MTI Itthon

MÁV, VDSZSZ: nincs egyezség az elégségesről

Nem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) képviselői között a szerdai kollektív munkaügyi vitán a szakszervezeti sztrájkkövetelésekről és a május 8-i sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.

MTI Karrier

Liga-sztrájk: a VDSZ elutasítja

Nem csatlakozik a LIGA által kezdeményezett május 8-i sztrájkhoz a több mint tízezer tagot számláló Egyesült Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) pedig elutasítja a demonstrációt.

MTI Karrier

Országos sztrájkra készülnek a romániai oktatók

A romániai oktatás területén dolgozók szakszervezetei hétfőn tárgyalóasztalhoz ültek Ecaterina Andronescu oktatási és Gheorghe Pogea pénzügyminiszterrel, hogy megegyezésre jussanak a szakmát sújtó megszorítások ügyében, de biztosnak látszik, hogy egy nap múlva a pedagógusok országos sztrájkba lépnek.

MTI Itthon

A Bajnai-csomag ellen tüntetett a Liga, sztrájkkal fenyegetett

A tőke javára csoportosít át jövedelmeket és már-már elviselhetetlen terheket ró az emberekre a "válságfokozó" Bajnai-program, amelyet azonnal vissza kell vonni - jelentette ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke a Liga és a Munkástanácsok Országos Szövetségének közös demonstrációján.

MTI Karrier

Elhalasztja a sztrájkot a VDSZSZ

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) az április 30-ra meghirdetett sztrájkját május 8-ra, péntekre helyezi át - jelentette be

Karrier

Mi lesz a sztrájktörvénnyel?

Nem véletlen, hogy a kormány eddig nem módosította a sztrájktörvényt, ehhez ugyanis az Országos Érdekegyeztető Tanács egyetértése kell. A munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek viszont túlságosan félnek attól, hogy csorbulnak a jogaik. Nemrégiben ezért többoldalú szakértői munka indult meg a munkaügyi minisztériumban, hogy megszüntessék az országban dúló lehetetlen állapotokat.

MTI Karrier

Nincs megállapodás a vasutassztrájkról

Nem született megállapodás a vasutassztrájk követeléseiről és az április 30-ára meghirdetett munkabeszüntetés idején a még elégséges szolgáltatásról a keddi kollektív munkaügyi vitán a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok képviselői között.

MTI Karrier

Blokád alatt a francia Toyota-gyár

Felfüggesztették a sztrájkot a munkagépeket gyártó amerikai Caterpillar svájci határ közelében lévő franciaországi gyárában, miután a leépítési terv ellen tiltakozó dolgozókat és a cég európai vezetőségét vasárnap fogadták a francia gazdasági minisztériumban. A Toyota észak-franciaországi gyárában, Onnaingban viszont nincs előrelépés: a sztrájkolók három napja blokád alatt tartják a telephelyet.

MTI Világ

Újabb vállalatigazgatókat ejtettek túszul sztrájkoló dolgozók

A tervezett létszámleépítés ellen sztrájkoló francia dolgozók egy csoportja kedd este óta fogva tartja a ragasztástechnikával foglalkozó világcég, a Scapa vezetőit a cégnek a svájci határ közelében lévő franciaországi telephelyén, amelyet bezárásra ítéltek. Az elmúlt hetekben Franciaországban rendszeressé vált a vállalatigazgatók túszul ejtése a válság miatt nehézségbe került szektorokban.

MTI Karrier

Sztrájkkal fenyeget a VDSZSZ MÁV-START- választmánya

A VDSzSz Szolidaritás MÁV-START Társasági Választmánya újra sztrájkot hirdet, legkésőbb május 1-jéig, ha követeléseiről nem tud megállapodni a munkáltatóval - közölte a választmány a VDSZSZ honlapján szerdán.

MTI Itthon

Népszava: bejelenthetik az országos sztrájkot

Országos demonstrációra készülnek a szakszervezetek, ha a kormány nem vonja vissza a munkavállalókra szerintük aránytalanul nagy terheket rovó adócsomagját - tudta meg a Népszava.

MTI Karrier

Országos sztrájk Franciaországban

Százezrek csatlakoztak csütörtökön a francia szakszervezetek által két hónapon belül második alkalommal meghirdetett általános sztrájkhoz. A tiltakozók Nicolas Sarkozy elnök válságkezelése ellen tüntetnek, és további szociális intézkedéseket követelnek a gazdasági válság következményei és a munkanélküliség enyhítésére.

MTI Karrier

Utcára vonulnak a román közalkalmazottak

Két órás figyelmeztető sztrájkot helyeztek kilátásba kedden a közalkalmazottak érdekeit védő román szakszervezetek, amelyek szerint várhatóan 15 ezer tanár, egészségügyi dolgozó és köztisztviselő vonul utcára.

MTI Karrier

Sztrájkkal fenyegetőznek az Opel-alkalmazottak

Sztrájkkal fenyegetőznek az Opel-alkalmazottak munkahelyeik védelme érdekében: a németországi dolgozók érdekeit védő üzemi tanács egyik bochumi elnöke egy keddi nyilatkozatban munkabeszüntetést helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem születik mihamarabb döntés az anyavállalat, az amerikai General Motors súlyos pénzügyi válsága miatt ugyancsak rendkívül nehéz helyzetbe került német gyár megsegítéséről. Az esetleges munkabeszüntetésben mind a négy németországi gyár részt venne.

MTI Itthon

Országos sztrájkot is hirdethet a Vasutasok Szakszervezete

Az országos sztrájkot sem tartja elképzelhetetlennek a Vasutasok Szakszervezete, amennyiben nem vezetnek eredményre a MÁV Zrt.-vel, a záhonyi térségben tervezett létszámleépítésekkel kapcsolatos tárgyalások - közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) pénteken.

MTI Karrier

Sztrájkot hirdetett tizenegy BKV-s szakszervezet

Sztrájkot hirdetett tizenegy BKV-s szakszervezet, miután a csütörtöki bértárgyaláson sem született megállapodás az érdekképviseletek és a cég vezetősége között a bérfejlesztésről.

1
50 51 52 53 54 55 56

A címlapról ajánljuk