MTI Instant tudomány

A többnejűség árt a szívnek

Minél több felesége van egy férfinak, annál nagyobb a szívbetegség kialakulásának lehetősége az első olyan kutatás szerint, amely a többnejűség egészségre gyakorolt hatásait vizsgálta.

Gáti Júlia Itthon

Szívvizsgálati anomáliák: Jobb? Olcsóbb? Nem kell!

A szívről készült CT-felvétel Magyarországon még mindig kevesek kiváltsága, helyette a drágább és több kockázattal járó szívkatéterezés dívik a diagnosztikában is. Csak egy példa: egy katéterezés 141 ezer, egy CT 38 ezer forint, ez páciensenként 100 ezres spórolás lenne.

hvg.hu Kult

Óriási szív tűnt fel a Margitszigeten - fotók

Szív alakú padot ajándékozott Budapestnek a vasfüggöny lehullásának 25. évfordulója alkalmából a Stájer Turisztikai Hivatal - jelentette a Turizmus Online. A padot a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtti parkban helyezték el.

MTI Kult

Megvizsgálták Chopin szívét, és rájöttek valamire

Szakértők megvizsgálták Fryderyk (Frédéric) Chopin (1810-1849) világhírű lengyel romantikus zeneszerzőnek a varsói Szent Kereszt-székesegyházban őrzött szívét, és megállapították, hogy az tuberkulózis és esetleg más tüdőbetegségek nyomait mutatja. Ez egybevág a Chopin halálakor, 1849-ben kiadott párizsi orvosi jelentéssel, amely szerint a lengyel születésű komponista halálát tuberkulózis okozta.

MTI Instant tudomány

Újabb betegbe ültettek műszívet Franciaországban

Újabb műszívet ültettek be Franciaországban. A második kísérletre néhány héttel ezelőtt a nyugat-franciaországi Nantes egyetemi kórházában került sor, nyolc hónappal a szervet előállító Carmat orvosbiológiai cég első párizsi beültetése után.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk