hvg.hu Kult

A világ leghíresebb nő aktja – különböző stílusokban (videó)

Március 5-től július 3-ig látható a londoni Victoria és Albert Múzeumban az a különleges kiállítás, amely Boticelli Vénusz születése című képének hatásait vizsgálja a művészettörténetre a reneszánsztól Andy Warholig vagy a mai divatvilágig. Kiváló videóval reklámozzák a tárlatot.

Balla István Kult

Holdat foghatunk a Millenárison

Két hónapig látható a Gateway to Space című, az űrutazás történetét bemutató nagyszabású kiállítás a Millenárison. A téma iránt érdeklődőknek kötelező, a gyerekek imádni fogják a „kiképző” részleget, kiderül, mit esznek, hogyan vécéznek az űrben, és beléphetünk a MIR űrállomásra is, de mi azért hiányoltuk valódi interaktivitást.

hvg.hu/MTI Kult

Csontváry: a legolcsóbb magyar gigatárlat

Ötven milliós állami támogatásból, és még nagyjából 40 millió egyéb forrásból nyílik július 5-én a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató nagyszabású kiállítás.

MTI Plázs

Csúcsot döntött a Sissi ruháiból rendezett kiállítás

Rekordszámú látogatót hozott idén a tízéves bécsi Sissi Múzeumnak a Selyem - Csipke - Hermelin című időszaki kiállítás. A tárlaton nemcsak a néhai osztrák császárné, magyar királyné korábban be nem mutatott ruhái láthatók, hanem az a reszelő is, amellyel egy olasz anarchista 1898. szeptember 10-én megölte Genfben Erzsébetet.

hvg.hu Kult

Ráfizethet a pécsi önkormányzat a Leonardo-tárlatra

Várhatóan veszteséges lesz a hétfőn záruló Leonardo-kiállítás a pécsi Janus Pannonius Múzeumban. A tárlatot eddig hatvanezren látták, de körülbelül százhúszezer látogató kellene ahhoz, hogy a 210 millió forintos költség megtérüljön. A veszteség kifizetését a pécsi önkormányzat vállalta – írja a Dunántúli Napló.

hvg.hu Kult

Másolatokból álló kiállítás még nem volt ilyen jó

A pécsi Leonardo Da Vinci-tárlaton egyetlen eredeti darabot sem találunk, mégis lenyűgöz, amit látunk. Gondos műelemzés helyett a reneszánsz zseni elméjében tehetünk egy utazást, megpróbálva megérteni a polihisztor tudományos alapokon fekvő művészetét - ehhez pedig életnagyságú modellek, feljegyzések és kísérő videók állnak segítségünkre.

hvg.hu Kult

Hoppálnak a szürrealizmusról is az alaptörvény jut eszébe

Dada és szürrealizmus - Magritte, Duchamp, Man Ray, Miró, Dalí címmel nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. Balog Zoltán nem jelent meg, de a kultuszállamtitkár korábbi szóvivői paneleit építette be a megnyitó beszédbe.

MTI Kult

Derkovits életmű-kiállítás nyílik a Nemzeti Galériában

A festőről kialakított sztereotípiákkal kíván szakítani a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) A művész és kora című Derkovits Gyula-kiállítása, amely csütörtöktől 199 művet vonultat fel a két világháború közötti korszak egyik legjelentősebb magyar festőjétől.

TA Kult

Embert ölt a világ egyik legnagyobb géniusza

Kurtizánok, hamiskártyások, a tavernák léha kipárolgása és egy zavarba ejtő tekintetű fiatal fiú húz be minket a Szépművészeti Múzeum legújabb, Caravaggiótól Canalettóig című kiállítására. A Botticellitől Tizianóig című tárlat folytatódik, Caravaggióról kiderül, hogy ördögi életet élt, Balog Zoltán pedig zavarba jön egy pillanatra a képek között.

HVG Kult

Banksy Londonban és Budapesten

Egész iparág épült Londonban a titokzatos és vitatott street art művész, Banksy munkásságára, amit a jövő héttől egy budapesti tárlat is bemutat.

TA Kult

Emberi csonkok a Vörösmarty téren

Színes, villódzó, hangos, impulzív, de megválaszolatlan kérdéseket hagy maga után a Murder. Az év tárlataként meghirdetett kiállításnak olyan hangulata van, mintha a moziban egy órán keresztül filmelőzeteseket néznénk.

MTI Kult

Pécsen kiderül, hogy rajzolt John Lennon

A Beatles énekes-gitárosa, John Lennon rajzaiból és személyes tárgyaiból nyílik kiállítás csütörtökön a pécsi Művészetek és Irodalom Házában.

MTI Kult

Több ezer négyzetméteres lesz a Louvre Iszlám Művészetek kiállítása

Szeptember 22-én nyílik meg a Louvre Iszlám Művészetek kiállítása, de a híres párizsi múzeum még 10 millió eurót szeretne kapni mecénásoktól a nagyszabású terv befejezéséhez. Az iszlám művészeti kiállítás alapterülete immár 3000 négyzetméter, háromszor akkora, mint korábban. Az olasz Mario Bellini és a francia Rudy Ricciotti által tervezett két szintet foglalja el.

hvg.hu Élet+Stílus

Magyarország híre miatt mondtak le egy francia tárlatot Egerben

A Magyarországról a külföldi sajtóban megjelentek miatt mondta vissza az együttműködést az egri Kepes Központtal a párizsi Galerie Denise René galéria - erősítette meg a heol.hu Heves megyei híroldalnak az egri intézményt működtető alapítvány elnöke. A francia galéria műtárgyaiból a napokban rendeztek volna tárlatot Egerben.

1 2 3

A címlapról ajánljuk