hvg.hu Itthon

Publicus Intézet: az MSZP megelőzte a Jobbikot

Megtorpant márciusra a Fidesz szavazóinak csökkenésre, az MSZP-re pedig többen szavaznának, mint a Jobbikra, ha most vasárnap lennének országgyűlési választások. Az LMP, a DK és az Együtt nem érné el a parlamenti küszöböt. Továbbra is magas, 44 százalékos a bizonytalan szavazók aránya – derül ki a Publicus Intézet reprezentatív közvéleménykutatásából, amelynek eredményeit a szombaton megjelenő Vasárnapi Hírekben közölték.

MTI Világ

Mélypontra zuhant a bolgár kormány támogatottsága

A megkérdezettek mindössze 19 százaléka bízik a bolgár kormányban, és a válaszadók 78 százaléka új választásokat szeretne – derül ki az Alpha Research nevű bolgár közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett reprezentatív kutatásának eredményeiből.

MTI Világ

Rohamosan csökken a cseh államfő támogatottsága

Továbbra is Václav Klaus államfőt tartják a csehek a legmegbízhatóbb hazai politikusnak, de támogatottsága az utóbbi időben rohamosan csökken. A legújabb, júniusi országos felmérés szerint Klausban a megkérdezettek 48 százaléka bízik, 20 százalékkal kevesebben, mint 2010 júniusában - közölte a CVVM prágai akadémiai közvélemény-kutató intézet kedden. Az idei márciushoz viszonyítva a csökkenés egyszázalékos.

MTI Világ

Már nem bízik az államfőben a németek döntő többsége

Több mint száz feljelentés és meredeken csökkenő társadalmi támogatottság a mérlege a német államfő másfél hónapja tartó botránysorozatának. Egy pénteken ismertetett felmérés szerint a 82 milliós ország többsége támogatná Christian Wulff lemondását, és az emberek ötöde sem tartja őt becsületes embernek.

MTI Világ

Tovább csökkent Obama támogatottsága

Részben a baloldali szavazók kiábrándultsága miatt 45 százalékra csökkent Barack Obama amerikai elnök támogatottsága - állapította meg a CNN és az Opinion Research Corporation pénteken közzétett közös közvélemény-kutatása.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: nem a Fidesz népszerűségvesztése az újdonság

A közvélemény-kutatások az mutatják, hogy a kormányalakításhoz vagy akár tavaly őszhöz képest a teljes népességen belül tényleg érzékelhető mértékben csökkent a Fidesz támogatottsága, miközben a többi párttal összehasonlítva a kormánypárt még mindig fényévekkel vezet - írja Török Gábor politológus.

MTI Itthon

Nem változik a parlamenti pártok támogatottsága

A parlamenti pártok támogatottsága az elmúlt hónapokban lényegében változatlan. Némi mozgás csak a kormánypártok népszerűségének halvány erősödésében látható - derül ki a Tárki legfrissebb közvélemény-kutatásából.

MTI Itthon

Továbbra is magas a Fidesz támogatottsága, sehol nincs az MDF

Nézőpont Intézet március 5-7. között végzett felmérése szerint nem változott jelentősen a három legnépszerűbb párt támogatottsága az előző héthez képest; az aktív szavazók 49 százaléka a Fideszre, 12 százaléka az MSZP-re, 9 százaléka pedig a Jobbikra szavazna.

MTI Világ

Érzékelhetően csökken Obama támogatottsága

Érzékelhetően csökken Barack Obama amerikai elnök támogatottsága a gazdasági válság folytatódásával - ismertette a legfrissebb közvélemény-kutatás eredményét csütörtökön az AHN hírügynökség.


A címlapról ajánljuk