hvg.hu Gazdaság

Már az üres üvegek miatt is marják egymást a hazai kisboltosok és a multik

Felháborodott a magyar kereskedőket képviselő szakmai szervezet azon, hogy a multiláncokat tömörítő országos szövetség szerint nem jelent majd gondot a hazai piacon, hogy a nem betét¬díjas üvegekből keletkező hulladék kezelését jövőre kötelezően a kereskedőkre hárítanák. A kicsik szerint vissza kell vonni javaslatot- írja a Magyar Idők.

hvg.hu Itthon

Pécelnél továbbra is nő a hatalmas szeméthegy

A napokban felszámolják azt a szeméthalmot, ami Pécel határában gyűlik már legalább egy éve. A terület a senki földjén, Pécel és Rákoskeresztúr határán fekszik. A helybeliek az önkormányzatnál panaszkodnak, ők viszont tehetetlenek, mert a terület hivatalosan a XVII. kerületi önkormányzathoz tartozik. Ott azt ígérték az RTL Híradónak, hamarosan intézkednek.

hvg.hu Élet+Stílus

Mire jó négyévnyi szemét?

Egy francia fotós 2011-ben úgy döntött, nem dobja ki a hulladékot, inkább összegyűjti és fotósorozatba komponálja, hogy tükröt mutasson a fogyasztói társadalomnak.

hvg.hu Itthon

Három hónap kell Zugló egyik szégyenfoltjának eltüntetéséhez

A Rákospatak utcai MÁV-területen éktelenkedő szeméthegyet a telek egykori bérlői hordták össze illegálisan. Többször is kigyulladt vagy felgyújtották a hulladékot, mire sikerült nagy nehezen kipaterolni onnan a lomizókat. Most végre a szemét elszállítását is megkezdik, de a művelet nem lesz egyszerű.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk