hvg.hu Gazdaság

Az új agrárminiszter már 2015-ben is a migránsok betegségeket terjesztő szendvicseivel riogatott

„Még nincs veszély, de lehet, ezért fontos a határzár mielőbbi felépítése” – érvelt a kerítés megépítése mellett Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium akkori államtitkára egy 2015 júliusában rendezett gazdafórumon Mórahalmon. Nagy szerint beláthatatlan károkat okozhatnak a növény- és állatbetegséget terjesztő vírusok, baktériumok, amelyeket a migránsok hurcolnak Magyarországra a szendvicseikben.

hvg.hu Itthon

Gusztustalan szendvicsekkel is akarták etetni a határvédő rendőröket

Penészes sajt, fekete foltos kenyér – ilyen szendvicseket is kaptak a határon szolgáló rendőrök. A hideg élelmet egy olyan orosházi cég készíti, amelyet korábban az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal bezáratott, arra hivatkozva, hogy nincs engedélyük. Ezt a cég vezetője korábban közleményben tagadta, a mostani problémákról viszont nem akart nyilatkozni – tudósított az RTL Híradó pénteken.

Mizsur András-Bicsérdi Ádám Plázs

Odakenjük a briteket – négy szendvicsező, négy történet

A britek kibuktak azon, hogy egy cég magyarokra bízná a szendvicseik készítését, de néhány erre a fogásra specializálódott helyen tett látogatásunk után, mi nem aggódnánk a helyükben. Négy hangulatos szendvicsező került a célkeresztünkbe, és túlzás nélkül állítható: eddig kevésbé ismert, de annál izgalmasabb gasztro-területre tévedtünk. Szendvicskörkép, a teljesség igénye nélkül.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Így lesz a magyar közmunkásból 300 ezret kereső brit szendvicsgyáros

Egész napi, futószalag melletti állással jár, de így is óriási roham van a magyaroknak meghirdetett angliai szendvicskészítői munkáért. A felvételi követelmények viszonylag könnyűek, lényegében alapszintű angolnyelv-tudás is bőven elég, és aki veszi az akadályt, az durván 300 ezer forint befektetéssel már bele is vághat egy új, angliai életbe. Már az első havi bér fedezi ezt a befektetést, nem beszélve arról, hogy ez a munka, amire angoloknak már nem igazán fűlik a foguk, a többség reményei szerint belépőként szolgál a magasabb életszínvonalat biztosító állásokhoz is.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes menő savanyúság: szendvicsuborka – recept

A düh időnként komoly kreativitáshoz vezet. Jelenlegi eredményünk egy nem is annyira enyhe felindulásból született savanyúság. A szendvicsuborka mutatós, könnyen elkészíthető, és persze ízletes is, különben minek spájzolnánk. Ráadásul sokkal kevesebből előállítható, mint amennyit gourmet boltok polcairól levéve fizetnünk kellene érte.

hvg.hu Gazdaság

Nagy dobásra készül itthon a Subway

Többszörösére tervezi növelni üzletei számát Magyarországon a Subway junk food hálózat. A jelenlegi 16 üzlethez képest 70-80 üzlettel számol a Subway területi fejlesztési igazgatója, megjelennének minden nagyobb városban, Budapesten pedig csaknem kéttucat új egységet indítanának.

hvg.hu Gasztro

Kissé kattant akcióba kezdett a Burger King

Az új-zélandi Burger King arra szólítja fel elkötelezett rajongóit, hogy csalják meg kedvenc Whopper szendvicsüket, és helyette egy motelben fogyasszanak el egy teljesen új csirkés szendvicset.

1 2 3

A címlapról ajánljuk