hvg.hu Itthon

Vége a sztrájknak

Hétfőn reggel 9 órakor felfüggesztette a nulla órától meghirdetett sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - közölte a MÁV. A közlemény szerint a menetrend szerinti vasúti közlekedés helyreállítása a késő délutáni órákra várható.

hvg.hu Itthon

Kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés

Hétfőn üzemkezdettől folytatódik a vasutassztrájk, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ)határozatlan időre hirdetette meg a munkabeszüntetést; kiszámíthatatlan vontközlekedésre lehet számítani. Több Volán-társaság mentesítő járatokat indít és elfogadja a MÁV-bérleteket az érintett vonalakon. A közlekedési miniszter szerint korai és elhamarkodott a sztrájk, a tárgyalásokat október 20-án folytatják.

hvg.hu Világ

Sztrájk bénítja a párizsi Orly repülőteret

Az utasok beszállítását és a repülőgépek takarítását végző Servisair dolgozóinak sztrájkja miatt szerda reggel óta jelentős a fennakadás a párizsi Orly repülőtéren. Több légitársaság törölte járatait, köztük az easyJet Budapestre közlekedő gépe sem szállt fel.

hvg.hu Karrier

Sztrájkol a VDSZSZ, de még bizonytalan, hogy mikor

A napokban dönt a vasutassztrájk időpontjáról a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) sztrájkbizottsága, így egyelőre csak annyi bizonyos, hogy lesz munkabeszüntetés - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke sajtótájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Sztrájkot hirdetett a VDSZSZ

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) bejelentette, hogy sztrájkolni fognak, mivel a kollektív munkaügyi vitán a kormányzat részéről nem látszik a megállapodási szándék - közölte a szakszervezet pénteken, miközben még folytak a zárt ajtók mögötti tárgyalások a kormány és a vasutas reprezentatív szakszervezetek között Budapesten.

hvg.hu Karrier

750 ezer közalkalmazott sztrájkol Romániában

Hétfőn a román pedagógusok, a rendőrök, az egészségügyben és a közigazgatásban dolgozók egy napos figyelmeztető sztrájkot tartanak, így megbénult a közszféra jelentős része.

HavariaPress Itthon

MÁV: brutális sztrájkok jöhetnek

A lehetséges MÁV-sztrájk alatt vasúti átjárókat állnának el a szerelvényekkel, így megbénulna a közúti közlekedés is - a Magyar Nemzet szerint ez a terv is megfogalmazódott a munkabeszüntetésre készülő vasutasok között.

MTI Karrier

Kétnapos sztrájk az ANSA olasz hírügynökségnél

Negyvennyolc órás sztrájkról döntöttek a legnagyobb olasz hírügynökség, az ANSA újságírói, hogy tiltakozzanak a tervezett létszámcsökkentés ellen. A sztrájk csütörtök reggel hét órakor kezdődik.

Vélemény

Sztrájkkal fenyegetnek az adószedők - fellélegezhet a lakosság?

Az adóhatóság tizenötezer dolgozója összesen 17,7 milliárd forint jutalmat kapott volna ebben az évben. Szakszervezetük elnöke jelezte, ha nem kapják meg ezt a pénzt, akár sztrájk is lehet. Nem valószínű, hogy a fiskális présben nyögő közteherviselők zokogásban törtek ki az APEH-sztrájk lehetőségének hallatán. Az sem valószínű, hogy az APEH-sztrájk akár csak minimális társadalmi szolidaritásra is számíthatna.

MTI Karrier

Jogszerű volt a ferihegyi sztrájk

Jogszerű volt a Budapest Airport dolgozóinak decemberi sztrájkja a Fővárosi Bíróság jogerős ítélete szerint - közölte a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ). A döntés nyomán hamarosan ítélet születhet a sztrájktörők ügyében is.

MTI Karrier

Nem törölt járatokat a Malév

Egyetlen járatát sem törölte a Malév a pilóták szerdai két órás sztrájkja miatt, csupán két járat indul várhatóan késéssel a délután folyamán - mondta Hegedűs Ádám, a Malév megbízott kommunikációs osztályvezetője szerdán.

MTI Karrier

Ma Malév-pilótasztrájk: a gépek menetrend szerint repülnek

A figyelemfelkeltés és nem a károkozás a célja a Malév pilóták érdekképviseletének a szerdai kétórás figyelmeztető sztrájkkal, és úgy látják van esély arra, hogy megegyezzenek, ellenkező esetben azonban jövő szerdán határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdetnek.

MTI Karrier

Malév-sztrájk: közelednek az álláspontok

Bár a Malév pilótáinak érdekképviselete szerdán kétórás figyelmeztető sztrájkot tart, a Hunalpa elnöke szerint a munkáltató és a szakszervezet álláspontja jelentősen közeledett egymáshoz.

1
52 53 54 55 56 57 58

A címlapról ajánljuk