hvg.hu Vállalkozás

Frankhitelek: nincs a torkukon a kés a vállalkozóknak

A svájci frank alapú hitelekből a legnagyobb állománya a hazai piacon a háztartásoknak van, ezért a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) ritkán emlegetik, pedig devizakölcsönöket ők is vettek fel. A frank árfolyamának szárnyalása pedig minden hiteladósnak komoly fejtörést okoz. A kkv-szektor helyzetén azonban sokat javít, hogy a lakosság ügyfelekkel szemben a kis cégek közül sokan a frank- helyett euróalapot választottak.

MTI Világ

Továbbra is bizonytalan a verespataki aranybánya sorsa

Nem tetszik a román miniszterelnöknek a verespataki aranybánya-beruházás szerződése. Emil Boc a TVR1 televíziónak hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a kormány szakértők véleményére vár, mielőtt döntene a beruházásról. Még korai lenne ugyanakkor állást foglalni a szerződés felbontásáról a Rosia Montana Gold Corporationnel – tette hozzá.

Stop Itthon

Költekező kedvében van Orbán minisztere

Egy hét sem kellett Fellegi Tamásnak, és máris újabb tanácsadói szerződést kötött egy ügyvédi irodával. Az NFM ügyvédi költségei ezzel lassan elérik a tavalyi költségek hétszeresét - írja a Stop.

hvg.hu Itthon

Lezárult az Alstom-ügy – aláírták a szerződést

Aláírta a metrószerződés módosítását Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója. Ha a francia cég tartani tudja a szerződésben vállaltakat, pont kerülhet az elmúlt hónapokban egyre kilátástalanabbnak tűnő metróügy végére.

MTI Nemzetközi gazdaság

Az INA FB-elnöke szerint egyelőre nincs szükség a szerződés újratárgyalására

Nincs szükség a Mol magyar és az INA horvát olajtársaság közötti szerződés újratárgyalására, amíg nem határozzák meg az INA stratégiai fejlesztési irányait, összhangban Horvátországnak az energetika terén meglévő stratégiai érdekeivel - jelentette ki Davor Stern, az INA felügyelőbizottságának (FB) elnöke a tportal című horvát portál által szerdán közölt nyilatkozatában.

MTI Gazdaság

Szerdán írják alá a Nabucco-szerződést

Szerdán a törökországi Kayseri városában írják alá a Nabucco projekttámogatási megállapodásokat a tranzit országok kormányzatainak képviselői, többek között Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és a Nabucco konzorcium vezetői.

Blikk Itthon

1,5 milliót számlázott egy alkotmányozásban részt vevő ügyvédi iroda

A tárcák közül utolsóként a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is nyilvánosságra hozta külsős szerződéseinek listáját. Kiderült: a Jutasi Ügyvédi Irodával 1,5 milliós szerződést kötöttek, a gazdasági tárca ugyanis az Alkotmány ügyében vette igénybe a külsős jogászok szakértelmét - írja a Blikk.

MTI Gazdaság

Elállt a VM egy korábban a Synergonnal kötött szerződéstől

Indoklás nélkül eláll a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Synergon Informatika Nyrt.-vel még 2009. március 4-én kötött, 2009-2011 évekre szóló "Microsoft Enterprise Agreement" (Microsoft közigazgatási licence konstrukció) tárgyú szerződéstől - közölte az informatikai társaság a BÉT honlapján.

MTI Világ

Újabb autópálya-szerződést bont fel a román állam

Újabb autópálya-szerződést bont fel a román állam arra hivatkozva, hogy a kivitelező vállalatok indokolatlanul meg akarják növelni a szerződésbe foglalt költségeket, és megszegték a megállapodás feltételeit.

MTI Itthon

Szerződést bont a hajléktalanokat ellátó szervezetekkel a főváros

A főváros szerződést bont a Budapesten élő hajléktalanok ellátásában szerepet vállaló civil szervezetekkel - a Fővárosi Közgyűlés szerdán erről a fideszes képviselők 18 igen szavazatával, illetve az ellenzéki frakciók nem szavazata mellett döntött; a határozat 11 szervezettel korábban kötött 18 szerződést érint, a felmondási idő nyolc hónap.

MTI Kult

Aláírták a szerződést az Esterházy-kastélyról

Aláírták a fertődi Esterházy-kastély felújításának második üteméről szóló támogatási szerződést szombaton Fertődön; a második ütemben mintegy 2 milliárd forintnyi európai uniós támogatást költenek egyebek között a főépületben a kínai lakkszoba restaurálására, a bábszínház helyreállítására, új fogadóközpont építésére, továbbá a kastély előtti út lesüllyesztésére és díszburkolására.

1
5 6 7 8 9
13

A címlapról ajánljuk