hvg.hu Vállalkozás

Már a könyvelőprogram is gyanús, ha orosz

A Moszkvával fagyos viszont fenntartó Kijevben mindenképpen így gondolják. Másutt azonban inkább az árérzékenység a fontos, nem a politika. Ezt használja ki az orosz informatikai óriás, amely most külföldön próbál terjeszkedni.

hvg.hu Én és a Cégem

Tőkeemelés festménnyel vagy logóval is lehet?

A tavaly elhalasztott kötelező tőkeemelést úgy tűnik, idén már nem úszhatják meg a magyar kft.-k, az egyéves hosszabbítás ugyanis ez év március 15-én lejár. A korlátolt felelősségű társaságoknak át kell térniük az új Ptk. alkalmazására, és ezzel egyidejűleg, amennyiben törzstőkéjük 3 millió forint alatt van, fel kell emelniük erre a kötelező minimumra.

hvg.hu Gazdaság

Blikk: önkormányzatok is fizettek tízmilliókat ingyenes tananyagokért

Az Öveges-programban is kaszáltak szoftvereikkel azok a cégek, amelyek sok milliárd forint közpénzt kaptak az egykori Educatio Nonprofit Kft-től digitális tananyagokért. Az egyszer már kifizetett, ingyen letölthető szoftverekért tízmilliókat fizettek ugyanis önkormányzatok – írja a Blikk.

hvg.hu Itthon

Nincs kész még a vakszoftver, de már az OLAF is vizsgálódik

A 800 milliós fejlesztés 70 százalékát fedezik uniós pénzből, de nincs kész, most pedig már az EU csalás elleni hivatala is vizsgálódik. A vakok szerint egyáltalán nincs is szükség a gyengénlátók számára az internetezést állítólag segítő programra.

hvg.hu Gazdaság

Jön a Black Friday, itt a kisokos netes vásárláshoz

Érdemes odafigyelni minden részletre internetes vásárláskor, ha valaki például a közelgő Black Friday napján szeretne valamilyen műszaki cikket venni. Online vásárláskor is kötelező számlát adni, és nemcsak a vételárat, hanem a kiszállítás díját is vissza kell fizetni a vevőnek, ha meggondolja magát az átvételtől számított tizennégy napon belül. Jótanácsok a Budapesti Békéltető Testülettől.

MTI / hvg.hu Itthon

Javítani kell a 4-es metró szoftverét, de maradt az automata üzemmód

Nem biztonsági hiba okozta a 4-es metró napokban történt leállását – ezt mondta szerdán újságíróknak a BKV vezérigazgatója. Bolla Tibor szerint "egy nem biztonságkritikus hiba" miatt a szoftver automatikusan leállította a metrót, miután az egyik szerelvénnyel megszakadt a kapcsolata. Ez lehet kommunikációs vagy szoftverhiba is – tette hozzá.

hvg.hu Vállalkozás

Armageddon az autóiparban

Az egész autóipar és a teljes német ipar megszenvedheti a Volkswagen-botrányt. Miután a német autógyártó beismerte, hogy manipulálta az Egyesült Államokban bizonyos dízelmodellek károsanyag-kibocsátási tesztértékeit, a botrány óriásira duzzadt. Mindenki igyekszik elhatárolódni az ügytől, de gyakorlatilag már az összes európai társaság válságkommunikációra kényszerült, mert úgy tűnik, hogy a megbízhatóságba vetett bizalom egyszerre elpárolgott.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ja, az csak úgy ott van a számítógépen

A magyar cégvezetők többsége azt hiszi, hogy a szoftverekkel nem kell foglalkoznia, mert nem ért hozzá, a feladatra ott van az informatikus, és egyébként is olyan sokat költ számítógépes programokra a cég, hogy meg van róla győződve: semmi baj nem lehet. Aztán jön egy audit, és hirtelen kiderül, hogy mégis.

1 2 3 4 5 6 7
37

A címlapról ajánljuk