hvg.hu Tech

Ilyen szemüveg kellene mindenkinek, sose kéne lecserélni

Amerikai kutatók olyan szemüveget fejlesztettek, ami figyeli, hová néz a viselője, a lencsét pedig úgy állítja be, hogy mindent tűélesen lásson vele. A keret vastagságán még dolgozniuk kell, de a fejlesztési irány ígéretes.

MTI Itthon

Sokkal több szemüvegesnek kéne lennie Magyarországon

Másfél millió ember nem jár rendszeresen látásvizsgálatra Magyarországon, és bár szüksége lenne rá nem hord szemüveget, vagy nem megfelelő szemüveget használ – mondta Tóbiás Richárd, a Magyar Látszerészek Szövetségének elnöke a köztévében.

hvg.hu Tech

Ennek az újdonságnak minden szemüveges örülni fog

Sportolás közben és hirtelen mozdulatok után is olyan stabilan áll majd rajtunk a szemüveg, mintha meg sem mozdultunk volna – ezt ígéri a Google új szabadalma, melyet tulajdonképp bármelyik szemüvegre lehet alkalmazni.

Szabó M. István Gazdaság

Szemüveget Kínából, online? Miért ne!

Meglehet, hogy az optikusok lesznek a következő áldozatai a magas áfára épülő, nem hazai bejegyzésű online kereskedőcégek nyomulásának. Ők már nem csak az EU-n belülről törik lefelé az árakat, mert megjelentek a placcon a kínaiak is.

MTI Plázs

Fotó: Merkel szemüvegben nézi a BL-döntőt

Angela Merkel német kancellár és Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó-szövetség elnöke együtt nézik a Bayern München és a Borussia Dortmund közötti labdarúgó Bajnokok Ligája döntőt a londoni Wembley Stadionban. A német kancellárnak ilyenkor a szemüvegére is szüksége van.

hvg.hu Plázs

Hét dolog, ami nélkül nem indulhat el a szemeszter

Régen a tarisznya, manapság leginkább a kalap dívik a bölcsészeknél, de legyen jogász, közgázos, mérnök, külkeres vagy kommunikáció szakos hallgató: egy valamirevaló egyetemista és főiskolás sem kezdheti meg az őszi szemesztert ezek nélkül.

techline.hu Tech

Canon virtuális valóság (videó)

Múlt héten zajlott a "3D and Virtual Reality Expo" (Japán) – a kiálllításon az egyik legnagyobb szenzáció a Canon...

MTI Plázs

Itt a legújabb fogyókúra, a "diétaszemüveg"

A Tokiói Egyetem kutatói olyan eszközt fejlesztettek ki, amely a számítástechnika és eltorzított képek segítségével manipulálja viselőjét, és arra készteti, hogy kisebb vagy kevésbé vonzó ételadagokkal is megelégedjen.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk