hvg.hu Kult

Nem hosszabbított szerződést Fábryval az MTVA

A Fábry-show ismétléseit a Duna Worldön adják, de egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e új műsorok. Az átszerveződő közmédiában sokakkal nem kötöttek szerződést, egyelőre csak a Fapad sorsa biztos.

Nagy Gergő Gazdaság

Úgy húznak csőbe a cégek, észre sem vesszük

Jó ötlet-e egy olcsó telefonért kétéves előfizetést kötni, vagy a kezdetben olcsóbb kamatozású hitelt választani? Oren Bar-Gill amerikai jogász- és közgazdászprofesszor szerint az emberi elme sok esetben egyáltalán nem a racionális döntések felé mozdul, ezt pedig sok cég ki is használja, az orrunknál fogva vezetnek minket, és a pénzünk bánja. A legjobb az lenne, ha egy fájlban hurcolhatnánk magunkkal az adott szolgáltatásunkra vonatkozó jellemzőket.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: Tényleg jöhet az állami hírtévé

A Népszabadság is úgy értesült, hogy hírcsatornát hoznának létre a közmédiában. A hvg.hu december elején írt arról, hogy „ellen-Hír Tv” indíthat az MTVA, és valószínűleg emiatt módosíthatják vagy módosíthatták a Hír Tv több műsorvezetőjének, szerkesztőjének szerződését. Versenykorlát beépítésével akarják megakadályozni ugyanis, hogy elszipkázza őket a közmédia.

Csikász Brigitta Itthon

Béreljen rendőrt, nem is sejti, mi mindenre jó!

Szeretné, ha az esküvői menetét rendőri motorosok vezetnék fel? Be kell emeltetnie egy ipari klímát? Nagy rendezvényt tervez? Ne habozzon: csökkent a kereslet, kedvezményes árat is kialkudhat, ha rendőri segítségre van szüksége!

hvg.hu Itthon

Visszaszerezné a MÁV a 2010 előtti gyanús kifizetéseket

A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. megtette az első lépést, hogy visszaszerezze azokat a juttatásokat, amelyeket még 2010 előtt, a Gyurcsány-kormány idején kötött szerződések alapján szerinte jogtalanul fizettek ki jogelődjénél, a MÁV Informatika (MÁVI) Zrt.-nél – írja a Magyar Nemzet.

hvg.hu Gazdaság

Így adjon kölcsön barátainak

Sokak szerint barátnak vagy családtagnak soha nem szabad kölcsönadni, ám vannak olyan esetek, amikor mégis ez lehet az egyetlen járható út. Tippek arra, hogy mit kell tenni ilyenkor, és mire érdemes figyelni.

Csikász Brigitta Itthon

Ne vegye életbiztosításnak! – Megtévesztő felhívás forog a rendőri szerveknél

Megtévesztő lehet a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány ajánlata, amely egy megvásárolható klubkártyáért biztosítást ígér a rendőröknek többek között a szolgálat-ellátással összefüggésben elkövetett bűncselekményekre is. Az alapítványt a rendvédelmi szerveknél nem respektálják, és nem is működnek vele együtt. A szervezetnek több zűrös ügye volt, vezetőjével szemben pedig jelenleg is büntetőeljárás folyik az RKA gazdálkodásával kapcsolatban.

hvg.hu Ingatlan

Lakásvásárlás IV.: Hogy kerüljük el a buktákat?

Ha végre megtaláltuk a megfelelő ingatlant, már hamar eljutunk az adásvételi szerződésig, a hivatalos ügyintézés és a jogi procedúra csapdáiba viszont a naiv lakásvásárlók könnyen beleeshetnek. Ingatlanpiaci sorozatunk következő részében adunk néhány tippet, hogy mire figyeljünk oda, ha már a szerződésnél tartunk!

MTI/Blikk Itthon

Blikk: hamis szerződéssel vertek át tanárokat Miskolcon

A miskolci rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen, mivel több tanárnak is kicserélte valaki a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt, így kevesebb fizetést kapnak.

hvg.hu Gazdaság

Devizahitelek: "felmelegedhetnek" a tehermegosztás opciói

Alapvetően pozitív hír a bankok és a forint árfolyama számára a Kúria mai döntése, de egyelőre még nem látszik, hogy milyen irányba fordulna kormány, vélhetően a tehermegosztás opciói "melegedhetnek fel" – mondta Samu János, a Concorde makroelemzője a Kúria mai döntésére reagálva.

Nagy Gergő Vállalkozás

Alaposan ráfáztak a spekulációra a gazdák

Úgy fest, több száz milliárdos veszteség is érhette a gabonapiac szereplőit idén, mivel egy tavalyi jogszabályi változás következtében a termelők egyszerűen felbonthatják a korábban meghatározott mennyiségen és áron leszállítandó terményükre vonatkozó szerződéseket. Az új szabályozást a nagyobb kiszámíthatóság és tervezhetőség miatt hozták volna létre, ám a fegyver fordítva sült el: épp a gazdák spekuláltak, amire aztán rá is fáztak. A termelők egy része tavaly a magasabb ár miatt felbontotta szerződését, idén pedig nem kötöttek, reménykedve a kedvezőbb árakban, ám 2013-ban a gabonapiacon a nemzetközi szinten is jó termés miatt már alacsonyabb árakkal találkozhattak. Megoldás a biztosítási rendszer elterjesztése lehet.

MTI Sport

Két évvel hosszabbított Kobe Bryant

Két évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését Kobe Bryant, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers sztárjátékosa.

hvg.hu Vállalkozás

Másodfokon is 60 millióra bírságolták a UPC-t

A UPC-nek be kell fizetnie a korábban kiszabott 60 milliós bírságot, és az előfizetők eredeti szerződései is érvényben maradnak. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) másodfokon helybenhagyta ugyanis a büntetésről szóló határozatot.

hvg.hu Karrier

Erre figyeljen most, aki diákmunkát vállal

A munkaszerződés fontosságára figyelmeztette a nyári munkát kereső diákokat Másody Szabolcs, a MŰISZ iskolaszövetkezet vezetője a Kossuth Rádió Krónika című műsorában.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával