hvg.hu Gazdaság

Így lett Rajka szinte már Pozsony elővárosa

A háromezresnél kisebb lélekszámú Rajkán már 500 ingatlant vásároltak meg szlovákiaiak, köztük felvidéki magyarok. A 250 fős Abaújváron 67 ház került külföldiek kezébe, ők főleg kassai áttelepülők.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Ilyen a békés magyar-szlovák együttélés: van is, meg nincs is

Hűvös távolságtartás és a tudatos integráció hiánya jellemzi Magyarország leginkább „elszlovákosodott” települését. Könnyű a béke, amíg nem szólnak egymáshoz a felek, de kiborul-e a bili, ha a szlovákok át szeretnék venni az irányítást?

MTI Világ

Szlovákokat vettek őrizetbe Iránban kémkedés miatt

Összesen nyolc szlovák állampolgárt vettek őrizetbe Iránban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy atomlétesítmények környékén kémkedtek – mondta el a teheráni ügyészség egyik magas rangú munkatársa hétfőn.

MTI Világ

Három szlovákot vettek őrizetbe Iránban

Irán vasárnap megerősítette, hogy szlovák állampolgárokat vettek őrizetbe az országban, s azzal vádolják őket, hogy "nem megfelelően viselkedtek", továbbá, hogy "nem konvencionális felszereléssel" rendelkeztek.

MTI Világ

A csehek nagy része nem szereti a romákat

Leginkább a szlovákokat, legkevésbé a romákat kedvelik a csehek - derült ki a CVVM prágai közvélemény-kutató intézet márciusi országos felméréséből, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra.

MTI Világ

Tíz szlovákot vettek őrizetbe a Közép-afrikai Köztársaságban

Tíz szlovák állampolgárt vettek őrizetbe a Közép-afrikai Köztársaságban, amikor azok fegyvereket és lőszert rakodtak egy tehergépkocsira - írta a Právo című cseh napilap pénteken a Jeune Afrique című hetilapra hivatkozva. Pozsony közölte, félreértés történt, és a szlovák állampolgárok már szabadlábon vannak.


A címlapról ajánljuk