hvg.hu Tech

Újabb szabadalomcsomagot vett a Google az IBM-től

Miután a Google júliusban vásárolt az IBM-től ezer szabadalmat, most további 1022 darab, oltalom alatt álló találmányt vett a Kék Óriástól. A keresőcég portfóliója így mintegy húszezer szabadalomból áll.

hvg.hu Trendvadász

Mindenki Kodak-szabadalmat akar venni

A Kodak a szabadalmi portfóliójának mintegy tíz százalékát kitevő, 1100 darab, digitális fotózással kapcsolatos szabadalmát árulja. „Jelentős számú” érdeklődő írta alá a titoktartási szerződést, hogy betekintést nyerjen a részletekbe.

hvg.hu Tech

Dollármilliárdos szabadalmi háborúk a kütyük világában

Élesen ellentétes vélemények láttak napvilágot arról, vajon jó döntés-e, hogy a Google felvásárolja a Motorola Mobilityt. Így támogatja az Androidot, esetleg pánikban született nagy tévedés, melyért a Google drágán megfizet?

hvg.hu Napi merítés

A Google bezárja a Motorolát?

Ha jobban belegondolunk, az sem lehetetlen, hogy a Google egyszerűen örökre bezárja a Motorola-boltot. Mert nem mobilgyártót, hanem egy hatalmas könyvtárnyi szabadalmat vettek - olvasható a Dotkom blogon

Niklasson Katalin Tech

Mit akar a Google a Motorolától?

Azzal, hogy Google megvásárolja a Motorola mobil eszközöket gyártó részlegét, nemcsak húszezer alkalmazottat vesz át, de a 12,5 milliárd dollárjáért 24 ezer szabadalom birtokosa is lesz. Emellett az USA androidos piacának mintegy harmada a kezébe kerül. Iparági elemzők szerint lehet, hogy csak elvesztegette a hatalmas összeget.

MTI Világ

Uniós szabadalom: júniusban rendkívüli miniszteri ülés lesz

Rendkívüli ülést tartanak június végén az európai uniós tagországok versenyképességi ügyekért felelős miniszterei, és ezen várhatóan megszületnek azok a döntések, amelyekkel a Miniszteri Tanácsban lezárul a munka az uniós közös szabadalomról - jelentette be az elnöklő Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára Brüsszelben hétfőn, a miniszterek rendes találkozójának szünetében tartott sajtótájékoztatón.

hvg.hu Világ

A közös EU-s szabadalom lehet a magyar siker

Jelentős globális versenyhátránytól szabadulhat meg Európa, amennyiben sikerül elfogadni a tagállamok nagy többségének támogatását élvező új közös szabadalmi rendszert. De vajon ennyi elég lesz a ringben maradáshoz a japán és amerikai innovációval szemben?

MTI Világ

Készül az egységes Európai Szabadalom

Megállapodtak az Európai Unió tagországainak versenyképességi ügyekért felelős miniszterei csütörtökön abban, hogy 25 tagállam úgynevezett megerősített együttműködés keretében létrehozza az egységes európai szabadalmat - jelentette be a brüsszeli ülésen az elnöklő Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

hvg.hu Gazdaság

Hol készül a szép új világ?

Az IBM neve alatt tavaly közel 6000 új szabadalmat engedélyeztek csak az Egyesült Államokban. A tengerentúlon 2010-ben mintegy 220 ezer találmányt jegyeztek be, 31 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - derült ki a Fairview Research kutatásából.

hvg.hu Tech

Az Apple szűrheti az üzenetek szövegeit

Az informatikai cég levédetett egy olyan technológiát, amelynek használatával megakadályozható, hogy egy telefon felhasználója bizonyos szavakat vagy mondatokat leírjon a készülékről küldött üzenetekben.

MTI Tech

IBM: jönnek az olcsó fényelemek?

Az IBM bejelentette: feltalálták az olcsó fényelemek gyártási technológiáját, amellyel az elektromos energia várhatóan jóval olcsóbb lesz az áramhálózatoktól most megvásárolhatónál.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk