Megtámadtak egy szállodát Kabulban

A súlyos incidens Kabul egyik előkelőbb részében történt, ahol számos nagykövetség és szálloda található. A támadók a külföldiek által kedvelt Heetal szállodába próbáltak behatolni, de a biztonsági erők ezt sikeresen megakadályozták. Ezt követően tűzharc bontakozott ki köztük, amely a támadók halálával végződött.

MTI

Előzetesbe került a húsvágó bárddal összevert nő támadója

Előzetes letartóztatásba került egy 21 éves férfi, aki betört egy idős asszonyhoz Lentiben, és úgy megverte, hogy a nő életveszélyes sérülésekkel került kórházba – közölte a rendőrség pénteken.

MTI

Megtámadtak egy török teherhajót Líbiánál

Szárazföldi és légi támadás ért egy török teherszállító hajót vasárnap a líbiai partok közelében, a harmadik tiszt meghalt, mások megsebesültek – közölte a török külügyminisztérium hétfőn.

MTI

Elítélték a tizenéves Nobel-díjas elleni támadás résztvevőit

Fejenként 25 év börtönre ítéltek csütörtökön Pakisztánban tíz férfit, mert közvetve részt vettek a tavaly Nobel-békedíjassá lett Malala Juszafzai elleni 2012-es merényletben.

MTI

Saját házukban bántalmazták egy roma család két tagját Egerben

Saját házukban támadt rá egy roma család két női tagjára két miskolci férfi. A család azt állítja, nem ismerték támadóikat, a rendőrség szerint a feltehetőleg korábbi rossz szomszédi viszony miatt alakult ki a bántalmazás. A rendőrség a büntetőeljárásban az eset minden körülményét így a rasszista indítékot is vizsgálja.

hvg.hu

Nincs rendőrségi ügy az M1 műsorvezetőjének megtámadásából

Egyelőre nem vizsgálja a nyomozó hatóság az M1 műsorvezetőjének, Borsa Miklósnak a megtámadását, mivel sem feljelentés, sem bejelentés nem érkezett hozzájuk – tudta meg a hvg.hu rendőrségi forrásokból.

Cs. B.

Állatkábító eszközzel támadt egy idős nőre egy férfi Pécsen

Egy 62 éves férfi egy 82 éves nőre támadt egy állatok kábítására alkalmas eszközzel Pécsen, majd magát is megsebesítette életveszélyesen.

MTI

Keresztény diákokat ejtettek túszul fegyveresek egy kenyai kollégiumban

Álarcos fegyveresek Kenya Garissa nevű városában megtámadtak egy egyetemi kollégiumot, és tűzharcba keveredtek a biztonsági őrökkel, majd bevették magukat az épületbe és a keresztény diákokat túszul ejtették. A terrorakciót az al-Shabaab iszlamista milícia vállalta magára.

MTI

Művészeket támadtak meg Izraelben

A túlfűtött hangulatú választások utóhatásaként megtámadtak két, baloldali elkötelezettségét nyíltan vállaló művészt Izraelben – értesült a helyi média.

MTI

A NAV-os meggyilkolása miatt változtatnak a biztonsági szabályokon

Fokozza a biztonsági intézkedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), miután négy hete az egyik ellenőrük egy támadásban életét vesztette – közölte a hvg.hu megkeresésére a NAV. Évente 15-20 alkalommal fordul elő, hogy a NAV munkatársait olyan súlyos inzultus éri, amely miatt a NAV feljelentést tesz a rendőrségen. Mindenesetre az utóbbi időben a korábbinál gyakoribbak az atrocitások, nem csak ellenőrzések során, hanem az ügyfélszolgálatokon dolgozókat is rendszeresen inzultálják.

"Ott egy nindzsa!" – bizarr támadás ért egy beteg 17 évest karácsonykor

Három évre ítélték azt a férfit, aki tavaly karácsonykor "ott egy nindzsa!" felkiáltással bántalmazott egy 17 éves tinédzsert, aki arcüreggyulladása miatt egy maszkot viselt.

hvg.hu
Hirdetés

Késes támadást követtek el Kanton főpályaudvarán

Késes támadók legalább kilenc embert megsebesítettek a dél-kínai Kanton város pályaudvara előtt, válogatás nélkül támadva rá emberekre – jelentette a Hszinhu hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva pénteken. Az egyik támadót a helyszínen lelőtték a rendőrök, egy másik társát elfogták.

MTI

80 éves nőt rabolt ki és bántalmazott egy férfi, elkapták

Elfogtak a rendőrök egy férfit, aki otthonában bántalmazott, majd kirabolt egy 80 éves nőt két héttel ezelőtt Bicskén, az ügyben rablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

MTI

Újabb offenzívába kezdett a Boko Haram

Újabb támadást indítottak vasárnap hajnalban a Boko Haram iszlamista szervezet fegyveresei a stratégiai fontosságú Maiduguri északkelet-nigériai város ellen, amelynek bevételéért heves harcok folynak - közölték szemtanúk.

MTI
Hirdetés

Az Iszlám Állam nem hagyja Kobanit

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet először ismerte el, hogy vereséget szenvedett a szíriai-török határon fekvő Kobaninál, és tagjai fogadkoztak, hogy újra támadni fogják a várost.

MTI

Videó: Elfogták a bozótvágóval egy idős házaspárra támadó férfit

Egy idős házaspár otthonába rontott be egy férfi, majd a védelmükre kelő szomszéd férfit is megsebesítette egy bozótvágó késsel.

hvg.hu

Jelszavainkat lopják inkább, nem vírussal fertőznek a támadók

Jelszavainkat lopják inkább, nem vírussal fertőznek a támadók

A technológia fejlődésével párhuzamosan a számítógépek elleni támadások száma és variáltsága is növekszik, az idén többek között a zsarolóprogramok, a célzott, valamint a fizetési rendszerekhez kapcsolódó támadások kerülhetnek előtérbe – hívja fel a figyelmet az ESET biztonságtechnológiai vállalat legfrissebb előrejelzése.

MTI

Baltával és késsel támadt tinédzser unokájára egy nagypapa Keszthelyen

Kóros elmeállapota kizárja büntethetőségét annak a férfinak, aki baltával és késsel támadt 14 éves unokájára, aki épp számítógépezett. A férfit kényszergyógykezelésre küldhetik.

hvg.hu

A nyílt utcán támadtak meg egy fiatal modellt Budapesten

A nyílt utcán támadták meg és verték össze a 24 éves Nyéki Noémit, a Blikk szépe verseny korábbi indulóját.

hvg.hu

Rendőrökre támadtak Száron

Intézkedő rendőrökre támadt három férfi. A rendőrök egyike – bántalmazott társa védelmében – fegyvert használt.

hvg.hu
Hirdetés
12329

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X