Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Nincs várakozás sem a röszkei, sem a tompai határátkelőnél

Kora délutánra megszűnt a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap délután. A tompia kilépőnél már korábban megszűntek a torlódások.

MTI

Ön hova tud elmenni nyaralni? – kérdőív

Van pénzük nyaralni? Hová mennek? Néhány politikusunk már elárulta, merre fogja tölteni a szabadságát, olvasóinkat is arra kérjük, töltsék ki az ezt vizsgáló alábbi kérdőívet.

hvg.hu

Hogyan menjen szabadságra vállalkozóként?

Hogyan menjen szabadságra vállalkozóként?

Néhány jó tanács, hogy mire kell figyelni, ha ki akarunk szakadni a vállalkozásból.

hvg.hu

Csúcsra járatják Röszkét a vakáció miatt

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas lépi át a határt Röszkénél, csúcsidőszakban viszont a forgalom eléri az 55-60 ezer főt. Most pedig itt a nyár, tömegesen indulnak a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások haza, illetve a turisták nyaralni.

MTI

A dolgozók fele csak papíron megy szabadságra

Leginkább a felsővezetőkre és az egyéni vállalkozókra jellemző, hogy egyáltalán nem, vagy csak pár napra mennek szabadságra - derül ki egy kutatásból.

hvg.hu

A papír, ami nélkül biztosan nem lehet nyugdíja

A papír, ami nélkül biztosan nem lehet nyugdíja

Noha a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény 2010. január 1-jétől tartalmazza azt a szabályt, hogy az igénylő azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi nyugdíjat számára megállapítják, biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban nem állhat, ennek ellenére a mai napig akad, akinek e jogosultsági feltétel teljesítése problémát okoz. Papír kell tehát arról, hogy legalább 1 napig nincs munkaviszonyban.

hvg.hu

Rejtély, hol pihent egy hétig Orbán Viktor

Rejtély, hol pihent egy hétig Orbán Viktor

Homály fedi, hogy hol töltötte egyhetes szabadságát a miniszterelnök a választások után, ugyanis a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője nem válaszolt érdemben az újságírók kérdésére.

hvg.hu

Orbán Viktor szabadságra ment

Orbán Viktor szabadságra ment

Egyhetes szabadságát tölti Orbán Viktor, csak szerdán tér vissza a munkába.

hvg.hu

Kútba estek a tavaly bennragadt szabadságok?

Többször, több dolgozó is jelezte a Szegedi Közlekedési Társaságnál, hogy a tavaly bennragadt szabadságát nem fizették ki, állítólag áthozták erre az évre, bár nem kérték a beleegyezését. Az érdekvédők attól tartanak, hogy a szabadságból megmaradt pénzeket jogtalanul másra használta a cég.

MTI

Ezt a 3 dolgot sosem vallanák be a dolgozók

Egy Gallup által készített felmérés alapján a Business Insider összegyűjtötte, mik azok, amiket a főnökök sosem fognak hallani a dolgozóiktól.

hvg.hu

Egy lista, amin Saint Vincent és a Grenadine-szigetek mellé kerültünk

Egy lista, amin Saint Vincent és a Grenadine-szigetek mellé kerültünk

A Heritage Foundation amerikai konzervatív agytröszt minden évben elkészíti a világ országainak rangsorát a gazdasági szabadságfokot tekintve. Magyarország a 2013-ban publikálthoz képest az idei listán visszaesett, 67 pontot szereztünk a 100-ból, és ezzel az 51. helyen vagyunk a szabad gazdaságok 178 országot felölelő listáján. Az 52. helyen a karib-tengeri Saint Vincent és a Grenadine-szigetek található.

hvg.hu

3 fontos kérdés, amit nem merünk feltenni az állásinterjún

Az állásinterjú remek lehetőség lenne arra, hogy a pályázó is feltegye a legfontosabb kérdéseit. Sajnos azonban gyakran előfordul, hogy vagy nem válaszolnak őszintén a kérdésére, vagy pedig a jelölt már annyi rossz tapasztalaton van túl, hogy inkább fel sem teszi a kérdéseit.

hvg.hu

A magyar munkavállalók fele karácsonykor is dolgozik

Nemcsak a tűzoltók, rendőrök és orvosok vannak ügyeletben karácsonykor: a magyar munkavállalók 32 százalékától még az ünnepek alatt is folyamatos, 24 órás rendelkezésre állást vár el főnöke - derült ki egy felmérésből. A magyar munkavállalók fele az ünnepek alatt is tájékozódik a céges ügyekről.

MTI

Ebben a 4 esetben viheti át a szabadságát 2014-re

Közeledik az év vége, így a Liga Szakszervezetek tájékoztatót tett közzé a bennragadt szabadságok kiadására vonatkozó hatályos szabályozásról.

hvg.hu

Szigorodnak a szabadságolás szabályai

Hamarosan szigorodik a szabadságolásra vonatkozó szabályozás – közölte a napi.hu.

hvg.hu

Meg lehet váltani pénzzel a szabadságot?

A Munka Törvénykönyve jelenlegi szabályai alapján a szabadságot kizárólag akkor lehet pénzben megváltani, ha a munkaviszony megszűnésekor az arányos szabadságot a munkáltató nem adta ki a munkavállaló részére - olvasható az RSM DTM blogon.

hvg.hu

Mong: Resztliszabadság Magyarországon

Mong: Resztliszabadság Magyarországon

Valaki magyarázza el, miért elég nagyon-nagyon sok magyarnak az a szabadság, amely marad, és nagy kegyesen kiutalnak neki?

Létezik-e az a bizonyos "nagy 56-os film"?

Az 1956-os szabadságharc számos, igen különböző színvonalú játék- és dokumentumfilmes megörökítése létezik. A történetre Hollywood is rámozdult, igaz csak egy - Tarantino és Lucy Liu által támogatott – dokumentumfilmmel. Tudták, hogy már 1957-ben is bemutattak egy filmet az előző évi eseményekről? És hogy tévéfilm készült az 56-ban repülőgépeltérítéssel a határon átszökött néhány fiatalról?

Az év minden napjára jár szabadság az új Mt. szerint?

A szabadság a munkában töltött idő alapján illet meg minket. De mi számít munkában töltött időnek? Erre kereste a választ az RSM DTM blogja.

hvg.hu

Miért is nem váltható meg a szabadság pénzben?

Egy aktuális törvényjavaslat révén ismét kiújult a vita a szabadság egy részének pénzbeli megválthatóságáról. Ennek apropóján tekintsük át, miért tiltja szigorúan a munkajog a szabadság pénzre való átváltását - írja blogjában Kártyás Gábor.

hvg.hu
1237

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X