MTI Itthon

Londonban szavaznának a legtöbben

Szombaton 16 órakor lezárult a külképviseleti névjegyzékbe vétel határideje. Az áprilisi országgyűlési választáson a Magyarország külképviseletein szavazók több mint 16 százaléka, csaknem 8800 választópolgár Londonban akarja leadni voksát.

Ceglédi Zoltán Vélemény

Ceglédi: Nincs Jobbik

Valószínűbb, hogy Orbán rendszere inkább baloldali-liberális oldalról kap kihívót, mintsem a Jobbik felől. Nem csoda. Vélemény.

Németh András Világ

Sovány vigasz Clintonnak, hogy számokban jobb volt Trumpnál

Hillary Clintonra a legújabb adatok szerint 65,8 millió amerikai szavazott, s ezzel a női elnökjelölt megelőzött minden korábbi fehér férfi indulót. Az egyetlen elnökjelölt, akire ennél is többen szavaztak, az Barack Obama volt, aki 2008-ban 69,3 millió szavazatot gyűjtött.

MTI Itthon

Lehet hozni-vinni a szavazókat, csak nem busszal

A választók jogosultak más segítségét igénybe venni ahhoz, hogy eljussanak szavazni, de tilos a buszos szállításuk – így módosította a parlament a választási eljárási törvényt hétfőn.

MTI Világ

Modernizálnák a választási regisztrációt Amerikában

Az amerikai választási tisztségviselőknek automatikusan kellene regisztrálniuk a választásra jogosultakat, és meg kellene oldaniuk, hogy a szavazóknak ne kelljen órákon át sorba állniuk, ahogy azt november 6-án tették - mondta Erich Holder amerikai igazságügyi miniszter kedden Bostonban.

hvg.hu Napi merítés

A végtörlesztés helyzetbe hozza a Fidesz szavazóit

Ha a Fidesz-frakció a jelenlegi formájában fogadja el a devizahitelek kiváltásával kapcsolatos előterjesztést, akkor egyben megszavaz magának közel 350 millió forintos potenciális fizetéskiegészítést, és helyzetbe hozza a szavazóit, valamint az ország legnagyobb bankját – olvasható a Ténytár blogon.

MTI/Népszabadság Itthon

A Fidesz nem ijedt meg a szavazók elpártolásától

Nincs pánikhangulat és nincs drámai helyzet a Fideszben és a KDNP-ben amiatt, mert a közvélemény-kutatások szerint az elmúlt egy évben csaknem 600 ezer szimpatizáns pártolt el tőlük, és a megkérdezettek kormánypárti politikusok szerint a gazdasági növekedés beindulásával a folyamat megfordulhat - írja a Népszabadság.

hvg.hu Napi merítés

A Fidesz bázisának csökkenését elemzi a PC

Az idei év első közvélemény-kutatásai nem mutattak trendfordulót a választók pártpreferenciájában. Folytatódott a Fidesz bázisának decemberben tapasztalt csökkenése a felnőtt lakosság körében - olvasható a Political Capital blogon.


A címlapról ajánljuk