Csíki Sándor Élet+Stílus

Grillezünk - steak praktikák, recept

Szezonja van a sütögetésnek. Imádjuk ilyen tájt kivinni a konyhát a szabadba. S mi tagadás, friss zöldek, gyümölcsök ide vagy oda, imádunk a grillrácsra szép nagy húsokat dobni. Apropó, a magyar nyelvben mintha a grill és BBQ fogalma szinte összemosódna. Az elnevezések mögött valójában három jól elkülönülő technológia bújik meg.

Hercsel Adél Vállalkozás

Miért nem jó üzlet a balatoni gasztroforradalom?

Hány bukás fér bele egy életbe? Miért nem jó üzlet a vendéglátás? Hogyan öli meg a munkaerőhiány a magyar gasztroforradalmat? – erről beszélt a hvg.hu-nak Járosi Tamás, a tihanyi és a füredi Malackrumpli bisztrók tulajdonosa, aki sikeres ingatlancégének elbukása után döntött a romantikus fordulat, a balatoni biogazdálkodás és vendéglátás mellett.

Tossenberger Tamás Élet+Stílus

Ilyenek az újhullámos magyar lagzik: No templom, no anyakönyvvezető, DIY

Berobbant az esküvőszezon; a parkokat a fotózkodó párok, a netet pedig az esküvői fotók dominálják. A házasodási láz évtizedes csúcson van itthon, utánajártunk a lagzitrendeknek: 1 vagy 10 millióból? Templomban vagy erdő szélén? DJ vagy sramlizenekar? Pap vagy a legjobb haver ad össze? Körkép friss házasokkal.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes laktató levesek - recept

Van az úgy, hogy az ember csak egy tányér kiadós levesre vágyik. Pláne, ha van mit felszívnia a bendőnek, ami így a farsangkor könnyen előfordulhat, de elég egy péntek esti, hét végi kiadós bulizás is, hogy másnap egy tál pikáns, tartalmas kanalazni valóra vágyjunk.

MTI Itthon

Parlagfű-allergia: kitartás, mindjárt itt a szezon vége!

A parlagfű pollenjére allergiások még kénytelenek elviselni egy ideig az ezzel járó kellemetlenségeket, de a tünetek már jóval enyhébbek az egy-két héttel ezelőttinél. Az erre érzékenyeknek sok esetben még szükséges bevenniük a gyógyszert – hívta fel a figyelmet pénteken az Országos Közegészségügyi Központ.

hvg.hu Itthon

Kevés a rendőr a Balatonon

A településvezetők hiányolják a rendőröket, és nem értik, miért kell a déli határon napi 2-3 határsértő elfogásához akkora átcsoportosítás, ami elvonja a rendőri erőket a Balatontól a szezon csúcsán.

hvg.hu Gazdaság

Enne egy hekket a Balatonnál? Süsse meg magának, mert nincs, aki megcsinálja

Lassan teljesen elfogynak a szakképzett pincérek és szakácsok a Balaton mentén a vendéglőkből, a csárdák és bisztrók már egymás dolgozóit vadásszák le. A jelenség nem új, de idén minden korábbinál súlyosabb, és már a forgalom is csökken ahhoz képest, amennyi vendéget kiszolgálhatnának. Lassan már tényleg csak diákok dolgoznak a tó környéki vendéglátásban?

MTI / hvg.hu Itthon

Itt a rossz hír, amelyre minden allergiás várt

A parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az elmúlt héten elérte azt a szintet, ami az érzékenyeknél már tüneteket okozhat, ezért az ország túlnyomó részére figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Közegészségügyi Központ. Az ÁNTSZ is azt közölte, hogy megkezdődött a 2015-ös parlagfűszezon. .

MTI/Világgazdaság Karrier

Vége a szezonnak, külföldre mennek a vendéglátósok

Az itthoni főszezon végével felszolgálók, szakácsok, szobalányok és bármixerek százai keresnek munkát külföldön – írja a Világgazdaság. A lap szerint augusztusban még 33 ezren dolgoztak szálláshelyeken bruttó 140 ezer forintos átlagkeresettel, a téli hónapokban viszont várhatóan bőven 30 ezer alá esik a számuk.

M. László Ferenc Itthon

Még a gagyi uralja a Balatont – interjú a Kistücsök étterem vezetőjével

A balatoni vendéglátósok is tehetnek róla, hogy a szezon alig három hónapig tart, pedig a tó adottságait egész évben ki lehetne használni – mondta a hvg.hu-nak Csapody Balázs. A balatonszemesi Kistücsök étterem vezetője interjúnkban arról is beszélt, ők miért tudnak egész évben nyereségesen működni.

Plázs

ÁNTSZ: még nem késő beadatni az influenza elleni oltást

Az idei influenzaszezonban tavalyhoz képest több súlyos beteg lehet az időskorúak körében és a szövődményes esetek száma is nőhet náluk. A tisztiorvosi szolgálat ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy még nem késő beoltatni magunkat influenza ellen.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk