MTI / hvg.hu Világ

Egy 17 éves afgán menekült tombolt baltával a német vonaton

Azonosították a német hatóságok a hétfő este egy vonat utasai ellen elkövetett támadás tettesét, a bajor belügyminiszter tájékoztatása szerint egy 17 éves afgán fiatalt, aki a jelenlegi ismereteik szerint menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba.

MTI Itthon

Megtámadták a kormányzati informatikai hálózatot

Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani – közölte a Belügyminisztérium szombaton.

hvg.hu Bűnügy

Újabb homofób támadó kapott felfüggesztettet Budapesten

A bíróság egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítélte közösség tagja elleni erőszak miatt azt a két fiatal férfit, akik 2014 áprilisában megrúgtak, majd leköptek két Budapesten tanuló brazil meleg diákot. Az ítélet nem jogerős – közölte hétfőn a két diák képviseletét ellátó Háttér Társaság.

MTI Világ

Egy gyermekkórház is találatot kapott Szíriában

Légicsapás ért hétfőn egy gyerekkórházat, egy iskolát és más polgári célpontokat a szíriai felkelők kezén lévő Azáz városban a török határ közelében. Legalább tizennégyen meghaltak – számoltak be helyiek azután, hogy egy másik kórházat is légitámadás ért Szíriában.

MTI Világ

Dühös tömeg támadt rá egy afrikai diáklányra Indiában

Őrizetbe vettek öt embert csütörtökön az indiai Bangalore-ban, néhány nappal azután, hogy feldühödött emberek nekiestek egy tanzániai diáklánynak. A rendőrség közlekedési szabálysértés miatt vizsgálódik, szerintük nem rasszista támadás történt. Az afrikai lány azt állította, hogy hiába kért segítséget a rendőröktől, nem kapott.

MTI Világ

Legalább 20 embert meggyilkoltak egy Burkina Fasó-i luxushotelben

Előbb csak lövések és robbanások hallatszottak péntek este a Burkina Fasó-i főváros egyik luxushoteljének közelében, amelyet helyszíni sajtójelentések szerint turbánt viselő fegyveres férfiak rohamoztak meg, majd a támadók és a helyi csendőrség között tűzharc kerekedett. Nem sokkal később már túszejtésről szótak a beszámolók, majd legalább 20 halottról szóló hírek érkeztek.

1 2 3 4 5 6 7
32
A címlapról ajánljuk