Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Párbaj a multikkal: furfangos cégek szemben a kormány taktikai atomfegyverével

Az autógyártókat tárt karokkal fogadja a kormány, a szolgáltatóipari multicégek azonban már nem ilyen szerencsések. Az elmúlt nyolc évben a legváltozatosabb különadók és intézkedések nevét tanulhattuk meg, amelyek leginkább egy dolgot céloztak: ha már nem erősítik a magyar cégeket, legalább gyengítsék a multikat.

MTI Gazdaság

Alig változott az amerikai szolgáltatóipar teljesítménye

Az elemzői várakozásoktól kissé elmaradva, a szeptemberivel közel azonos szintet ért el októberben az amerikai beszerzési menedzser intézet (ISM) szolgáltatóipari beszerzési menedzser mutatója (bmi): 52,9 pont lett a szeptemberi 53 pont után.

MTI Gazdaság

Tovább csökkent a fellendülés üteme az euróövezetben

Októberben tovább csökkent a gazdasági kilábalás lendülete az euróövezetben. A feldolgozóipar ugyan a várakozásokkal ellentétben növekedett, a szolgáltatási szektor viszont gyengén teljesített és lefékezte az egész gazdaságot egy csütörtökön bemutatott kutatás eredményei szerint.

hvg.hu Gazdaság

Huszonöt havi csúcson a szolgáltatóipar az euróövezetben

Huszonöt havi csúcsra emelkedett az euróövezetben a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index (PMI) decemberben: a bankoktól kávéházakig közel kétezer szolgáltató cég megkérdezése alapján összeállított mutató 53,6 pontra nőtt a novemberi 53,0 pontról a szerdán közölt végleges adatok szerint.

hvg.hu Gazdaság

Megnyílt az EU szolgáltatási piaca: magyar félelmek és lehetőségek

Erősödő versenyt, csökkenő árakat és jobb minőségű szolgáltatásokat várhatunk a január 1-jén hatályba lépett uniós szolgáltatási direktívától. A jogszabály értelmében a belső piacon megszűnik az eddigi adminisztratív korlátozások zöme, ami növeli a más országokból érkező versenytársak esélyeit – írja a Világgazdaság hétfői számában.

hvg.hu Gazdaság

Kétéves csúcson a szolgáltatóipar az euróövezetben

Novemberben huszonnégy havi csúcsra emelkedett az euróövezetben a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index (PMI): a bankoktól a kávéházakig közel kétezer szolgáltató cég megkérdezése alapján összeállított mutató 53,2 pontra nőtt az októberi 52,6 pontról a hétfőn közölt előzetes adatok szerint.

hvg.hu Gazdaság

Fellendülést jelez a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index

Tizenhat hónap után szeptemberben ismét a növekedés és a hanyatlás közötti határt jelző 50 pont fölé emelkedett az euróövezetben a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index (PMI): a közel kétezer vállalat megkérdezése alapján összeállított mutató 50,9 pontra nőtt az augusztusi 49,9 pontról, a hétfőn közölt végleges adatok szerint.


A címlapról ajánljuk