumoknál, színházaknál. Úgy tudják, erről levelet is kaptak az érintettek, de az Emmi nem válaszolt a lapnak.

hvg.hu Élet+Stílus

A Tony-díjas Andrew Garfield megmondta: Trump a művészetek antitézise

Az LGBTQ+ embereknek az elmúlt 25 évben nem kellett annyira erősen küzdeniük a jogaikért, mint most, a Trump-érában. Legutóbb az AIDS-krízis idején volt ennyire nehéz dolguk – mondta a Tony gálán Andrew Garfield, aki a legjobb főszereplőnek járó díjat vitte el az Angyalok Amerikában című darabban nyújtott alakításáért.

1 2 3 4 5 6 7
35

A címlapról ajánljuk