hvg.hu Itthon

Lecserélték a Margitsziget lepukkant tábláit

Egységes arculatot kaptak a Margitsziget jelzőtáblái: új piktogramokat, térképeket, táblákat, feliratokat szereltek fel néhány nappal ezelőtt – hívta fel a figyelmet az Urbanista blog. Egy apró helyesírási hibát azonban felfedeztek.

MTI/Népszabadság Plázs

Nemzeti dohányzástiltó táblák: súlyos bírságok jöhetnek

Feltölthetik a bírságkasszát a kormányhivatalok: bár szombaton lejárt a "Tilos a dohányzás" és a "Dohányzásra kijelölt hely" feliratú táblák cseréjére szabott határidő, sok helyen még hiányoznak az újak – írja a Népszabadság.

MTI Közlekedés

Fotó: itt az új közlekedési tábla a budapesti belvárosból

„Kérjük, segítse a busz sávváltását!” – ez olvasható azokon a közlekedési táblákon, amelyeket a BKK helyezett ki a budapesti belvárosban. A sárga alapon fekete feliratokkal a Kálvin téren és a Károly körút Dohány utcai csomópontjánál találkozhatnak az autósok.

MTI Itthon

462 millióért matricáz a BKV

A keretösszegből előreláthatólag négy évig táblázhatják és matricázhatják a buszokat és villamosokat, vagyis évente mintegy 115 millió forintot költhetnek el erre a célra. A BKV hat céggel szerződött.

Kovács István Itthon

Sokkolta a várost a brutális gyilkosság Ózdon

Két nagyon szegény, hallássérült idős férfira törték rá az ajtót Ózdon hétfő este, hogy maradék értékeiket elrabolhassák. A megtámadott testvérpárból az idősebb férfi azonnal meghalt, öccse a kórházban beszélt a hvg.hu-nak a brutális támadás körülményeiről. Bár Ózdon sok a betörés és a lopás, gyilkosság két éve nem történt – a várost sokkolta az eset.

MTI Itthon

Elrettentő képeket tesznek a cigisdobozra itthon is

A szabályozás elfogadásától számítva egy éven belül mindenhol egyforma méretű és feliratú táblával kell majd jelezni a dohányzásra kijelölt területeket, illetve a dohánytilalmat. Szintén újdonság, hogy a dohányipari termékeket már csak képpel és figyelmeztető szöveggel együtt lehet majd árulni.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Kandallótábla

Egy elegáns fali kandallót készített egy tervező, ami úgy néz ki, mintha egy zsebből törne elő a láng.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával