Windisch Judit Élet+Stílus

“Belövöd a színpadi vigyort és csinálod”

A vasárnap véget ért FINA világbajnokság után újabb vizes sportesemény következik Budapesten: indul a masters vizes vb, a helyszín a Városligeti tó. A magyar szinkronúszó vegyespáros tagjaival, Radványi Dórával és Goschy Miklóssal, valamint edzőjükkel, Szőke Zsuzsannával beszélgettünk.

Vándor Éva Sport

Miért gondoltuk úgy, hogy egy férfitest nem képes csodákra?

Sokáig nevetséges érvekkel próbálták meg távol tartani a szinkronúszó férfiakat a medencéktől. Most a budapesti vizes világbajnokságon is megmutatták, hogy teljesen alaptalanul. Viszont évekig megtapasztalták a bőrükön, hogy milyen az, amikor nemi alapon nem veszik őket komolyan.

MTI Sport

Orosz szinkronúszó duplázott a vizes vb-n

Szvetlana Kolesznyicsenko a második aranyérmét szerezte meg a vizes világbajnokságon, mivel vasárnap Alekszandra Packeviccsel megnyerte a szinkronúszók páros technikai döntőjét a Városligetben.

MTI Sport

Szinkronúszás: Kiss Szofi első tartalék a döntőben

Kiss Szofi a 13. helyen zárt a szinkronúszók egyéni technikai versenyében a vizes világbajnokság pénteki nyitónapján, a Városligetben, így az első számú tartalék lesz a döntőben. Ez az eddigi legjobb magyar világbajnoki helyezés ebben a számban.

hvg.hu Itthon

Megnyugodhatnak a ligetvédők a vizes vb-t szervező cég szerint

Nem kell félteni az ősrégi platánokat és a Városliget növényzetét a szinkronúszó létesítmények felépítésétől, mondja a Bp2017 Kft. Ígéretük szerint az aljnövényzetet is védik, a tóban végig lesz víz, és a platánok ágaihoz sem nyúlnak.

hvg.hu Sport

Jelentősen átalakulhatnak a magyar sikersport szabályai

Budapesten, a jövő évi vb idején szavazhatja meg a vizes sportokat tömörítő szövetség első számú döntéshozó testülete, a FINA Executive az úszást, a nyíltvízi és a szinkronúszást, valamint a vízilabdát érintő szabályváltozásokat.

hvg.hu Sport

Megdöbbentő videó jelent meg a szinkronúszók elgázolásáról

Mesterséges kómában tartják Vanessa Sahinovic osztrák szinkronúszót, akit két társával együtt gázolt el egy busz a bakui I. Európai Játékok nyitónapja előtt. A gázolásról egy videó is megjelent az interneten, e szerint a sofőr nem is fékezett, mielőtt elütötte a három tizenéves lányt.

1 2

A címlapról ajánljuk