hvg.hu Itthon

Szexuális bűnözőt fogtak el Hevesben

A 27 éves férfi a múlt héten bement egy látásból ismert nő lakásába, akit bántalmazással és fenyegetéssel közösülésre akart kényszeríteni. A nő ellenállt, a férfit elfogták, és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Gergely Zsófia Itthon

Évekkel tovább ülhetne a gólyatábori erőszakoló

A kiszabott hét és fél év börtönnél jóval súlyosabb büntetést is kaphatott volna az ELTE gólyatáborában történt szexuális erőszak elkövetője, ha az ügyészség, illetve a bíróság nagyobb súllyal veszi figyelembe a lány összeverését, fojtogatását vagy azt, hogy kirívó módon végig fotózta is áldozatát eközben. A hvg.hu megtudta: miközben megerőszakolta, több mint 550 felvételt készített a diáklányról a még nem jogerősen elítélt fotós.

hvg.hu Plázs

Éden Hotel-botrány: öt nap kellett a TV2-nek a bocsánatkérésre

A TV2 kivizsgálta az Éden Hotel vitatott jelenetét, ezek után a csatorna kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t. A szerkesztő munkatársak szakmai és etikai továbbképzést is kapnak, a kreatív osztály vezetőjét és a tartalom átvételéért felelős szerkesztőt írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

Gergely Zsófia Itthon

Túl bizarr volt a "patkányvéres tejbegríz” – így olvadt el a vád a szigetszentmiklósi szülők ellen

Lépésről lépésre dőlt meg a szigetszentmiklósi gyerekek vallomása a bíróság előtt, csak éppen a zárt tárgyalás miatt ezt kizárólag a résztvevők követhették, de a miértekről utólag sem beszélhetnek. A hvg.hu-nak sikerült több olyan részletet kiderítenie, melyek legalábbis árnyalják a képet arról, hogyan lett a vádiratban szereplő „napi rendszerességű” szexuális erőszakból és patkányevésből a közvéleményt megbotránkoztatóan enyhe ítélet. Figyelem: az írásban a nyugalom megzavarására alkalmas állítások is olvashatók. Csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.

hvg.hu Itthon

Nem sértett emberi méltóságot a Maksa-híradó a Médiatanács szerint

A Médiatanács szerint az emberi méltóság alapvető értéke nem sérült, a médiatartalom abszurd jellege a nézők számára kiderült a Maksa-híradó szilveszteri műsorában, amikor is a humorista azzal viccelődött, hogy az ELTE előtt magányos nők várakoznak, abban reménykedve, hogy megerőszakolják őket. A hatóság csak a korhatár-besorolást kifogásolta. Elmarasztalták a VV7-et is.

hvg.hu Itthon

Pár százan a budapesti Slutwalkon

Körülbelül 300-400-an gyűltek össze a Deák Ferenc téren a harmadik Slutwalk, azaz RibancSéta nevű rendezvényen, ami a nők elleni szexuális erőszakra igyekszik felhívni a figyelmet. Az eseménynek fél hatra lett vége.

MTI Itthon

Óvodai nevelőt gyanúsítanak szexuális erőszakkal Budakeszin

Molesztálta az egyik budakeszi óvodába járó kislányokat az intézmény egyik nevelője a Velvet csütörtöki információja szerint. A rendőrség csak annyit közölt az MTI-vel, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit.

Pálmai Erika Itthon

Továbbra is esetleges, mi történik a szexuális erőszak áldozataival

Csak látszólag gondolkodik egységesen a társadalom a szexuális erőszakról - állítja a Virág György pszichológus, aki szerint az ilyen ügy nagy felháborodást kelt, az elkövetők még a börtönhierarchiában is mélyre kerül, eközben azonban sokan továbbra is felelősnek tartják például a megerőszakolt nőt is. A szakértő a gyermekek elleni szexuális erőszak jeleiről, következményeiről is beszél a HVG-nek.

1
5 6 7 8 9 10 11

A címlapról ajánljuk