Seres László Vélemény

Seres: Pékek, melegek, kettős mércék

A tortaügy természetesen nem a melegek jogairól szól, hanem arról, hogyan veszik át a nyilvánosság tereit a balos illiberális demokraták. Szabad vélemény.

hvg.hu Itthon

Pszichiátriára vitték a múzeum kéményéről lemászó ligetvédőt

A TASZ beszámolója szerint a tiltakozó önként mászott le a kéményről, mégis bilincsbe verték a földön, majd kórházba vitték. A jogvédők úgy látják, a rendőrség fellépése a Városligetben diszkriminatív és aránytalan volt, ami azt mutatja, hogy kedden sem a tiltakozók alapjoggyakorlására tekintettel oldották meg a konfliktust. Szerdán kiengedték a fiatalembert a pszichiátriáról.

hvg.hu Itthon

A választási iroda elé vonul március 15-én az MSZP

A Nemzeti Választási Irodánál történt botrányt követően tüntetést szervez az ellenzéki párt a nemzeti ünnepen az intézmény elé. A tüntetésre várnak mindenkit, aki nem akarja, hogy "ismeretlen verőemberek állják el előle a demokrácia intézményeit".

hvg.hu Itthon

Scheppele: Orbán rendőrállamot épít, a menekültválság csak apropó

A Magyarországon készülő válsághelyzet nemcsak a menekültek, hanem a magyar állampolgárok szabadságjogainak korlátozására is felhatalmazza az erőszakszervezeteket. A Princeton Egyetem szociológus professzora szerint az orbáni rendőrállam szisztematikus kiépítését igazolja az is, hogy a kormány arcképes adatbázist készül építeni a magyar állampolgároktól, és könnyen lehallgathatóvá teszi magánbeszélgetéseiket. Kim Lane Scheppele a Politicóra készített elemzésében arra sürgeti az uniós döntéshozókat, hogy fosszák meg Magyarországot szavazati jogától.

HVG Itthon

„Mennyivel is lesz több a kenyér, ha kevesebb a sajtószabadság?”

„A sajtószabadság szépségeit ecsetelni annak, akinek megszűnt minden materiális biztonsága – ezt a szerepet doktriner liberálisként sem szívesen vállalnám. Azt viszont igen, hogy megkérdezem a szabadság ellenségeit: mennyivel is lesz több a kenyér, ha kevesebb a sajtószabadság? Mindenfajta bal- és jobboldali antiliberális gondolkodás közös motívuma, hogy a biztonságért cserébe le kell mondani a szabadságról. Álságos dolog ez, de bejött.” – mondja a HVG-nek adott interjúban Ludassy Mária filozófiatörténész.

Hercsel Adél Vélemény

KGB-tiszt a szentek közt, anyák a munkatáborban

A világ néha csodálkozva felkapja a fejét, hogy a Pussy Riot tagjai még mindig a kommunista érát idéző módon, embertelen körülmények közt raboskodnak. Putyin rendszere a velük szembeni föllépésben mutatja meg igazi arcát.

Seres László Publicisztika

Seres: Megint verik a négereket

A baloldal véleményformálóit a realitások ritkán akadályozzák meg abban, hogy tovább higgyenek egy tökéletesen kidolgozott fikcióban. Egész életpályák, politikai, akadémiai és média-egzisztenciák múlnak azon, hogy a világ úgy maradjon, ahogy 1968-ban hagytuk.

Mong Attila Nyüzsi

Borat szerepében Stumpf István

Civilizáltnak tűnő vademberként csodálhatták meg a magyar Alkotmánybíróság egyik oszlopát az amerikai fővárosban, avagy miért nincs demokrácia Magyarországon?

MTI Világ

Washington is aggódik Timosenkóért

Az Egyesült Államokat mélyen aggasztja a bebörtönzött Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnökkel szembeni bánásmód - közölte Washingtonban kiadott közleményében Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

1 2

A címlapról ajánljuk