hvg.hu Itthon

Szelektívszemét-háború: nem viszik el, mert nem éri meg

A kedvezőtlen gazdasági mutatókra hivatkozva nem viszi el többé egy neves Pest megyei étterem szelektíven gyűjtött szemetét az eddigi szolgáltató, amely önkormányzati tulajdonban van. Azt ajánlották nekik, keressenek mást, az étterem üzemeltetői viszont nem értik, hogy hozhatja őket ilyen helyzetbe egy nonprofit cég.

MTI Itthon

Új kukaszabályok érvényesek januártól

Új szabályok érvényesek a szemétszállításra január elsejétől, a rendelet azt is szabályozza, hogy hogyan kell elhelyezni a használt kartondobozokat a kukáknál.

Varga Szabolcs Vállalkozás

Papírkuka és teherbringa – romkocsmából indul a forradalom

Környezetbarát és kreatívan dizájnolható papírkukák, teherbiciklis hulladékbegyűjtő futárok, ökotudatos vállalatok által finanszírozott iskolai hulladékkezelő programok – ilyen jövőt képzelnek el az Ökuka ötletgazdái, akik nemrég hozták létre cégüket a kockázati tőke által is ígéretesnek tartott vállalkozásuk felfuttatására.

MTI Itthon

Nehéz Budapesten a környezettudatos szemetelés

Próbára teszi a környezettudatos budapestieket a szelektív gyűjtés, a szelektív kukák eddig csak a fővárosi lakások negyedéhez értek el, közben azonban mind több - eddig mintegy háromszáz - hulladékgyűjtő szigetet is felszámolnak Budapesten - írta a Napi Gazdaság.

MTI Itthon

Új helyet keresne a szelektív kukáknak az ombudsman

Szabó Máté ombudsman szerint a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket úgy kell elhelyezni, hogy ne okozzanak gondot a közelben lakóknak, és rendben tartásukért a közterület-fenntartónak együtt kellene működnie az önkormányzattal - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán.

Kapcsándi Dóra Itthon

Szelektív: van, ahol megszűnt, máshol kínai cég gyűjtené a hulladékot

Kedden megszűnt a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a VIII. és a XVII. kerületben. A gyűjtést végző cég a magas üzemanyagköltségekkel és a támogatás hiányával magyarázza döntését honlapján. Közben a családi házas övezetekben egy kínai cég próbál betörni a piacra. Ha sikerül is neki, csupán rövid ideig működhet. 2013. március 1-jétől ugyanis a közterület-fenntartó valamennyi kerületben házhoz megy a külön gyűjtött papír-, műanyag- és fémhulladékért.

hvg.hu Vállalkozás

Jönnek a hulladékpályázatok

Megkezdte a termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok gyűjtésére és hasznosítására szóló közbeszerzési eljárások meghirdetését az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) − jelentette be a társaság.

hvg.hu Napi merítés

Megszűnt a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Józsefvárosban

Hétfőtől megszűnt a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Józsefvárosban és a XVII. kerületben is. A feladatot eddig ingyen végző Recycle Hungary Kft. az üzemanyagárakkal, a béremelésekkel, és támogatásuk megszűnésével magyarázza a leállást - írja a Józsefváros - Itt lakunk blog.

1 2

A címlapról ajánljuk