Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Vandál támadás érte a jeruzsálemi kétnyelvű héber-arab iskolát

Feltehetően zsidó szélsőségesek felgyújtottak egy tantermet a jeruzsálemi kétnyelvű héber-arab iskolában - közölte vasárnap a rendőrség. Több izraeli politikus elítélte az előző éjszakai vandál támadást.

MTI

A székház, amely el van átkozva

A székház, amely el van átkozva

Felgyújtotta magát egy férfi szombaton, és úgy rohant be a rendőrség Teve utcai központjába: oda, ahol korábban karbantartóként dolgozott, de munkahelye megszűnt - az ORFK szerint közös megegyezéssel. Mintha el lenne átkozva a "Rendőrpalota", amelynek nem egészen húsz éves történetéhez több furcsa eset kötődik.

hvg.hu

Kínai hackerek turkálhattak az amerikai külügyminisztérium levelei között

"Aggodalomra okot adó tevékenységet" észleltek az amerikai külügyminisztérium elektronikus levelezőrendszerében – ezt írták hivatalos forrásra hivatkozva vasárnap a CNN weboldalán. Az amerikai diplomáciai tárcánál leállították a nem titkosított e-mail-rendszert, és már dolgoznak a megerősítésén. A hírtelevíziónak név nélkül nyilatkozó külügyi informátor szerint a tárca titkosított rendszere nem sérült meg.

MTI

Előzetesbe kerültek a felsőzsolcai támadók

Felsőzsolcán hétfőn öt férfi megrongált egy gépkocsit és rátámadott az autó két utasára, miután a jármű elsodort egy kétéves kisfiút. A gyanúsítottak előzetesbe kerültek.

MTI

Tovább támad az Iszlám Állam

Az Egyesült Államok vezette katonai koalíció légicsapásai ellenére lankadatlan erővel folytatta támadásait Kobane észak-szíriai kurd város ellen vasárnap az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorista milícia. Irakban is támadást hajtott végre egy olajfinomító ellen, de a hadsereg visszaverte.

MTI

Videó: rémisztő utcai támadást vett fel egy turista kamerája

Videó: rémisztő utcai támadást vett fel egy turista kamerája

Valódi krimi 3 percben, Argentínából: izgalmas, de egyben elszomorító videót tett közzé egy angolul beszélő turista, akit egy fegyveres bandita támadatott meg biciklizés közben Buenos Airesben. A kameráját akarta, de végül nem tudta megkaparintani. A történet happy enddel végződik: megjelennek segítőkész helyiek és rendőr is érkezik a turistához.

hvg.hu

Elkapták a melegjogi aktivista támadóit Szerbiában

Szerbiában elfogták vasárnap azokat, akik előző nap megtámadtak és életveszélyesen megsebesítettek egy német melegjogi aktivistát: az eset nagy port vert fel, s Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter intenzív nyomozást rendelt el az elkövetők felkutatására.

MTI

Támadás ért egy ukrán hajót

Az ukrán haditengerészet hajója az Azovi-tengeren került bajba, a partról nyitottak rá tüzet.

hvg.hu

Az irakiak és az amerikaiak áttörték az Iszlám Állam állásait

Iraki biztonsági erők és síita milíciák tagjai megtörték vasárnap az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ostromgyűrűjét a Bagdadtól 160 kilométerre északra lévő, többségében síita türkmének lakta Amerli körül, és bevonultak a városba - közölték iraki tisztségviselők.

MTI

Székkel dobálták meg Woody Allenéket forgatás közben

Egy férfi először furcsa kérdéseket tett fel a készülő mozi főszereplőinek Providence-ben, majd székekkel kezdte el dobálni őket. Garázdaság gyanújával őrizetbe vették.

MTI

Szabadlábon van az Omega zenészeit szétverő taxis

Szabadlábon van az Omega zenészeit szétverő taxis

A budapesti taxis vasárnap hajnalban verte össze az Omega együttes két zenészét. Debreczeni Ferencnek a bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra, Benkő Lászlónak a jobb tenyere és a bokája ment tönkre.

hvg.hu

Megtámadták a kabuli nemzetközi repteret

Fegyveres felkelők megtámadták az afgán főváros nemzetközi repülőterét csütörtökön – közölte a hadsereg egyik magas rangú képviselője, hozzátéve, hogy két lázadóval végeztek.

MTI

Fejek hullottak a palotai támadás miatt Szomáliában

Fejek hullottak a palotai támadás miatt Szomáliában

Azonnali hatállyal menesztette a szomáliai államfő szerdán a rendőrség vezetőjét és a hírszerzés főnökét az elnöki palota elleni iszlamista támadás miatt – közölte a szomáliai tájékoztatási miniszter.

MTI

Hetvenen meghaltak a jemeni légierő támadásában

Síita muszlim fegyveresekre mért csapást a jemeni légierő szombaton, helyi tisztviselők közlése szerint a támadásban hetvenen meghaltak.

MTI

Rálőttek egy landoló utasszállító repülőgépre Pakisztánban

A Pakistan International Airlines (PIA) pakisztáni állami légitársaság Airbus A310 típusú gépe több mint 170 utassal a fedélzetén Rijádból érkezett, és röviddel éjfél előtt támadtak rá. A gép 60 és 100 méter közötti magasságban tartózkodott, amikor a fegyveresek rohamkarabélyokkal rálőttek és eltaláltak három embert. Egy női utas a kórházba szállítás közben meghalt. Két légi utaskísérő is megsebesült, egyikük állapota súlyos.

MTI

Fejszés támadó riasztott fel egy bonyhádi családot

Fejszével próbálta rátörni az ajtót egy férfi egy családra Bonyhádon. A hajnali támadót a rendőrök fékezték meg.

Nyolc fiatal nőt támadott meg a budapesti M. Imre

Elfogták a rendőrök M. Imrét, aki – a gyanú szerint – legalább nyolc nőt megtámadott az elmúlt hetekben Dunaharasztin. A sorozatrabló beismerő vallomást tett.

hvg.hu

Zsidókra támadtak Franciaországban is

A francia hatóságok megerősítették a zsidó vallási helyek védelmét a brüsszeli zsidó múzeumnál történt lövöldözés miatt, miközben két zsidó vallású férfit egy Párizs környéki zsinagógánál bántalmazás ért.

Izraeli turisták is voltak a brüsszeli merénylet áldozatai között

A brüsszeli zsidó múzeumnál lelőtt három áldozat közül ketten izraeli turisták voltak - közölte vasárnap az izraeli külügyminisztérium. Jigal Palmor szóvivő szerint a két áldozat egy ötvenfős turistacsoporttal járt Brüsszelben. Részletekkel nem szolgált, de az izraeli média híradásai szerint egy tel-avivi házaspárt öltek meg.

MTI

Rendőrökre támadt egy apa és a fia, több évet kaptak

Gyorsított eljárásban ítélt el a Gyöngyösi Járásbíróság egy férfit és a fiát, akik rendőrökre támadtak vasárnap Szücsiben - közölte a Heves megyei főügyész kedden.

MTI
12328

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X