hvg.hu Gazdaság

Elképesztő dolgok derültek ki az EU–USA szabadkereskedelmi megállapodásról

A Greenpeace Hollandia nyilvánosságra hozta az Európai Unió és az Egyesült Államok között zajló szabadkereskedelmi tárgyalások egyes dokumentumait. Ez az első alkalom, hogy a nyilvánosság valós képet kaphat az EU és az USA tárgyalási pozíciójáról, amiből kiderül: a készülő megállapodás sérti a demokratikus alapelveket, és az üzleti szféra érdekeit a társadalom hosszú távú érdekei elé helyezi. Ezért a Greenpeace azt kéri a magyar kormánytól, hogy a TTIP jelenlegi megállapodástervezetét ne támogassa, és követelje a szerződés legfrissebb, teljes verziójának nyilvánosságra hozatalát.

hvg.hu Gazdaság

Itt vannak az MNB-alapítványok támogatásai: kiadók, egyetemek, alapítványok a listán

Közzétették pénteken támogatási szerződéseik listáit a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Támogatást kaptak egyetemek, hazai és határon túli alapítványok, jelentős összegek mentek megannyi - továbbra is ismeretlen magánszemélynek, de többszáz millió ment projektek finanszírozására a VS.hu-t kiadó New Wave Productions Kft.-nek is. Az egyik alapítvány, amely kuratóriumi elnöke éppen Matolcsy György, tízmilliókkal szállt be a Matolcsy György gazdasági munkásságáról szóló könyv kiadásába, más nyelvre fordítására.

hvg.hu Itthon

A kormány kiadta, kikkel szerződött le a Rogán vezette propagandaminisztérium

Nyilvánosságra kerültek a Rogán Antal vezette "propagandaminisztérium" első szerződései: a "szomszéd" Csetényi Csaba mellett feltűnik egy informatikus is, aki az augusztus 20-i tűzijáték megszüntetésére egykor sikeres Facebook-kampányt indított, ami aztán megalapozta a tűzijáték költségvetésének csökkentését.

hvg.hu Itthon

Pikáns adatokat tett közzé az MTVA a műsorköltségeiről

Mivel az MTVA által megkötött szerződések közérdekű adatnak minősülnek, egy több mint egy évig tartó pereskedés után az MTVA közzétette szerződéseit – számolt be az Átlátszó. A szerződésekből többek között kiderül, hogy a Magyarország, szeretlek egyetlen adása 19 millió forintba került, az eurovíziós előválogató egyetlen adását pedig 27 millió forintból oldották meg.

hvg.hu Itthon

Milliárdokat szórtak el tanácsadókra Gyurcsányék és Bajnaiék is

A hvg.hu kérésére kiadott adatok szerint 2006 és 2010 között az akkori kormányok és háttérintézményeik 16,8 milliárdot költöttek kutatásokra, tanulmányokra, szóbeli tanácsadásra. Az adatok hiányossága miatt a valós összeg ennél is nagyobb lehetett. Azt nem lehet tudni, mennyi volt a titkosított megbízások értéke.

hvg.hu Ingatlan

Százmilliós bukta fenyegeti a plázákat

Az irodaházakban, bevásárlóközpontokban és ipartelepeken lévő bérlemények ellátásához szükséges villamos energia belső továbbadása szigorúan szabályozott tevékenység. A bonyolult előírások megszegése esetén a hatóságok akár több tízmilliós bírságot is kiszabhatnak az ingatlan üzemeltetőjére. A szabályozási rendszer és a szerződések alapos áttekintésével ugyanakkor elkerülhetőek a büntetések, ráadásul sok esetben jelentős költségcsökkentés is elérhető.

Csikász Brigitta Itthon

Újabb kalap pénz a Terrorelhárítónak, az ORFK állta a cechet

Úgy látszik, a megalakulásra kapott tízmilliárd forint nem volt elég a Terrorelhárítási Központnak arra, hogy saját maga finanszírozza ingatlanának felújítását. A több százmillió forintot az anyagi gondokkal küszködő Országos Rendőr-főkapitányság fizette ki – tudta meg a hvg.hu. A rendőrség szerint a terrorelhárítók már visszafizették az összeget, az elitalakulattól nem reagáltak a kérdéseinkre.

MTI Itthon

Pazarló szerződésekre bukkantak Szegeden

Bűncselekménygyanús szerződéseket kötött, beszerzéseket hajtott végre és pazarolta a közpénzt az elmúlt években a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) - állapította meg az önkormányzati cégek 2002 és 2010 közötti gazdálkodását vizsgáló gazdasági és pénzügyi átvételi bizottság.

MTI Itthon

György István: visszaéléseket tártunk fel a fővárosi közszolgáltató cégeknél

György István, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes közlése szerint visszaéléseket tártak fel a fővárosi közszolgáltató cégeknél: legtöbbjénél megállapítható, hogy a szerződéskötéseknél több esetben feltűnő az ár-érték aránytalanság. Elmondása szerint több esetben elhagyták a közbeszerzési eljárásokat, illetve cégen belül elvégezhető feladatokat szerveztek ki.

Hírszerző/FH Itthon

Vizsgálat indul Magyar György ellen

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke előzetes vizsgálati eljárást rendelt el Magyar György ügyvéd ellen Léhmann György siófoki ügyvéd bejelentése nyomán.

hvg.hu Itthon

MTV-kuratórium: médiatörvényt sért három szerződés

A médiatörvény megsértése mellett a jó erkölcs sérelmének megállapítását is kéri a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége a köztévé három szerződése kapcsán, amelyek miatt semmisségi pert indít.

1 2

A címlapról ajánljuk