hvg.hu Itthon

A nap, amikor eldőlt, hogy közpénz nem vesztheti el közpénzjellegét

Egy nap - öt hír, amiről mindenki beszél: Nem titkolhatják pénzügyeiket a jegybank alapította alapítványok, fordulat az NVI-botrány ügyében, meghalt Kertész Imre, az egyetlen Nobel-díjas magyar író, kinyomoztuk, hogy a külgazdasági tárca keleti és a déli nyitása messze nem sikersztori, és megvolt az első sztrájk a munkaerőhiánnyal küzdő és bérvitákkal terhelt hazai autóiparban.

hvg.hu Itthon

Palkovics: Az egyetemek nem kerülnek a Klik utódjához

Palkovics László oktatási államtitkár a Magyarul Balóval című műsorban azt mondta, szerinte nem volt jelentős a szerda reggeli sztrájk, és a tiltakozókkal személyesen már biztosan nem is ülne le. A Klik utódjával kapcsolatban tagadta, hogy az egyetemeket is alájuk rendelnék.

hvg.hu Itthon

A Csicskával és krétával készülnek az iskolák a szerdára

Aszfaltfestéssel, filmvetítéssel vagy szemétszedéssel készülnek a tantestületek a szerda reggeli iskolai tiltakozó akcióra, amely nem jogszerű sztrájk ugyan, de komoly szankció vélhetően nem jár majd érte. Pukli István gimnáziumában az elmaradt órákat még a héten pótolják.

hvg.hu Itthon

Sztrájk lehet a BKV-nál

A dolgozóknál az verte ki a biztosítékot, hogy hiába szerezte be a BKV az új buszokat, a Fővárosi Közgyűlés magáncégnek adhat megbízást a 3-as metró pótlására a felújítás idején.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a miniszter megfejtette, miért kell annyit tanulniuk a gyerekeknek

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: Balog Zoltán a változó világra fogta az iskolások túlterhelését. A Volánnál nem lesz sztrájk, máshol, például az Audinál viszont még lehet. A brüsszeli merénylet után folyik a hajsza a terroristák után, ma tíz gyanúsítottat fogtak el. Rémtörténetek kerültek nyilvánosságra a hazai, egyre gyakoribb kórházi fertőzésekről. Meghalt Pozsgay Imre.

hvg.hu Vállalkozás

Orbánék kedvenceinél is gyűlnek a gondok

Elérték az autógyártókat is a több ágazatban érezhető munkaerő-piaci gondok: nehezebben találnak képzett munkaerőt, az alacsony bérek miatt sztrájkkal is szembekerülhetnek, ráadásul Szlovákiából is megpróbálják elszipkázni a dolgozóikat. A nemrég bejelentett kapacitásbővítésekkel tovább nőhet a munkaerőigény, miközben a kormány – amely eddig a tenyerén hordta a legnagyobb itteni gyártókat – csökkenteni szeretné az ipar függését a járműgyártóktól.

hvg.hu Itthon

Gallóné: Egy nagy Klik helyett sok kis Klik lesz

Azok után, hogy a Tanítanék pedagógus mozgalom március 30-án reggel 8 órára egyórás iskolai sztrájkot hirdetett, a Pedagógusok Szakszervezete visszavonta azt az ötletét, hogy aznap 16 órakor tartsák ezt az egyórás sztrájkot. Galló Istvánné szakszervezeti vezető szerint nem Rétvári bejelentése csak jól hangzik, valójában egy nagy Klik helyett sok kis Klik lesz.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a brüsszeli terror szele megcsapta Budapestet is

Egy nap - öt hír, amiről mindenki beszél: a brüsszeli merényletsorozat, az elkerülhetetlennek tűnő tanársztrájk, az Audi dolgozói is leállnának, az NVI-s kopaszok miatt tiltakozó aktivista a bíróság szerint bűnös, és autószerviztől a diszkóig sokféle céget bekötnek a NAV online rendszerébe.

1
5 6 7 8 9
54
A címlapról ajánljuk