MTI Karrier

Sztrájk készül az APEH-nál?

Akár sztrájkot is hirdetne az APEH szakszervezete, ha a kormány elvenné a hivatalnokok jutalmát. A prémiumról a vámhatóságnál sem hajlandók lemondani, az érdekképviselet itt is határozott fellépést helyezett kilátásba.

MTI Itthon

Sztrájkolnak a diákok a pécsi Gandhi gimnáziumban

Ülősztrájkot tartanak kedden a pécsi Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégium diákjai, akik az intézmény leváltott igazgatója mellett protestálnak - írta keddi számában a Népszabadság és a Magyar Nemzet.

Nagyítás

Nagyítás - Így sztrájkol a magyar

Hébe-hóba induló vonatok, megbénult közlekedés: már másfél éve folytatja a sztrájkot a Gaskó István vezette VDSZSZ. Követelésük többek között, hogy minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételeiből. A VDSZSZ "gördülő sztrájkot" alkalmaz, így 2008. folyamán munkabeszüntetés volt február 4-7-én, április 7-én, július 14-én és december 14-22. között is.

MTI Itthon

MÁV, VDSZSZ: nincs egyezség az elégségesről

Nem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) képviselői között a szerdai kollektív munkaügyi vitán a szakszervezeti sztrájkkövetelésekről és a május 8-i sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.

MTI Karrier

Liga-sztrájk: a VDSZ elutasítja

Nem csatlakozik a LIGA által kezdeményezett május 8-i sztrájkhoz a több mint tízezer tagot számláló Egyesült Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) pedig elutasítja a demonstrációt.

MTI Karrier

Országos sztrájkra készülnek a romániai oktatók

A romániai oktatás területén dolgozók szakszervezetei hétfőn tárgyalóasztalhoz ültek Ecaterina Andronescu oktatási és Gheorghe Pogea pénzügyminiszterrel, hogy megegyezésre jussanak a szakmát sújtó megszorítások ügyében, de biztosnak látszik, hogy egy nap múlva a pedagógusok országos sztrájkba lépnek.

MTI Itthon

A Bajnai-csomag ellen tüntetett a Liga, sztrájkkal fenyegetett

A tőke javára csoportosít át jövedelmeket és már-már elviselhetetlen terheket ró az emberekre a "válságfokozó" Bajnai-program, amelyet azonnal vissza kell vonni - jelentette ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke a Liga és a Munkástanácsok Országos Szövetségének közös demonstrációján.

MTI Karrier

Elhalasztja a sztrájkot a VDSZSZ

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) az április 30-ra meghirdetett sztrájkját május 8-ra, péntekre helyezi át - jelentette be

Karrier

Mi lesz a sztrájktörvénnyel?

Nem véletlen, hogy a kormány eddig nem módosította a sztrájktörvényt, ehhez ugyanis az Országos Érdekegyeztető Tanács egyetértése kell. A munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek viszont túlságosan félnek attól, hogy csorbulnak a jogaik. Nemrégiben ezért többoldalú szakértői munka indult meg a munkaügyi minisztériumban, hogy megszüntessék az országban dúló lehetetlen állapotokat.

MTI Karrier

Nincs megállapodás a vasutassztrájkról

Nem született megállapodás a vasutassztrájk követeléseiről és az április 30-ára meghirdetett munkabeszüntetés idején a még elégséges szolgáltatásról a keddi kollektív munkaügyi vitán a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok képviselői között.

MTI Karrier

Blokád alatt a francia Toyota-gyár

Felfüggesztették a sztrájkot a munkagépeket gyártó amerikai Caterpillar svájci határ közelében lévő franciaországi gyárában, miután a leépítési terv ellen tiltakozó dolgozókat és a cég európai vezetőségét vasárnap fogadták a francia gazdasági minisztériumban. A Toyota észak-franciaországi gyárában, Onnaingban viszont nincs előrelépés: a sztrájkolók három napja blokád alatt tartják a telephelyet.

1
51 52 53 54 55 56 57

A címlapról ajánljuk