Így mentheti meg bennragadt szabadságát

A közeledő év vége miatt számolni kell a még ki nem adott szabadságnapokkal. Átvihetők-e 2015-re? A munkavállaló dönt, vagy az összetorlódott munkákra hivatkozva a munkáltató? A cég leállása, a próbaidő hogyan befolyásolja a szabadságot? Az Adózóna összeállítása.

hvg.hu

Megható ajándékot kapott kollégáitól a beteg feleségét ápoló buszsofőr

Egyévnyi szabadnapot adományoztak egy súlyosan beteg és várandós feleségét ápoló buszvezetőnek munkatársai a franciaországi Nizzában.

MTI

16 éve nem nyaralt Putyin, meglepő helyszínt választott a pihenésre

A hatvankettedik születésnapját ünneplő orosz államfő a szibériai tajgára utazik, 300-400 kilométerre lesz a legközelebbi lakott településtől, és egyszerűen csak pihenni fog.

MTI

Ez a cég már a munkába állás előtt szabira küldi dolgozóit

Ez a cég már a munkába állás előtt szabira küldi dolgozóit

A startupoknál dolgozókat elkényeztetik munkaadóik: ingyenes jógaórák, masszázs, négynapos munkahét. Egy San Franciscó-i startupnál ugyanakkor még ennél is tovább mentek.

hvg.hu

Videó: Merkel köszönetet mondott Kozma atyának

Videó: Merkel köszönetet mondott Kozma atyának

A Páneurópai piknik 25. évfordulóján a német kancellár Kozma Imre és az általa vezetett Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségéért mondott köszönetet.

hvg.hu

Lelki teher érte a nyaralás alatt? Kérjen sérelmi díjat!

Díjcsökkentést, kártérítést és sérelmi díjat is kérhet a turista az utazásszervezőjétől, ha nem azt kapta a helyszínen amiért fizetett, de a nagy utazási irodák már az üdülés helyszínén készpénzben kifizetik az alacsonyabb színvonalú szolgáltatás miatt visszajáró díjat – mondta Salamon András utazási jogra szakosodott ügyvéd.

MTI

Lélegzetelállító videó: úszó embert vett célba egy krokodil

Úszva menekült egy utána eredő krokodil elől egy férfi Mexikó partjainál.

hvg.hu

Szállodai Bonnie és Clyde fosztogatja a magyar szálláshelyeket

A férfi Török Szabolcsként mutatkozik be, a nő több álnevet is használ. Bejelentkeznek, fogyasztanak, hosszabbítanak, még többet fogyasztanak, aztán a számlát hátrahagyva lelépnek. Az eddigi kár 3 millió forint.

hvg.hu

Gálvölgyi János mégis megtudta Bajor halálhírét

Gálvölgyi János mégis megtudta Bajor halálhírét

Bár a lányai megpróbálták megóvni az éppen nyaraló Gálvölgyi Jánost attól, hogy megtudja jó barátja, Bajor Imre halálát, a komikus valahogy mégis értesült a szomorú hírről.

hvg.hu

Levédték a Kéktúrát

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala arról határozott, hogy az Országos Kéktúra védjegyet kizárólag a Magyar Természetjáró Szövetség használhatja a jövőben.

MTI

Elmaradt idén az orosz turisták dömpingje

Tavaly júniusban 3, az első félévben 11,7 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek Magyarországon az orosz turisták. Több oka is van az elmaradásuknak.

MTI
Hirdetés

Nincs várakozás sem a röszkei, sem a tompai határátkelőnél

Kora délutánra megszűnt a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap délután. A tompia kilépőnél már korábban megszűntek a torlódások.

MTI

Ön hova tud elmenni nyaralni? – kérdőív

Van pénzük nyaralni? Hová mennek? Néhány politikusunk már elárulta, merre fogja tölteni a szabadságát, olvasóinkat is arra kérjük, töltsék ki az ezt vizsgáló alábbi kérdőívet.

hvg.hu

Hogyan menjen szabadságra vállalkozóként?

Hogyan menjen szabadságra vállalkozóként?

Néhány jó tanács, hogy mire kell figyelni, ha ki akarunk szakadni a vállalkozásból.

hvg.hu
Hirdetés

Csúcsra járatják Röszkét a vakáció miatt

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas lépi át a határt Röszkénél, csúcsidőszakban viszont a forgalom eléri az 55-60 ezer főt. Most pedig itt a nyár, tömegesen indulnak a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások haza, illetve a turisták nyaralni.

MTI

A dolgozók fele csak papíron megy szabadságra

Leginkább a felsővezetőkre és az egyéni vállalkozókra jellemző, hogy egyáltalán nem, vagy csak pár napra mennek szabadságra - derül ki egy kutatásból.

hvg.hu

A papír, ami nélkül biztosan nem lehet nyugdíja

A papír, ami nélkül biztosan nem lehet nyugdíja

Noha a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény 2010. január 1-jétől tartalmazza azt a szabályt, hogy az igénylő azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi nyugdíjat számára megállapítják, biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban nem állhat, ennek ellenére a mai napig akad, akinek e jogosultsági feltétel teljesítése problémát okoz. Papír kell tehát arról, hogy legalább 1 napig nincs munkaviszonyban.

hvg.hu

Rejtély, hol pihent egy hétig Orbán Viktor

Rejtély, hol pihent egy hétig Orbán Viktor

Homály fedi, hogy hol töltötte egyhetes szabadságát a miniszterelnök a választások után, ugyanis a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője nem válaszolt érdemben az újságírók kérdésére.

hvg.hu

Orbán Viktor szabadságra ment

Orbán Viktor szabadságra ment

Egyhetes szabadságát tölti Orbán Viktor, csak szerdán tér vissza a munkába.

hvg.hu

Kútba estek a tavaly bennragadt szabadságok?

Többször, több dolgozó is jelezte a Szegedi Közlekedési Társaságnál, hogy a tavaly bennragadt szabadságát nem fizették ki, állítólag áthozták erre az évre, bár nem kérték a beleegyezését. Az érdekvédők attól tartanak, hogy a szabadságból megmaradt pénzeket jogtalanul másra használta a cég.

MTI
Hirdetés
1238

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X